Over mij

Portrait1

Hoi, ik ben Nicole, welkom op mijn blog!

Leuk dat je meer wil weten over Cookies & Carrot Sticks en wie er nu eigenlijk achter deze naam zit. Je vindt hier allerlei recepten, van zoet tot hartig, van mega-gezond tot de ultieme guilty pleasure. Alles draait nu eenmaal om balans. En zo ga ik ook door het leven: met een koekje in de ene hand (oké, chocolade kan ook) en een wortel in de andere.

Een grote verscheidenheid in recepten dus, maar wat ze allemaal gemeen hebben: ze zijn lekker en over het algemeen makkelijk en snel te bereiden. En al die recepten combineer ik met een vleugje lifestyle, met o.a. reviews van producten, hotspots, uitjes met kinderen en hier en daar een persoonlijk verhaal.

Hoe het allemaal begon

Door familie en vrienden werd ik nogal eens gevraagd om een recept te delen. Dan schreef ik dat uit en gaf ik dat door. Op een gegeven moment bedacht ik dat het vast ontzettend handig zou zijn om een online plekje te hebben waar iedereen gewoon zelf het recept vandaan kan halen. Hoef ik het niet zo vaak meer te delen. Ik was dan ook ervan overtuigd dat mij dat een hoop tijd en gedoe zou schelen. Little did I know…

Het eerste jaar was dat ook wel, ik had namelijk de ballen verstand van bloggen. Een (slechte) foto en het recept erbij, dat was het (bewijs hiervan is nog veelvuldig terug te vinden hier). Pas bijna twee jaar later leerde ik over SEO, Google Analytics, Keyword Search, plug-ins en nog veel meer. Bloggen bleek nog serieuze business. En het kost tijd, véél tijd. Dat had ik bij de start van mijn blog (of online kookboek, zoals ik dat toen noemde) écht niet verwacht. Maar wat vind ik het leuk!

Uit de hand gelopen hobby

Koken en bakken is en blijft mijn grote passie. Maar ik heb ook ontdekt dat ik het schrijven (ook over andere zaken) echt leuk vind en mijn blog een plekje is waar ik dat allemaal kan combineren. Inmiddels is mijn blog een wat uit de hand gelopen hobby geworden.

Mijn gezin ben ik dan ook ontzettend dankbaar dat ze het tolereren (en soms zelfs stimuleren) dat ik altijd mijn telefoon bij me heb, ik steeds overal foto’s van maak, het huis inmiddels uitpuilt van de bordjes, schaaltjes, kookboeken en (keuken)gadgets, ze soms ‘even’ moeten wachten tot ze mogen aanvallen (thuis maar ook als we uit eten zijn) en manlief meestal de klos is en een bord koud eten krijgt. Leven met een (food)blogger is niet makkelijk…

Inspiratie

Inspiratie voor mijn recepten vind ik overal… in kookboeken en tijdschriften (vooral de plaatjes), op vakantie, in restaurants, bij andere foodies, op de markt en ook gewoon tijdens het boodschappen doen. Soms lukt iets meteen, soms gaat het ook helemaal mis en moet je weer terug naar de ‘tekentafel’.

Geen succes zonder falen. Als iets niet meteen lukt, denk dan niet gelijk: ik kan niet koken. Probeer het gewoon nog een keer, met wat aanpassingen. Ik houd van experimenteren en nieuwe dingen proberen. Op mijn beurt hoop ik dan weer anderen te inspireren om ook die keuken in te duiken.

Veel kook/bak/leesplezier!

Liefs,

Nicole

PS: wist je dat je Cookies & Carrot Sticks ook kunt volgen op Facebook, Instagram en Twitter?