#MondayMusings, Random Ramblings

Vaarwel zomervakantie, hallo eerste schooldag!

Hello new school year

Zomervakantie – je was geweldig, maar nu is het mooi geweest. Je laatste week hebben we extra gevierd, hebben we nog eens alles uit de kast gehaald. Het was tijd om afscheid te nemen. Vaarwel zomervakantie, hallo eerste schooldag!

Twee maanden

In België hebben de kinderen altijd twee hele maanden zomervakantie. De vakantie begint op 1 juli en eindigt op 31 augustus. Dat is best lang. Niet alleen voor de ouders, die de kinderen negen weken moeten bezighouden en/of heel wat weken voor opvang moeten zorgen. Want van werk zolang vrij nemen om bij de kinderen te zijn, is voor de meesten geen optie.

Maar ook voor de kinderen zijn 9 weken vaak te lang, vooral voor de jongere kinderen, die toch vaak geëntertaind moeten worden. Ik moet zeggen dat dit jaar de vakantie voorbij is gevlogen. De kinderen hebben zich thuis en op de opvang prima vermaakt, ze zijn 5 dagen op kamp geweest en met ons twee weken op vakantie.

Het is genoeg geweest

Maar de laatste twee weken merkte je toch dat het genoeg was geweest. Het gemis van de vriendjes werd steeds groter, ze hadden zin om weer naar school te gaan en de verveling begon toch wel wat toe te slaan. Het vaak slechte weer heeft daar ook nog eens zijn steentje aan bijgedragen. Ook begonnen ze elkaar een beetje zat te worden, leek het. Het irritatielevel steeg, het lontje werd steeds korter.

Nog een paar dagen vrij

Ik had al enigszins gepland om de laatste dag van de vakantie (donderdag is juist één van mijn werkdagen) vrij te nemen, maar ik besloot op het laatst om toch de hele week vrij te pakken. Even nog wat quality time met de jongens voordat ze weer naar school moeten. En gelukkig maar, want wat hadden we geluk met het weer! Oké, laten we het einde van woensdagmiddag, met enorme hoosbuien, natte kleren en doorweekte sneakers maar even vergeten.

Een foto zegt meer dan duizend woorden

We hebben echt veel leuke dingen gedaan die laatste week. Ik kan in heel veel geuren en kleuren vertellen wat we hebben gedaan en hoe het is geweest, maar laat ik dat maar eens in foto’s doen.

Maandag, 30°C, naar het strand!

Ice Cream

On the slide

In the water

Dinsdag, bij ons zelfs 32°C. Sam ging naar zijn beste vriendje en Noah en ik? Wij gingen naar een speeltuin (De Bosuil) mét poedelbadje. Wel zo lekker als het zo warm is.

Jump!

Cooling off

Refreshments  Me-time

Woensdag, nog steeds zomerse temperaturen, ca. 25°C, maar bewolkt en soms een bui. Heerlijke dag bij de Olmense Zoo doorgebracht.

At the zoo  Vulture  

Survival path  Meerkat

Petting the giraffe

Lions

Baby panthers

Elephant

Otters

Lizzard

One leg  Other leg  Prairie dog

Donderdag, beetje wisselvallig, maar nog steeds lekker. Eerst boodschappen gedaan, sushi als lunch (papa jaloers) en dan nog lekker naar de Ijshoeve.

Sushi  Sushi

Chai Latte  Ice cream  Ice cream

Eindelijk 1 september

De dag waar de jongens de laatste weken toch echt wel naar uitgekeken hebben, de eerste schooldag. Ze sprongen allebei uit bed, maar tijdens het ontbijt sloegen de zenuwen toch een beetje toe. Al wilden ze dat niet toegeven, maar ieder 1 klein boterhammetje zijn we normaal niet gewend van deze anders zo goede eters ;-). Maar, vol enthousiasme vertrokken ze dan eindelijk, mét hun nieuwe boekentassen, naar school.

Off they go  Off they go  Off they go

Het was een supervakantie. Maar nu is het weer tijd voor ritme en structuur. En alleen boodschappen doen (halleluja!).

Bedankt voor het lezen!

Sharing is caring 🙂

Meer / More

4 Comments

 • Reply

  mandi

  september 5, 2017

  Looks like fun! We have long summer breaks here in Canada as well. Good luck getting back into the groove!

  • Reply

   Nicole

   september 6, 2017

   Thanks, Mandi! Boys were really happy to get back to school. Hardest part after the holiday though, was getting them to bed at a reasonable time 🙂

 • Reply

  Kreanimo

  september 5, 2017

  Het was echt genoeg geweest! Al hadden die van ons best nog wel even kunnen genieten van thuis zijn hoor!
  Leuke laatste warme dagen ook!
  Ik hoop nog op een nazomertje!

  • Reply

   Nicole

   september 6, 2017

   Dat geloof ik, julie zijn nauwelijks thuis geweest. En ook ik hoop op een mooie Indian Summer!

Geef een reactie