#MondayMusings, Reviews

Foto op canvas – het perfecte cadeau-idee

Photo on Canvas

Na ruim vijf jaar in dit huis hebben we nog steeds geen foto’s aan de muur hangen. Denk dat het een beetje combinatie is van luiheid en niet weten wat we willen. We hebben wel hier en daar wat kleine fotolijstjes staan en onlangs wat schilderijen opgehangen, maar er ontbrak nog steeds een mooie foto aan de muur. We hadden het al over een foto op canvas gehad, maar nog steeds niet besloten welke foto.

Aanbieders

Tijdens de zomervakantie een hele leuke foto van de jongens gemaakt en daar wilde ik wel wat mee doen. En als je eenmaal weet welke foto, moet je ook nog op zoek naar een aanbieder. Die zijn er inmiddels al heel wat. Zowat overal waar je foto’s kan laten afdrukken, wordt ook wanddecoratie aangeboden. Dan zie je door de bomen het bos niet meer.

Testen

En net op het juiste moment krijg ik een mailtje van Fotofabriek.nl met de vraag of ik voor hun een foto op canvas wilde testen. Daar hoefde ik dus geen twee keer over na te denken! Ik mocht een canvas van 20×30 of 30×20 cm kiezen en aangezien ik al snel wist welke foto ik wilde, was de rest zo gepiept.

Producten

Als je voor het eerst op de site komt, maak je eerst een account aan. Vervolgens kun je uit allerlei producten kiezen, zoals fotoboeken, agenda’s, kalenders en meer. Onder wanddecoratie kun je ook uit allerlei producten kiezen en ik koos dus voor een foto op canvas. Vervolgens kies je het gewenste formaat en kun je aan de slag met het ontwerp.

Ontwerp

Je kunt ervoor kiezen om één foto af te drukken, maar je kunt ook een collage maken van 2, 3 of vier foto’s. Dan kies je de indeling en die is vooral belangrijk als je wil dat de randen ook bedrukt zijn of niet (dat laatste als je bijvoorbeeld uiteindelijk een lijst gaat gebruiken). Je uploadt je foto(s) en dan kun je in de preview zien hoe de foto eruit komt te zien.

Je kunt dan nog steeds de indeling en het aantal foto’s wijzigen, maar je kunt ook tekst of clipart toevoegen. Ik heb de foto gelaten zoals hij was, maar wel met een witte rand (dus niet de omgeslagen kanten volledig bedrukt), anders waren de gezichtjes te groot en was de foto niet zo mooi uitgekomen. Als je klaar bent, klik je op bestellen.

Extra’s

Je krijgt eerst een overzicht van het project te zien en kun je ervoor kiezen om een digitaal voorbeeld per email doorgestuurd te krijgen (kun je een voorstelling maken hoe het op de muur eruitziet). Voordat je definitief bestelt, kun je ook nog kiezen of je standaard kwaliteit of premium (tegen een meerprijs) wil. Bestel je de foto als cadeau, kun je ook nog voor geschenkverpakking kiezen. Als laatste geef je het leveradres op (als dat afwijkt van het factuuradres) en betaal je de bestelling.

Snelle service

Ik plaatste woensdagavond mijn bestelling en kreeg donderdagochtend een bericht dat de bestelling in productie was genomen. Tegen einde van de dag kreeg ik al een bevestiging dat de order verzonden was en even later nog een bericht met de track&trace code. Op vrijdagochtend ben ik gelijk gaan kijken wat de status bij PostNL was. Nu woon ik in België en dat wil nog wel eens een dag vertragen. Toch was de zending inderdaad die dag in uitlevering. Om 11.30 uur stond de bezorger van PostNL aan de deur met mijn bestelling. Dus nog geen 48 uur nadat ik de bestelling had geplaatst was die in productie genomen, verzonden en geleverd. Nu weet ik natuurlijk niet hoe lang het zou duren bij andere producten, zoals een heel fotoboek, maar in dit geval zeg ik top. Supersnelle service.

Ideaal cadeau-idee

Nu had ik geen haast en had ik er ook niet raar van staan kijken als er een paar dagen overheen was gegaan. Als iets nog gemaakt moet worden kan dat best een dag of twee in beslag nemen. Maar als je last-minute nog iets leuks wilt bestellen, dan is dit toch wel ideaal. Helemaal nu met de feestdagen, die eraan zitten te komen. Dus zoek je nog een leuk, persoonlijk cadeau voor Sinterklaas, Kerst of wat voor gelegenheid dan ook, moet je zeker eens bij Fotofabriek.nl gaan kijken.

Het resultaat

Het resultaat is echt mooi. De foto zelf was niet van de allerbeste kwaliteit, maar ik had de foto gekozen omdat ik hem zo ontzettend mooi en lief vind. Toch is de afdruk op canvas echt heel mooi geworden. Zoals gezegd had ik wel een rand gekozen, omdat de gezichtjes anders te groot werden (dus de foto is nu iets verkleind), maar dat betekent dus dat de omgeslagen randen niet bedrukt zijn.

Photo on Canvas

Mij stoort dat nu niet en ik kan er altijd nog voor kiezen om er een lijst om te doen. Maar wil je dat niet, let er dan op dat je de juiste instelling kiest. Ook zijn de randen aan de ene kant verder bedrukt dan aan de andere en ik dacht eerst dat ze het doek niet netjes hadden gespannen. Maar als ik naar de foto kijk, is de foto mooi gecentreerd en zitten de gezichtjes wel in het midden.

De canvas wordt netjes verpakt geleverd. Om de hoeken zit een dikke bescherming waardoor de canvas zelf ook niet direct in contact komt met de verpakking. Al met al ben ik dus zeer tevreden over de bestelling en hoe alles verder is verlopen.

Photo on Canvas

Photo on Canvas

Hebben jullie ook ooit een foto op canvas laten drukken of andere fotoproducten online besteld?

Bedankt voor het lezen!

Dit artikel is een samenwerking met Fotofabriek.nl. Wat ik hierboven heb geschreven is volledig gebaseerd op mijn eigen ervaring en persoonlijke mening.

Foto op canvas
Sharing is caring 🙂

Meer / More

6 Comments

 • Reply

  Kreanimo

  november 20, 2017

  Yay…
  Een samenwerking ?
  En mooi hoor.

  • Reply

   Nicole

   november 20, 2017

   Dank je!

 • Reply

  Gerdi - Blond&Bruin

  november 21, 2017

  Wat een mooie canvas! Hier moeten we ook nodig nog wat meer foto’s aan de wand hangen..

  • Reply

   Nicole

   november 21, 2017

   Ja, ben zelf ook heel blij! Nu wil ik er meer 🙂

 • Reply

  Cynthia

  november 23, 2017

  Luiheid… hmm herkenbaar hoor. Wat een schattige mannetjes en een mooie foto!

  • Reply

   Nicole

   november 23, 2017

   Ah, dank je wel! xx

Geef een reactie