All articles, Events, Reviews, Tips

HomeMade Bakmixen – een recept voor offline quality time

HomeMade event titelfoto

Als foodblogger word je nog wel eens uitgenodigd voor evenementen van foodmerken en/of aanverwanten. Vaak maak je kennis met een bedrijf en met de producten en hoopt een merk natuurlijk dat je enthousiast wordt en positief over het merk gaat schrijven. Toen ik de vraag kreeg of ik zin had om naar een event van HomeMade Bakmixen te komen, dat in het teken van Pasen zou staan, kon ik ook nog niet vermoeden dat het een ietwat ander event dan normaal zou worden.

Uitnodiging

Enthousiast zei ik in ieder geval ja en wachtte toen verder af over de exacte details, zoals de locatie en het programma. Ik had nog steeds niets gehoord, maar een week voor het event kreeg ik een pakje, en dat terwijl ik niets verwachtte. Het bleek een wegwerpcamera te zijn en de officiële uitnodiging van HomeMade Bakmixen. Het programma: offline quality time.

Offline

Meestal wordt van je verwacht dat je tijdens een event al online present bent en tussendoor stories of posts op Instagram deelt. Deze keer was dat echter uit den boze. Nee, van 13.00 tot 17.00 uur gaan we met z’n allen volledig offline! Geen online activiteit, niets plaatsen, niets checken. Een keer niet met z’n allen op die schermpjes bezig zijn. Maar even echte quality time met elkaar doorbrengen.

Niet alleen bakken

We gingen natuurlijk wel aan de slag met de verschillende bakmixen. In groepjes van twee gingen we aan de slag en iedereen koos zelf wat ze gingen maken. Maar het bleef niet bij bakken. Zo gingen we ook gezellig spelletjes doen. Ouderwets sjoelen en ondertussen met de vragenkaartjes elkaar beter leren kennen, met vragen zoals ‘hoe ziet je ideale vakantie eruit’ of ‘wat is je gekste eigenschap’. Verder deden we nog een aangepaste, bak-gerelateerde, versie van 30 Seconds. Op en top gezelligheid dus.

Quality Time

Dat is ook de insteek van de nieuwe campagne van HomeMade. Meer offline quality time als gezin. Gezellig samen bakken en op die manier meer tijd met elkaar doorbrengen. En dat bakken hoeft niet heel ingewikkeld te zijn. Met een goede bakmix als basis wordt bakken kinderspel en kunnen zelfs je kinderen alleen aan de slag. Zelf vind ik dan ook prachtig te zien hoe trots ze zijn als zelf iets hebben gemaakt. Onze jongens glunderen dan van oor tot oor.

Eigen twist

Persoonlijk vind ik ‘from scratch’ bakken echt niet moeilijk en door ervaring kost me dat ook geen tijd. Maar voor wie niet zo thuis is in het bakken of ook helemaal geen zin heeft om zich hierin te verdiepen of het moet echt snel gaan, zijn deze bakmixen echt wel ideaal. Bakken met een bakmix hoeft ook helemaal niet saai te zijn, je kunt er prima je eigen twist aan geven.

Creatief

Je kunt heel creatief met een bakmix omgaan. Denk daarbij aan het decoreren van het afgebakken product, met glazuur, sprinkels, chocolade en noem maar op. Dat is ook een topactiviteit om met de kinderen te doen. Maar je kunt ook extra’s toevoegen aan het beslag, zoals kleurtjes, smaakstoffen, nootjes, fruit, specerijen. Laat je fantasie maar gaan.

Allemaal anders

Dat is ook wat de gezellige groep foodbloggers deed. Iedereen bedacht iets creatiefs met één van de diverse bakmixen. Het mooiste vond ik ook nog dat werkelijk geen enkele creatie hetzelfde was. De resultaten waren allemaal anders. Van cupcakes met vulling of versierd, wafels als millefeuille of met lekkere smaken toegevoegd, een grote tompoes als taart, laagjestaarten, een reuze-scone met een vulling van bessen en nog veel meer.

Creaties tijdens het HomeMade event
Foto credits Deb’s Bakery & Kitchen

Iedereen kan bakken

Misschien ook even leuk te vermelden is dat niet elke foodblogger ook een bakadept is, maar dat je met een beetje creativiteit echt wel een prachtig eindresultaat kan neerzetten. Of je nu een ervaren bakker bent en je hand niet omdraait voor een cake of iemand die nog nooit iets heeft gebakken, met een bakmix kan echt iedereen bakken. En met een beetje fantasie zet je werkelijk een prachtige creatie neer. Ideaal ook als het bijvoorbeeld snel moet gaan.

Pasen

Deze keer stond alles in het teken van Pasen. Omdat ik even misgreep bij de mix voor cupcakes, gebruikte ik een mix voor cake als basis. Werkt ook perfect voor cupcakes. Onderin elke muffinvorm legde ik eerst een ministroopwafel als extraatje, waar ik vervolgens het beslag op deed. Na het bakken even laten afkoelen en ze zijn klaar om te versieren.

Paascakejes maken

Versieren

Ik bedacht dat ik ‘gras’ wilde maken van botercrème. Thuis heb ik hier een speciaal spuitmondje voor, maar als je dat niet hebt, kun je als alternatief met een tandenstoker een paar gaatjes onder in een spuitzak prikken. Dat deed ik hier dus ook. Op een paar cupcakes deed ik wat eitjes en op andere een wegduikend konijntje.

Paascupcakes
Foto credits Deb’s Bakery & Kitchen

Dat konijntje maakte ik van marshmallows en hartvormige sprinkels. Ook hier was het even aanpassen en gebruikte ik een keukenmesje, maar marshmallows kun je wel het beste met een schaar in vorm knippen. Met een beetje botercrème de staart en voetjes ‘vastplakken’ en op het gras duwen. Was wel blij met het resultaat, maar de grote ogen en enthousiaste reacties thuis maakten me nog veel blijer. Ze hebben dan ook gesmuld van de cakejes.

Smullen van de paascupcakes

Genoten

Al met al heb ik dus werkelijk enorm genoten van deze middag. Echt even offline gaan. Ik zat zo in de flow dat ik zelf nauwelijks foto’s heb gemaakt (en ook de gekregen wegwerpcamera helemaal vergeten was te gebruiken). Gelukkig werden door anderen nog wel wat foto’s en filmpjes gemaakt, dus hebben we met z’n allen deze mooie middag vast kunnen leggen. Na afloop kregen we ook nog een mooie doos vol bakmixen mee, dus de komende tijd ga ik samen met de kinderen nog lekker veel bakken.

Wat zou jij met een bakmix maken?

Liefs,

Nicole xoxo

Dit artikel is door een samenwerking tot stand gekomen. Lees meer over samenwerkingen in de disclaimer.

2 Comments

 • Reply

  Debbie Bodewes

  maart 18, 2020

  Wat een leuk artikel heb je geschreven Nicole! Dankjewel voor je komst en gezelligheid!
  groetjes Debbie

  • Reply

   Nicole

   maart 18, 2020

   Dank je wel, Debbie! Was echt super leuk, bedankt ook voor de uitnodiging 🙂

Geef een reactie