Voor de kids, All articles, Reviews, Tips

Expo Dino World: top of flop?

Expo Dino World 2017

Expo Dino World in Brussel: wij zijn er op de valreep nog naartoe geweest. Want ja, je hebt twee dino-fans in huis en die zagen al een paar dagen reclame op tv dat de grootste dino-expo ter wereld nog maar een paar dagen open is. Mama, mama, mama, daarna kunnen we er nóóit meer naartoe.

Herfstvakantie

Vooruit, ook al hadden we woensdag al een dagje dino-park erop zitten, gingen we overstag. Om de herfstvakantie dan ook echt goed af te sluiten, bestelden we op donderdagavond nog gauw kaartjes voor de volgende dag. Je moest een tijdslot aangeven voor je aankomst, dan mocht je verder zo lang binnen blijven als je wilde. Papa had ’s ochtends nog wat werk, maar het tijdslot van 10 tot 12.30 uur moesten we wel halen.

File

Op tijd vertrokken, maar in de buurt van Zaventem liep het verkeer dan toch even volledig vast. We hadden tijd zat. Toch? Nou, dat werd nog even zweten, maar we hadden nog behoorlijk geluk met het vinden van een parkeerplaats en scanden onze entreekaartjes uiteindelijk om 12.25 uur. Pfff, we waren op tijd.

Spannend

Man, wat vonden de jongens het spannend om naar binnen te gaan. Dit wilden ze zó graag. Eenmaal binnen bleek het geluid van alle dino’s oorverdovend. Wat een p…..herrie. De expo is natuurlijk één grote hal, alleen zou ik verwacht hebben dat er iets meer aan geluidsdemping zouden worden gedaan. Maar de ‘scènes’ stonden allemaal dicht bij elkaar, aan weerskanten van het looppad brulden de dino’s je in de oren.

Tussen de scènes waren ook kartonnen wandjes of doeken de enige scheiding. Stel je dus even meer dan 60 ‘live’ dino’s voor, die tegelijkertijd bewegen en brullen. Juist. De jongens waren in het begin nog best enthousiast, renden van hot naar her. Maar ook bij hen nam het interesse snel af. Is dit alles?

Dit is alles

En inderdaad. Dit was alles. Na nog geen 10 minuten waren we langs de 60 dino’s gelopen en kwamen we bij de winkel/cafetaria uit. Veel was daar ook niet meer te beleven. Er stond een film te draaien (die wij al jaren op dvd in huis hebben, dus dat trok de jongens ook niet), een stand met augmented reality, waar je voor ‘maar’ € 5,- jezelf op groot scherm kon zien en waar ze wat dino’s bij geplakt hebben, een graafbak met vastgelijmde botten en een zo goed als lege winkel.

Expo Dino World 2017

Expo Dino World 2017

Ik begrijp best dat zo op het einde niet de voorraad bijgevuld wordt, maar neem ook drie dagen voor einde nog even de moeite om het op te ruimen en even te stoffen. Wel zo prettig voor de laatste bezoekers, die nog de moeite nemen om het halve land door te reizen en eigenlijk teveel betalen voor wat ze te zien krijgen.

Expo Dino World 2017

Teleurgesteld

Wij probeerden onze teleurstelling te verbergen, we deden dit tenslotte niet voor ons, maar voor de jongens. Maar ook op hun gezichtjes was de teleurstelling duidelijk te lezen. ‘Hebben we hiervoor zo lang in de auto gezeten?’ Dit was niet helemaal wat ze hadden verwacht. Het zijn dan ook dino-kenners, die wel wat meer verwachten. Het was van hun gezichten af te lezen…

Expo Dino World 2017

Wat doe je dan?

Wat doe je dan als je na iets meer dan een half uur weer buiten staat? Omdat het al middag was hebben we niet meer de moeite genomen om Brussel stad in te gaan. Dat plannen we dan wel een andere keer. De Expo is recht tegenover het Atomium en we speelden even met de gedachte om daar maar eens binnen te gaan. Maar de lange wachtrij, die zich eerst binnen door de foyer kronkelde en vervolgens meterslang buiten verderzette, hield ons dan toch tegen. Wel jammer, vonden de heren, die hadden graag eens in zo’n bol willen kijken.

