Voor de kids, Reizen & dagtrips, All articles

Dagje uit: Dinosaurierpark Teufelsschlucht

Dinopark

Gek op dino’s

Wie onze jongens een beetje kent, weet dat ze gek zijn op dino’s. En niet zo’n beetje ook. Ik weet niet hoeveel dino’s we al in huis hebben, maar als het aan de jongens ligt, komen daar nog meer bij. Terwijl de jongste vooral graag met de dino’s speelt en dol is op films met en over dino’s, is de oudste al heel erg geïnteresseerd in het ontstaan ervan, hoe ze hebben geleefd, hoe ze zich verder hebben ontwikkeld, hoe ze zijn uitgestorven.

Dinopark Dinopark

Dinopark Dinopark

En dan vind je een museum of park over dino’s natuurlijk helemaal geweldig. In de buurt van Trier, in het zuidelijke deel van de Eifel, dicht tegen de grens met Luxemburg aan, ligt Dinosaurierpark Teufelsschlucht. Twee jaar geleden zijn we daar tijdens onze vakantie in de Eifel voor het eerst naartoe geweest. Sindsdien is het bijna vaste prik geworden om tijdens onze vakantie er naartoe te gaan. Het is vanaf ons vakantieadres wel ruim een uur rijden, maar dat is de moeite meer dan waard. Al is het voor de blije gezichtjes en enthousiaste reacties :).

Dinopark Dinopark

Dinopark Dinopark Dinopark

Dinopark

Vierde bezoek

Wordt het dan niet saai om telkens naar hetzelfde park te gaan? De jongens vinden van niet en ik moet zeggen, dat het park er wel alles aan doet om voor terugkerende bezoekers het park interessant te houden. We zijn er nu voor de vierde keer geweest en telkens is er iets nieuws te zien. Zo komen er nieuwe dino’s bij, hebben ze vorig jaar een stuk geopend over hoe de wetenschap denkt wat voor soort dieren er over 5, 10 en 100 miljoen jaar op onze aarde zullen leven. Dit jaar hebben ze wederom een nieuw onderdeel ondergebracht in het park: de reuzen van de zeeën. De jongens waren lyrisch.

Dinopark Dinopark

Dinopark Dinopark Dinopark Dinopark

Dinopark Dinopark

Dinopark Dinopark

Wat ook heel erg leuk is voor de kinderen (maar wat we dit jaar eens hebben overgeslagen), zijn de extra activiteiten zoals het beschilderen van dino-figuurtjes en het uitgraven van steentjes en haaientandjes. Je kunt ook een quiz doen door het park en je antwoorden inleveren. Dan maak je kans om wat te winnen.

Daarnaast is het park echt op en top verzorgd. Nette en schone paden, overal voldoende vuilnisbakken, prima eet- en drinkgelegenheid. En de prijs valt ook reuze mee. Niet geheel onbelangrijk natuurlijk. De informatieborden bij de diverse dinosaurussen zijn wel over het algemeen in het Duits, soms staat er ook Engels bij. De plattegrond met informatie is wel in vier talen te krijgen. Ook is er gratis wifi en kun je een app downloaden waarmee je een audiotour kan doen, eveneens in vier talen. Eten en drinken moet je contant afrekenen, maar bij de kassa kun je wel pinnen (voor entree en eventueel aankopen in de winkel).

Het was weer een heerlijk bezoek. Jongens hebben zich prima vermaakt. Als ik de foto’s met die van voorgaande jaren vergelijk, zie ik wel veranderingen in hoe ze het park beleven. Erg leuk om te zien. Zo hebben ze een heleboel fantasie gekregen…

Dinopark

Dinopark Dinopark Dinopark

Dinopark Dinopark

Teufelsschlucht

Ben je in de buurt of op redelijk rijdbare afstand en zijn je kinderen wel te porren voor dino’s kijken, dan is dit park absoluut een aanrader. Het is niet groot en wij blijven er zeker geen hele dag. Heb je daarna nog zin om te wandelen, dan biedt de Teufelsschlucht de uitkomst (het ligt pal naast het dinopark). Dit jaar zijn we daar niet gaan wandelen, maar om toch een impressie te geven laat ik wat foto’s van twee jaar geleden zien.

Teufelsschlucht

Teufelsschlucht Teufelsschlucht Teufelsschlucht

Teufelsschlucht Teufelsschlucht Teufelsschlucht

Jongens kijken nu alweer uit naar het volgende bezoek. Meer informatie over het park vind je op http://www.dinosaurierpark-teufelsschlucht.de/

Bedankt voor het lezen 🙂

Sharing is caring 🙂

6 Comments

 • Reply

  nicole orriens

  augustus 1, 2017

  Oh, dit lijkt mij ook superleuk! Mijn kinderen houden wel van dinosaurussen en dit is nog lekker buiten ook.

  • Reply

   Nicole

   augustus 2, 2017

   Echt een heel leuk park. Zelfs na de vierde keer vroegen ze meteen wanneer we wéér kunnen gaan (zucht) 😉

 • Reply

  roelina

  augustus 4, 2017

  Wat is dit leuk! Ik heb hier thuis een mega grote dinofan. Zijn nog niet zo lang geleden in trier geweest, nooit geweten dat dit er zat. Mocht je ooit in NL zijn, Het dinpark bij dierenpark Amersfoort en Dinoland in Zwolle zijn echte aanraders voor dinofans 🙂

  • Reply

   Nicole

   augustus 5, 2017

   Dank je voor de tips! In de buurt van Zwolle komen we eigenlijk nooit, maar Amersfoort is op zich nog wel te doen een keer. Zal het in ieder geval onthouden, gaan ze leuk vinden 😀

 • Pingback: Dinosaurussen | Van dino parken tot koekjes | Batboy

 • Pingback: Dinosaurussen | Van dino parken tot koekjes maken Batboy

Geef een reactie