#MondayMusings, Reviews

Nieuw schooljaar – nieuwe boekentassen

Schoolbags

Op 1 september is het zover: de eerste schooldag na de grote vakantie. En helaas was het toch echt nodig. Voor beide jongens moesten we op zoek naar nieuwe boekentassen. En dan komt de grote vraag: gaan we weer voor de ‘goedkopere’, waarvan de prijs toch ook al rond de € 40,- à € 60,- ligt of gaan we dit jaar wel investeren in een duurdere boekentas. Als we voor een duurdere gaan, moeten de jongens er ook langer mee gaan doen. Qua kwaliteit zou dat in ieder geval moeten kunnen. De eerdere boekentassen hebben het respectievelijk 1 en 2 jaar volgehouden. Maar ze moeten er dan ook op voorhand mee eens zijn dat ze niet na een jaar om een andere boekentas gaan vragen.

Die van de jongste hadden we vorig jaar gekocht, toen hij naar het eerste studiejaar ging (groep 3 in Nederland). Hij wilde zo graag een boekentas met een dino erop. En die hebben we gevonden. Hij zag er best degelijk uit, maar helaas begon de onderkant (die nochtans verstevigd was) al na een paar maanden scheuren te vertonen. Na ongeveer een half jaar zaten er ook echt gaten in.

Gelukkig bleven de gaten klein genoeg dat er niets doorheen viel. Ze hoeven hier dan ook niet veel mee te nemen, behalve een A4-map, waar het huiswerk in kan en de agenda, hun drinkbus, broodtrommel en koek/fruitdoosje. Zo konden we toch het schooljaar uitzingen met deze boekentas.

Duitsland

Ik kreeg het idee om tijdens onze vakantie in Duitsland naar boekentassen te kijken. Ik herinner mij nog de boekentas die ik als kind had en dat merk is tegenwoordig nog steeds één van de beste merken voor schooltassen in Duitsland. Wat ik alleen niet deed, was vooraf al eens naar de prijzen kijken. Toen wij dus naar de eerste de beste winkel met boekentassen gingen, kreeg ik bijna een hartstilstand. Want de tassen van dat merk, Scout, waren tussen de € 200,- en €250,-. Gemiddeld.

Oké, je kreeg er ook een sportzak, een gevuld pennenetui, een schrift en een portemonnee bij. Eventueel kon je ook de losse boekentas bestellen, voor ‘maar’ € 180,-. Daar sta je dan, de jongens enthousiaster hoe meer gave boekentassen ze zagen. En gaaf waren ze ook echt. Maar die prijs? Daar had ik me toch even niet op voorbereid.

Goed nadenken

We besloten er nog eens héél goed over na te denken. Het was nog maar het begin van onze vakantie, dus we hadden nog even. We gingen tussendoor ook nog eens online kijken en ik ging op zoek naar andere winkels waar ze boekentassen verkochten.

Toen wij tijdens een daguitstap ’s middags in Trier gingen shoppen, gingen we daar nog naar wat winkels. Bij Karstadt, een groot warenhuis, zagen we uiteindelijk boekentassen van het merk Scooli. Ze hadden een leuke aanbieding, maar dat was alleen met Frozen of Cars erop. En daar hadden de jongens natuurlijk geen zin in.

Dus toch maar de niet afgeprijsde boekentassen kijken. Het was nog steeds een hoop geld, maar de ‘betere’ boekentassen hier bij ons zijn toch ook tussen de € 80,- en € 150,-. En dan heb je nog maar enkel de boekentas. Uiteraard hadden de jongens nog steeds de boekentassen van Scout in hun hoofd. En toegegeven, daar zaten echt té gekke designs bij.

De keuze

Maar Scooli had ook een aantal hele toffe staan. En na goed overleg en uitleg dat die van Scout toch écht ver boven ons budget liggen, waren ze er vrij snel uit. Sam koos voor Star Wars en Noah voor Transformers. Zo kochten wij dus toch in Duitsland de nieuwe boekentassen. Een hele investering, maar je krijgt er ook echt wat voor.

