Alle Recepten, Voorgerechten, Brood, Snacks

Mini Pretzel-Broodjes

Soft Pretzel Bites

Maak supersnel Mini Pretzel-Broodjes met kant-en-klaar brooddeeg!

Om zachte pretzels of mini pretzel-broodjes helemaal zelf te maken is niet echt moeilijk. Maar ik begrijp dat nogal wat mensen huiverig zijn om gistdeeg temaken. Ik heb dat zelf ook gehad. Maar ik heb geleerd dat het helemaal niet zo moeilijk is. Je hebt alleen wat geduld nodig. En ja, ik weet dat ik dat niet bepaald in overvloed heb. En, soms heb je ook gewoon geen tijd om een gistdeeg te maken en te wachten dat het deeg voldoende rijst. Of je bent net als ik slecht in plannen (of heeft het meer met time management te maken?). Hoe dan ook, dat betekent dan meestal dat ik gewoon te laat ben om nog aan een gistdeeg te beginnen.

Tijd besparen

Het idee om deze mini pretzel-broodjes op deze manier te maken, kwam eigenlijk door het feit dat ik, wederom, te laat was om aan het deeg te beginnen. Maar ik wilde persé de broodjes serveren. Terwijl het qua tijd nog best had kunnen lukken, waren er nog zoveel andere dingen die ik moest doen voor het feest, dat het gewoon teveel werk was. En toen bedacht ik ineens dat ik nog kant-en-klaar broodjesdeeg in de koelkast had staan. Het spreekwoordelijke lichtje ging branden. En wat heeft dat een tijd bespaard.

Makkelijker kan niet

Het kon echt niet makkelijker. Blikken deeg geopend en het deeg even op kamertemperatuur laten komen. Dan ieder stuk deeg in vieren gesneden. Je kunt de stukken ook groter of kleiner maken, het is maar net wat je wilt. Dan pan water opgezet met baking soda en aan de kook gebracht. De stukken deeg erin laten glijden en na een paar seconden er weer uitgehaald. Op een met bakpapier beklede bakplaat gelegd en met een losgeklopt ei bestreken. Zeezout erover gestrooid en in een voorverwarmde afgebakken. Klaar!

Lekker dippen

Ze zijn overheerlijk om zo op te peuzelen. Maar weet je wat ze nog lekkerder maakt? Naar een hoger niveau tilt, zeg maar? Een warme kaasdip! Warm kant-en-klare kaassaus op of maak een eigen dip. Hoe dan ook, mini pretzel-broodjes en warme kaasdip zijn een perfecte match.

Eet smakelijk!

Servings 48 minibroodjes
Author Nicole

Ingredients

 • 2 blikken broodjesdeeg (koeling, bijv. Danerolles)
 • 2 l water
 • 100 g baking soda
 • 1 losgeklopt ei
 • Grof zeezout

Instructions

 1. Verwarm de oven voor op 210°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

 2. Haal het deeg uit het blik en laat de schijven ca. 15 minuten rusten om een beetje op kamertemperatuur te laten komen.

 3. Snijd elke schijf in 4 stukken.

 4. Breng het water met de baking soda aan de kook. Laat dan voorzichtig de stukken deeg in het water glijden, enkele stukken per keer.

 5. Laat ze ca. 15-20 seconden in het water en haal ze er dan met een schuimspaan eruit.

 6. Leg ze op de bakplaat en bestrijk elk stuk met het losgeklopte ei.

 7. Strooi zeezout erover.

  Mini Pretzel Broodjes 3
 8. Bak ca. 15 minuten in het midden van de oven tot ze goudbruin zijn.

  Mini Pretzel Broodjes 4
 9. Serveer eventueel met warme kaasdip.

  Mini Pretzel Broodjes 5

Save

Save

Save

Save

Sharing is caring 🙂

Meer / More

4 Comments

 • Reply

  Kreanimo

  april 29, 2017

  Ooooohhh die gaat op mijn pinterest!

  Dankjewel, Nicole!

  • Reply

   Nicole

   april 29, 2017

   Oh, leuk! 😀

 • Reply

  Nicole

  mei 5, 2017

  Die zien er heerlijk uit! Wat een goed idee!

  • Reply

   Nicole

   mei 5, 2017

   Dank je!

Geef een reactie