Prachtig park

Wat we dan wel vonden, is een prachtig park aan de andere kant van het Atomium. Een mooi bos, met hoge bomen, brede verharde wandelpaden en bruggetjes. En omdat we nogal van wandelen en de natuur houden, was dit een prima voortzetting van ons dagje uit. Tussendoor nog een hamburger en hotdog gegeten en uiteraard mocht een verse wafel langs de weg ook niet ontbreken. De calorieën werden tijdens de wandeling ook weer gelijk eraf gesport.

Expo Dino World 2017 Expo Dino World 2017 Expo Dino World 2017

Uiteraard maakten we ook nog de ‘verplichte’ foto’s met de bollen van het Atomium!

Expo Dino World 2017

Hype

Uiteindelijk nog wel een leuke dag gehad. Maar zo zie je maar weer hoe iets gehypet kan worden. Mega reclames op tv en de expo werd zelfs verlengd. Dan moet het toch wel gigantisch zijn. Misschien hadden we gewoon te hoge verwachtingen, maar als de Expo Dino World nog eens naar België of Nederland komt, gaan wij toch passen.

Zijn jullie ook ooit zo teleurgesteld geweest?

Bedankt voor het lezen!

Expo Dino World 2017

Dit is géén gesponsord artikel. Ik krijg hier geen vergoeding voor, in welke vorm dan ook.
Wat ik hierboven heb geschreven, is gebaseerd op mijn eigen mening.

6 Comments

 • Reply

  nicole orriens

  november 14, 2017

  Wat jammer dat het zo tegenviel zeg! Gelukkig dat het toch nog een leuke dag is geworden.

  • Reply

   Nicole

   november 14, 2017

   Ja, was echt balen. Maar inderdaad er nog een hele dag van kunnen maken!

 • Reply

  Marie-Lise (Reislustig.be)

  november 14, 2017

  Had er nog negatieve zaken over gehoord – jammer, want was idd best wel prijzig! Gelukkig hadden jullie uiteindelijk toch nog een leuke dag. Leuk bericht!

  • Reply

   Nicole

   november 15, 2017

   Dank je wel! Kan me ook niet voorstellen dat wij de enige zijn die hier dit maar niks vonden. Ach, weer een ervaring rijker.

 • Reply

  Sheila

  november 26, 2017

  Goed dat je dit deelt. Hier heb je veel aan als je toevallig zat te denken om te gaan. Ik kan de teleurstelling helemaal begrijpen en als ik het zo lees, zou ik precies hetzelfde voelen. Ik zou in ieder geval zou brutaal zijn geweest om mijn geld (of een gedeelte) terug te vragen. Want inderdaad, het is gewoon belachelijk als de expo niet meer wordt aangevuld voor de laatste bezoekers. Je betaalt er tenslotte hetzelfde voor. Een expo betekent niet dat alleen maar een paar beelden in een hal hoeft te proppen, overigens.

  Fijn dat je het toch nog een beetje goed hebt kunnen maken door de rest van de dag een leuke tijd te hebben.

  • Reply

   Nicole

   november 26, 2017

   Ik heb daar al even mijn ongenoegen geuit. Maar ja, daar staan ook maar een paar studenten, die er zelf weinig zin in hadden, en de opmerkingen gleden als Teflon van hun af. Naderhand had ik ook geen zin meer om me opnieuw boos te maken. We hadden uiteindelijk nog een heerlijke dag gehad. Maar zo zie je maar weer hoe iets in de media opgeklopt kan worden. Er zullen ook mensen enthousiast zijn geweest, anders is zo’n expo geen succes en wordt ook nogs eens verlengd. En het was al de tweede keer dat de expo in België werd gehouden. Wij houden het wel bij de mooie parken, die er zijn 🙂

Geef een antwoord