Contents schoolbag

Sowieso zit er bij de set een turnzak, een gevuld pennenetui een pennenzak en een portemonnee met koord. Verder is de boekentas overal verstevigd. Beetje zoals hardshell koffers, die je de laatste jaren steeds meer ziet. De onderkant is helemaal van hard kunststof en aan de zijkanten, voorkant en op de schouderriemen zitten reflectoren.

Schoolbag side

Bottom schoolbag

Schoolbag other side

Easy open schoolbag

Open schoolbag

De binnenkant is ruim en een A4 kan er makkelijk staand in. De achterkant is ergonomisch gevormd, gevoerd en luchtdoorlatend. De sluiting is heel makkelijk te openen en sluit eenvoudig als het ‘deksel’ van de dichtgaat.

Inside schoolbag

Straps schoolbag

Wat mij vooral ook bevalt, is het feit dat de tas een staand i.p.v. liggend formaat heeft.

Front schoolbag

Hier zijn de meeste boekentassen (vooral voor de eerste jaren van de lagere school) liggend formaat. En ik heb me meer dan eens verbaasd over hoe de kinderen met die brede boekentassen, dis aan beide kanten uitsteken, op de fiets naar school gaan. Zelfs op de strakste stand van de schouderriemen zat de tas van Noah vorig veel te los en bleef niet goed zitten tijdens het fietsen.

Ja, het was een hele investering. We moesten er echt behoorlijk van slikken. Maar ik denk dat we er toch heel goed aan hebben gedaan. Ze zullen hopelijk veel en lang plezier van deze tassen hebben. Daarnaast is de kans dat nog iemand met zo’n tas rondloopt erg klein. Ze hebben nu echt iets unieks. En één ding is in ieder geval zeker: de jongens zijn apetrots op hun nieuwe boekentassen. Ze kunnen niet wachten om ze aan hun vriendjes te laten zien. Laat 1 september nu maar komen 🙂

Bedankt voor het lezen!

Dit is géén gesponsord artikel. Ik krijg hier geen vergoeding voor, in welke vorm dan ook. Wat ik hierboven heb geschreven, is gebaseerd op mijn eigen mening.

Sharing is caring 🙂

Meer / More

6 Comments

 • Reply

  Kreanimo

  augustus 28, 2017

  Wat zijn ze leuk!
  Warre zijn tas gaat nog wel een jaartje mee!
  Inthe heeft een van Kipling en ook die gaat het laatste jaar kleuterschool nog mee!
  Die van Leni was een dure, van meter gekregen en die heeft nog maar een half jaar dienst gedaan!

  Dus geen nieuwe tassen… alhoewel, voor mama dus, want die haar tas is kapot!

  • Reply

   Nicole

   augustus 28, 2017

   Ja, stoer, hè! Helaas konden wij er echt niet omheen, beide tassen waren kapot. Mijn tas is nog niet kapot, maar ik zoek al jaren naar de ideale tas (ik weet…. die bestaat misschien helemaal niet). Dus als je een leuke tip hebt 😉

 • Reply

  nicole orriens

  augustus 29, 2017

  Leuke tas zeg! Die ziet er stoer uit, en ik kan me voorstellen dat een kind die echt prachtig vindt.

  • Reply

   Nicole

   augustus 29, 2017

   Zo’n toffe tassen inderdaad. Ze kunnen niet wachten om ze te showen!

 • Reply

  Roelina

  augustus 29, 2017

  Inderdaad prijzig, maar een goede tas is ook wel belangrijk als je kijkt hoe intensief zo’n ding wordt gebruikt. En laten we wel wezen: een damestas kost ook al gauw richting die prijs. Ze zien er echt heel degelijk en goed uit.

  • Reply

   Nicole

   augustus 30, 2017

   Precies, deze zijn heel degelijk, sluiten perfect aan op hun lichaampjes en zien er ook nog eens cool uit. Goedkoop bleek toch weer duurkoop in het geval van de oude boekentassen (nou ja, goedkoop…). Goede investering, denk ik 🙂

Geef een reactie