Bloggen, Persoonlijk, All articles

Genomineerd voor de Liebster Award

Liebster Award

Wat voel ik me toch vereerd. In redelijk korte tijd ben ik twee keer genomineerd voor de Liebster Award door Elsa en Inge van ElsaRblog en Ilona van Worstenbrood & Wijn. Dus het werd nu echt de hoogste tijd dat ik de vragen van deze lieve dames eens ging beantwoorden.

De Liebster Award

Maar voordat ik dat doe, zal ik eerst even uitleggen wat die Award nu eigenlijk inhoudt. Het is een puur virtuele award, die alleen online bestaat. De award wordt door bloggers aan andere bloggers gegeven. Hij is in het leven geroepen om de personen achter de blogs wat beter te leren kennen en om met name de wat kleinere, jonge blogs in de schijnwerpers te zetten.

De regels

Aan de Liebster Award zijn ook regels verbonden. Nu zijn de regels, sinds het oprichten van de award in 2011, wel wat verbasterd en geeft menigeen zijn eigen draai eraan. Wat ik ook wel oké vind, als het in grote lijnen nog maar wel op hetzelfde neerkomt zoals het ook ooit was bedoeld. De regels zijn in de meeste gevallen als volgt:

 1. Bedank de person die jou heeft genomineerd
 2. Post een link naar zijn of haar blog
 3. Zet een foto van de award op je blog
 4. Beantwoord de vragen van de person die jou heeft genomineerd
 5. Nomineer 5 tot 11 blogs
 6. Bedenk 11 nieuwe vragen voor de bloggers die je zelf nomineert
 7. Informeer de bloggers die je zelf hebt genomineerd en bezorg hen de link van je eigen blogpost
 8. Kopieer deze regels in je eigen blogpost

Oorsprong

Van oorsprong ging de award naar bloggers met 3000 volgers of minder. Over de jaren heen is dat aantal verlaagd naar 200 of minder. Eerlijk gezegd vind ik dat een nonsens-regel. Je vindt deze ook niet in de Nederlandse regels terug, voor zover ik dat kon natrekken. ‘Liebster’ komt uit het Duits en betekent zoiets als ‘liefste’ of ‘meest favoriete’. Persoonlijk wil ik dan ook blogs nomineren die ik heel graag volg, zonder per sé naar het aantal volgers te moeten kijken.

Mijn antwoorden

Dan is het nu toch echt tijd om de vragen ta gaan beantwoorden. De eerste nominatie kreeg ik van Inge van ElsaRblog (een blog vol inspiratie omtrent interieur, diy, recepten enz., waarop Inge samen met Elsa blogt). Dus bij deze een dikke merci, Inge, dat je mij hebt genomineerd!

De vragen van Inge:

Waarom ben je begonnen met bloggen?

Ik wilde één plek voor de recepten, die het meest aan mij door familie en vrienden werden gevraagd. Ik had toen de illusie dat me dat tijd zou schelen (inmiddels weet ik wel beter).

Beschrijf jezelf in 5 woorden?

Gepassioneerd, eigenwijs, doorzetter, chaoot, bourgondisch.

Wat maakt jou het gelukkigste?

Op de eerste plaats: mijn kinderen gelukkig zien. Verder word ik heel gelukkig als iemand smult van wat ik heb klaargemaakt.

Wat is jouw favoriete gerecht?

Ik heb niet echt een favoriet gerecht. Ik vind zoveel lekker, ben dol op alle keukens. Als ik toch echt moet kiezen: sushi.

Welk artikel op jouw blog vind je het beste, leukste of mooiste?

Goh, dat vind ik een heel lastige, eigenlijk nog nooit zo naar mijn blog gekeken. Dan denk ik misschien toch de Halloween verrassingscake.

Wat vind je van onze blog (ElsaRblog)?

Naast heel toffe en makkelijke diy’s en lekkere recepten, vind ik de foto’s echt elke keer zo prachtig. Mooie kleuren en zo mooi licht.

Waar mogen ze jou ‘s nachts voor wakker maken?

Liefst niet wakker maken, eigenlijk. Ook al heb je nog zo lekker eten mee, ik denk dat ik veel te moe ben als je me midden in de nacht wakker maakt 😉

Hoe ziet jou perfecte dag eruit?

Lekker ontspannen ontbijten met z’n allen, samen iets leuks doen en ook even de keuken induiken, de dag weer afsluiten met lekker eten en ‘s avonds misschien nog gezellig een filmpje kijken.

Welke eigenschap van jezelf ben je het meest trots op en welke het minst?

Mijn doorzettingsvermogen (hoewel sommigen het misschien eerder koppigheid zouden noemen). Het minst dat ik soms te impulsief kan reageren, zonder eerst goed na te denken.

Wat vind je het leukst aan bloggen en wat vind je minder leuk?

Het leukst dat ik mijn ei kwijt kan en mijn passie voor koken en bakken kan delen. Zo leuk ook als je daar dan positieve reacties op krijgt en een interactie aan kan gaan met je lezers. Daar haal ik dan ook weer energie uit, want zo kom ik ook op het minst leuke: het kost soms best wat kruim. De druk om regelmatig en vaak genoeg te bloggen, de technische kant achter je blog, het aanwezig zijn op alle sociale media.

Wat is je grootste droom?

Op dit moment: een rondreis door Amerika met de jongens. Dat lijkt me zo gaaf.

