Over mij

Hoi, ik ben Nicole, welkom op mijn blog!Portrait1

Ik ben met deze blog gestart om mijn favoriete recepten vast te leggen en te delen met vrienden en familie. Het is nog maar een kleine blog, aangezien dit mijn eerste stapjes zijn in de blogwereld. Heb dus even wat geduld met mij, ik zal mijn best doen om deze blog te vullen met massa’s lekkere recepten!

Ik ben dol op bakken, koken en lekker eten. Ik kan uren in de keuken doorbrengen om nieuwe recepten uit te proberen. Wat vaak betekent dat ik ook echt VEEL eten klaarmaak. Gelukkig hoef ik dat niet allemaal in m’n eentje op te eten, want ik heb drie zeer gewillige proefkonijnen hier thuis, mijn lieve man en onze twee heerlijke jongens. En meestal zijn mijn collega’s ook wel blij als ik weer eens ‘restjes’ meebreng naar kantoor.

Gedurende de week is er niet zoveel tijd, maar probeer ik toch verse, gezonde en vooral eenvoudige gerechten klaar te maken, die ook nog eens snel klaar zijn. En ook al worden de weekenden steeds drukker met alle activiteiten van de kinderen, hoop ik altijd nog een paar uurtjes in de keuken door te kunnen brengen om nieuwe recepten uit te proberen, oude recepten te verbeteren of een paar lekkernijen te bakken.

Ik volg niet een bepaald dieet, maar probeer wel toegveogde suikers zoveel mogelijk te vermijden en de (simpele) koolhydraten daar waar mogelijk te verminderen of te vervangen. Veel recepten zijn laag in (toegevoegde) of zonder (geraffineerde) suikers en hier en daar ook koolhydraatarm. Maar… ik moet toegeven dat ik versgebakken brood écht niet kan weerstaan, of een goed pastagerecht of frietjes. En chips en dipsauzen… en kaas… en nog een paar andere dingen. OK, ik ben dol op alle eten. Punt. Dus zul je ook een paar ‘minder’ gezonde recepten vinden. Tenslotte draait alles om balans, toch?! Ik denk dat ik nu maar even een paar koekjes eet, pak ik straks wel weer een paar lekkere wortels ?