Persoonlijk, All articles

Keukenbrand – deel 3

Keukenbrand - deel 3

Vervolg van Keukenbrand – deel 2

Opknappen

Dan denk je: nu kan het opknappen beginnen. Helaas gaat alles veel minder snel als we zouden willen. Materialen, vakmensen, tijd… alles is schaars. Beetje bij beetje zijn we wel wat dingen aan het vervangen. Losse apparatuur zodra er ergens een aanbieding is. Zo was één van de eerste dingen toch wel een nieuwe KitchenAid. En door een waanzinnige aanbieding is het zelfs een upgrade geworden.

Besteld

Helaas konden we niet meer hetzelfde aanrechtblad krijgen, dat was uit de collectie. Maar de keuze is gemaakt, het blad is besteld. Ook alle inbouwapparatuur is inmiddels besteld en zelfs al geleverd. De verbrande muur is inmiddels geprepareerd en moet nu gestuukt worden. Dan nog alle muren en het plafond schuren om vervolgens alles te kunnen schilderen. Dan kan het aanrechtblad worden geplaatst, één van de kasten vervangen en alle apparatuur worden ingebouwd.

Planning

Als alles een beetje volgens planning loopt, wordt het meeste eind augustus gedaan en zou het dan ook af moeten zijn. Ik pin me er alleen nog niet zo op vast om teleurstelling te voorkomen. Maar we hebben een voorlopige datum en dat geeft een gerust gevoel. Ook dat het belangrijkste inmiddels binnen is, dus geen zorgen meer om lange levertijden.

Nieuwe keuken

Het wordt weliswaar niet helemaal een nieuwe keuken, maar de keuken krijgt straks wel een ander uiterlijk. Een heel ander aanrechtblad, de afzuigkap ziet er totaal anders uit, de (inbouw)apparatuur wordt iets anders, er komen nieuwe spots. Een heel andere look dus. En als we dan toch bezig zijn, pakken we ook gelijk wat andere zaken aan. Zo zal het tafelzeil gaan verdwijnen. Hoe handig het ook is en fantastisch dienst heeft gedaan in al die jaren, tijd voor een nieuw hoofdstuk.

Kleine kinderen worden groot

De kinderen worden groot en het gaat er steeds netter toe aan tafel. Dus wordt het nu dan misschien ook tijd om de tafel onder het zeil weer tevoorschijn te toveren. Maar enige bescherming mag het nog wel hebben. Via Fotocadeau.nl kun je afwasbare placemats bestellen en ik heb een setje in ‘black marble’ besteld. Ons nieuwe aanrechtblad is ook in black marble, hoewel dat wel een tintje lichter gaat zijn dan de placemats.

Nog even wachten

Maar ik ga nog heel even wachten met het weghalen van het zeil tot de keuken helemaal af is. Ik heb wel alvast even gekeken hoe het eruit komt te zien. En ook gelijk twee mooie kandelaars voor erbij gekocht. Hieronder een voor- en na-foto. Ben nu al helemaal in mijn nopjes met de nieuwe look. En dan hopen dat er alleen op de placemats wordt geknoeid en niet op de tafel (en dan ben ik niet eens zo bang voor de jongens maar eerder door ondergetekende…).

Nieuwe placemats

Achter- en ondergrond

Toen ik de placemats bestelde kreeg ik nog een idee. Je kunt namelijk ook een eigen foto kiezen én dan kun je zelf placemats tot maat 40 x 60 cm bestellen. Dus ik dacht: wellicht leuk om als fotoachtergrond te gebruiken. Op Pixabay.com vond ik heel toffe designs, die je gratis kunt downloaden. Ik koos voor een wat abstracte gekleurde betonlook en een houtlook.

En tof dat ze zijn! Zat nog heel even te twijfelen of ik er ook nog onderzetters bij zou bestellen, want ook ook voor onderzetters voor glazen kun je op Fotocadeau.nl terecht. Maar naast de placemats op tafel zou dat niet zo leuk staan, denk ik. Zou zomaar kunnen dat ik toch nog voor buiten op tafel bestel, want de Mandala designs zijn echt té gek.

Lees binnenkort verder in deel 4…

Geef een reactie