De tweede nominatie kwam van Ilona, van Worstenbrood & Wijn. Ik voel me echt vereerd om nogmaals genomineerd te zijn, dus bij deze ook een welgemeend dank je wel aan Ilona.

De vragen van Ilona:

Blog je als hobby of ben je fulltime foodblogger?

Volledig hobby-blogger.

Waar ben je nog meer mee bezig naast koken & bloggen?

Ik werk als Transport Analyst bij een grote logistiek dienstverlener. Grote kans dat je ooit eens wat bij één van onze klanten online hebt besteld en het pakketje door ons werd verstuurd.

Wat zijn je 3 favoriete kookboeken?
 1. Das große Buch vom Backen – een vreselijk oud bakboek dat ik meer dan 20 jaar geleden van mijn moeder kreeg, compleet met jaren 80 gestijlde foto’s. Maar met dit boek heb ik de basis geleerd en ik haal er nog steeds inspiratie uit voor nieuwe probeersels.
 2. Cookie Remix van Megan Porta (eigenaar van de blog Pip and Ebby). Deze heb ik onlangs van Megan gekregen en er staan werkelijk verrukkelijke recepten in.
 3. The Big Fat Duck Cookbook van Heston Blumenthal, gekregen van mijn man. Het is geen kookboek dat je zo even gebruikt. Het is gigantisch groot, loeizwaar en het past alleen liggend op of onder de kast. Maar zo gaaf om te hebben.
Welk recept is het populairst op je blog?

Het koolhydraatarm hamburgerbroodje.

Welk recept is minder populair maar moeten we zeker eens proberen?

De Tortilla Taart.

Wat is je favoriete vakantie bestemming en waarom?

Schotland. Dat land heeft jaren geleden ons hart gestolen. De ruige natuur van het hoge noorden, de mensen, de rust.

Voor hoeveel personen kook je het liefst tijdens een etentje?

Aantal maakt mij echt niet uit. Ik kook net zo lief voor 2 als voor 20. Hangt van de gelegenheid af. Hoe meer mensen, hoe makkelijker de gerechten wel worden. Dan maak ik niet mooi de borden op, maar wordt het eerder buffetachtig.

Favoriete restaurant?

Ik ben dol op sushi, maar willen we van culinaire hoogstandjes in een ongedwongen sfeer genieten, dan gaan wij graag naar Broertjes in Dommelen.

Waar hoop je met je blog te staan over 3 jaar?

Goh, dat weet ik echt niet. Het is voor mij pure hobby. Natuurlijk is het leuk als je blog groeit en meer lezers/volgers krijgt, maar daarbij heb ik geen doelen vastgesteld.

Beste aankoop qua keukentools?

Het eerste waar wij ooit in hadden geïnvesteerd, waren geode messen (van Global). Onmisbaar in een keuken. Waar ik ook echt blij mee ben: mijn KitchenAid.

Is er bepaalde muziek waar je graag naar luistert tijdens het koken?

Ik heb bijna altijd Joe opstaan, lekkere mix van oud en nieuw. Als ik echt ergens voor moet kiezen… I’m an eighties girl, dat zegt dan wel genoeg 😉

Dat waren mijn antwoorden op de vragen van Inge en Ilona. Nu is het mijn beurt om 11 vragen te stellen aan minimaal 5 bloggers. Ik ga me niet houden aan het minimum of maximumaantal volgers die een blog zou moeten hebben voor een nominatie. Ik wil namelijk nomineren welke blog ik echt leuk vind, waar ik inspiratie uit haal of voor wie ik enorm respect heb.

Keuze maken

Nu zijn dat eigenlijk nogal wat die in die categorieën bij mij vallen. Maar goed, ik moet een keuze maken. En ga ik waarschijnlijk vreselijk tegen (ongeschreven) regels in, maar dat is dan maar zo. Ik geef de award tenslotte vanuit mijzelf, dus moet ik er ook zelf achter staan. Dan nu eindelijk… Tromgeroffel… De genomineerden zijn:

Kreanimo

Familie over de Kook

Domaine Malpas Kookt

Onze Franse Keuken

Eten bij Maris

Mijn vragen aan deze bloggers:

 1. Waarom ben je gaan bloggen en blog je nog steeds om die reden?
 2. Wat onderscheidt jouw blog van anderen?
 3. Waar haal je je inspiratie vandaan voor je blog?
 4. Wat is je levensmotto (als je er eentje hebt)?
 5. Als je de tijd terug kon draaien, wat zou je dan anders doen?
 6. Wat vind je het allerleukst aan het bloggen?
 7. Blog je op vaste tijdstippen of maar net wanneer het uitkomt?
 8. Als bloggen je hobby is, zou je daar ooit je werk van willen maken?
 9. Als je nog een opleiding zou gaan doen, wat zou dat dan zijn?
 10. Beschrijf jezelf in één zin.
 11. Wat wil je je lezers nog graag meegeven?

Niemand moet zich nu verplicht voelen om er daadwerkelijk iets mee te doen. Het is geheel vrijblijvend. Ik hoop natuurlijk stiekem wel dat ik een paar antwoorden krijg 😉

Bedankt voor het lezen!

2 Comments

 • Reply

  inge minten

  maart 12, 2018

  Graag gedaan Nicole , en nogmaals bedankt dat je de nominatie in ontvangst hebt genomen. En je hebt leuke antwoorden gegeven op mijn vragen echt leuk om te lezen.

  • Reply

   Nicole

   maart 12, 2018

   Vond het ook oprecht leuk om genomineerd te zijn 🙂

Geef een reactie