FAQ

Hier ga ik antwoord geven op de meest gestelde vragen. Er staat nog niet veel bij, maar ik zal dit gedeelte bijwerken wanneer er toch vragen zijn, die herhaaldelijk worden gesteld. Staat er niet tussen wat je zoekt? Laat een bericht achter onder het desbetreffende recept of stuur een e-mail naar nicole@cookiesandcarrotsticks.com. Ik zal zo spoedig mogelijk antwoorden.

Zijn alle recepten van jezelf?

Ja, de meeste wel. Natuurlijk wordt je door iets geïnspireerd als je begint met koken of bakken. Familierecepten die al generaties door worden gegeven, iets wat je in een restaurant hebt gegeten, een simpele foto in een kookboek, op het internet… Maar mocht ik een recept van iemand anders gebruiken, hetzij aangepast en met mijn eigen twist of één op één, zal ik altijd de bron vermelden en naar de desbetreffende website linken (indien van toepassing).

Mag ik je recept delen?

Ja, zeker! Ik zou me heel vereerd voelen. Het enige wat ik dan vraag, is aangeven dat het recept van mij is en naar mijn recept op deze blog linken, het recept (bij voorkeur) herschrijven in je eigen woorden.

Sommige posts zijn in het Engels en het Nederlands, andere alleen in het Engels. Waarom?

Ik heb mijn blog alleen in het Engels opgestart. Ik wilde dat zoveel mogelijk mensen mijn recepten kunnen lezen. Ik ben in Duitsland geboren, heb het grootste deel van mijn leven in Nederland gewoond, heb ook een paar jaar in Denemarken gewoond en woon nu met mijn gezin in België (Vlaanderen). Wij hebben vrienden en familie in bijna alle uithoeken van de wereld. Engels is dan de gemene deler. Maar mijn dagelijks leven speelt zich in het Nederlands af en zo ook dat van veel van mijn lezers. En om mijn ‘lokale leeskring’ tegemoet te komen, ben ik begonnen om mijn posts en recepten ook te vertalen naar het Nederlands. Alle nieuwe posts zullen tweetalig zijn en ik ben momenteel druk bezig om alle eerder geplaatste recepten te vertalen.

Welk maatsysteem gebruik je?

Ook al komt de helft van mijn lezers uit de VS, gebruik ik het metrische stelsel, aangezien dat is wat we in Europa gewend zijn (behalve de UK, geloof ik). Wij meten vloeistoffen o.b.v. volume en vaste stoffen o.b.v. gewicht. Converteren naar het imperiale stelsel is vaak lastig, vooral als je van gewicht naar volume om wil rekenen (van gram naar kop (cup) bijvoorbeeld).

Ik heb maatbekers en vindt het ook geweldig om die te gebruiken. Maar ik denk ook dat, vooral als het op bakken aankomt (dat is soms toch eerder een soort wetenschap), het metrische stelsel veel nauwkeuriger is. Zo hangt het o.a. ervan af of je de bloem vóór het scheppen eerst even opschudt of niet, met een mes de top van een kop gladstrijkt etc. hoeveel een kop dan precies is. Gebruik je een weegschaal, zal 200g bloem altijd 200g bloem zijn.

Ik heb een paar recepten waar beide stelsels worden gebruikt, maar als je zelf graag gewicht en volume wil converteren, is dit een prima online hulpmiddel: http://www.metric-conversions.org/.

Geef je de voedingswaarden bij je recepten?

Nee, dat doe ik niet. Meestal niet, tenminste. Ik ben geen voedingsdeskundige en ik heb ook gemerkt dat voedingswaarden nogal kunnen afwijken, zelfs bij hetzelfde product, afhankelijk van merk/producent, land van origine etc. Er zijn diverse websites (zoals SELFnutritiondata, myfitnesspal, of caloriecount) waar je de ingrediënten in kunt geven en de voedingswaarden direct worden weergegeven.