All articles, Reviews, Tips

Spatscherm – met je eigen foto

Spatscherm met eigen foto

Al sinds we hier wonen (nu zo’n tien jaar) zeur ik om een spatscherm. Want hoe voorzichtig je ook bent, de muur achter het fornuis wordt gewoon vies (nou ja, de rest van de muur ook, menige beslagklodder of slagroomdruppel moest al worden verwijderd). Maar het stuk achter het fornuis heeft het wel het zwaarst te verduren.

Muurverf

Nu hebben we wel afwasbare verf op de muren zitten, maar zo goed en makkelijk als in de reclame wordt dat vaak toch niet schoon. Zeker rode saus, gele kerrie en andere sterk gepigmenteerde voedingswaren. Er blijft toch vaak een zweem van kleur achter, ook al veeg je onmiddellijk alles weg. Na tien jaar is dat ook wel aan de muur te zien.

Spatwand

Waarom we niet meteen met de plaatsing van de keuken hier rekening mee hebben gehouden? We waren er nog niet uit wat we tegen de muur wilden hebben. Ik wilde sowieso geen tegels, dus zouden we wel even kijken wat voor alternatieven er zijn. Op gegeven moment bedachten we een soort spatwand langs het hele aanrecht. Ook vrij snel platen hiervoor gekocht.

Doe het zelf

Maar zoals het met wel meer dingen hier in huis ging (en gaat), kwam ook dit doe het zelf project ergens op de stapel en werd sindsdien niet meer opgepakt. In eerste instantie vanwege materiaal (moet zonder de coating te beschadigen wel op maat kunnen zagen, dus de juiste zaag hebben), later wen je er zo aan dat je simpelweg vergeet dat je ergens nog een aantal spatwanden hebt die je tegen de muur moet maken.

Spatscherm met eigen foto

Maar nu heb ik de oplossing! En die is zo gaaf! Een spatscherm met foto. Je kunt gewoon een foto die je zelf hebt gemaakt kiezen of zoek online naar een gave foto (let dan wel op dat je of een rechtenvrije foto kiest of via een gerenommeerde site aan foto koopt).

In de voorbeelden op de site van Fotocadeau.nl zag ik er eentje met een Schotse Hooglander. Wij vinden die beesten echt te gek en ik wist dat ik nog een paar mooie foto’s had, zowel van onze vakanties in Schotland, alsook een bezoek aan de prachtige kudde Hooglanders van Crole Natuurrund, die in de bossen bij Sint-Oedenrode in de vrije natuur grazen. Het werd er één van die laatste.

Blij

Ben echt zó blij met het scherm. Het staat gewoon geweldig en tja, die foto van die prachtige runderen, I love it. De kwaliteit van het spatscherm is ook echt top. De foto staat er superstrak en helder op (en dan te bedenken dat ik die foto met mijn mobiele telefoon had gemaakt). Niet alleen mooi, maar ook heel fijn materiaal. De hittebestendige plaat voor achter het fornuis is gemaakt van aluminium met een coating die goed afwasbaar is. Ideaal.

Tevreden

Je kunt dus wel stellen dat ik heel tevreden ben met het resultaat. Manlief vond dit ook veel mooier dan bv. foto’s op canvas, die toch vaak wat korrelig eruitzien. Zo wil hij toch nog een paar foto’s op aluminium af laten drukken. Voor de keuken zijn er overigens nog meer producten, zoals ook fotobehang (heb ik ook nog naar zitten kijken, maar vind het spatscherm voor onze keuken toch echt beter) en meer.

Nu is onze inductieplaat te oud (en versleten) voor bescherming, maar wordt die ooit vervangen zou ik het wel weten, dus check ook zeker de bescherming inductie van Fotocadeau. Eveneens met eigen foto (kan natuurlijk ook een mooi patroon zijn, it’s up to you wat je ervan maakt). En nu ga ik weer lekker verder genieten van mijn prachtige spatscherm ;).

Spatscherm met eigen foto

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Geef een reactie