All articles, Events, Reviews, Tips

Blogger By Nature – hét bloggersevent van het jaar

Blogger by Nature

Blogger By Nature Event

Afgelopen zaterdag was alweer de tweede editie van het Blogger By Nature event bij StayOkay Soest. Hét bloggersevent van het jaar. Helaas kon ik vorig jaar bij de eerste editie niet aanwezig zijn, maar na het lezen van alle reacties moest ik gewoon zorgen dat ik er deze keer wel bij kon zijn. En ik moet zeggen, het was echt de moeite waard.

Workshops en lezingen

Er werden meerdere workshops en lezingen gegeven en eenieder kon zich vooraf voor een aantal van de sessies opgeven. Ik had me o.a. opgegeven voor Google Analytics en Pinterest. In de ochtend kregen we met z’n allen SEO voor Gevorderden, gegeven door Caroline Geven van Yoast. Ik dacht dat ik al één en ander wist, maar ik heb er enorm veel van opgestoken. Er is nog heel wat werk aan de winkel…

Gea Simons van Jouw webwinkel coach gaf uitgebreide uitleg over Google Analytics en wat je er allemaal mee kon doen. Ook hier wist ik al best veel, maar leerde ik toch weer wat nieuwe dingen bij. Het advies was vooral: kijk regelmatig naar de cijfers en ga verder de diepte in. Zo kun je kijken wat er goed scoort en wat niet en daarop eventueel je strategie en planning op aanpassen. Meten is immers weten.

Van Jody Hoogendoorn van Pinacademie.nl kregen we uitgebreide uitleg over Pinterest en hoe je je account het beste kan inrichten. Dat was nogal een eye-opener, moet ik zeggen. Er valt voor mij nog heel wat te doen in de namen en beschrijvingen van het account zelf, de borden en de pins. Pinterest is geen social media, zoals de meesten denken, maar eigenlijk een zoekmachine. En dus moet je ook op die manier gaan denken als je Pinterest voor je wil laten werken. Nog meer op de to-do lijst dus.

Netwerken

Een tweede onderdeel van het event is het netwerkplein, waar een aantal bedrijven en pr-/marketingbureaus zich presenteert en jij jezelf en je blog onder de aandacht kan brengen. Is er een klik of match, kunnen hier mooie samenwerkingen uit rollen. Dit jaar waren HemdVoorHem.nl, ACCO Brands (Leitz), Searchresult, Kinepolis, Philogirl, Mr&MrsTea en The PR Factory aanwezig. Nieuwe producten ontdekt en heel veel leuke gesprekken gevoerd.

Ontmoetingen

Het leukste onderdeel van zo’n dag is misschien nog wel het in real life ontmoeten van collega-bloggers. Eindelijk zie je de persoon achter de blog die je volgt en leer je ook veel nieuwe mensen (én blogs) kennen. Wat een gezelligheid! Zo leuk om gelijkgezinden te ontmoeten en schaamteloos over alle wel en wee van het bloggen te kunnen praten. Een dag is eigenlijk veel te kort.

Goed verzorgd

Het event was op en top verzorgd. Een mooie locatie, goed verzorgde lunch, koffie en thee bij aankomst en tussendoor, ter afsluiting een gezellige borrel met bubbels (zelfs alcoholvrije) en lekkere hapjes. Alles liep vlot en planningen werden prima gehaald (tenminste wat ik als deelnemer daarvan kon meekrijgen). En… we kregen ook nog allemaal een goedgevulde goodiebag mee naar huis.

Aanrader

Dit event is écht een aanrader. Of je nu beginnend of een doorgewinterde blogger bent. Je steekt altijd wat op van de trainingen/workshops, je krijgt de kans om met bedrijven en pr-/marketingbureaus te netwerken en je ontmoet zoveel leuke collega-bloggers. Moe maar voldaan, onze hoofden vol van alles wat we hebben geleerd en een koffer vol mooie herinneringen reden wij ’s avonds weer naar huis.

Wil je ook een keer deelnemen, houd dan zeker Blogger by Nature in de gaten.

Ik kijk in ieder geval uit naar de volgende editie!

Liefs,

Nicole xoxo

6 Comments

 • Reply

  Esmee - 4Mama

  juni 4, 2018

  Tot de volgende keer!

  • Reply

   Nicole

   juni 4, 2018

   Zeker, kijk er nu al naar uit!

 • Reply

  Kreanimo

  juni 4, 2018

  Volgend jaar opnieuw, hè buurvrouw!

  • Reply

   Nicole

   juni 4, 2018

   Echt wel!!

 • Reply

  Roelina

  juni 4, 2018

  Ah, ik heb dus ‘echt wel wat gemist, las het net ook al bij Ilse. Volgend jaar dan maar 🙂

  • Reply

   Nicole

   juni 5, 2018

   Is echt de moeite. Volgend jaar moet je meegaan!

Geef een reactie