Voor de kids, Diversen, All articles

Halloween-Traktaties

Halloween Treats

Morgen is het Halloween. Of je nu wel of niet viert, je kunt in de winkels niet om de vele Halloween-accessoires, kostuums en snoep heen. Zo op het laatst gaat alles ook nog aan hoge kortingen de deur uit, want na 31 oktober zal het allemaal nog maar lastig te verkopen zijn. Zeer verleidelijk om nog gauw even in te slaan. Maar je kunt ook heel makkelijk zelf een paar leuke Halloween-traktaties maken. Zoek je nog een beetje last-minute inspiratie, dan heb ik hier een paar leuke ideeën voor je.

Zelf maken

Dit is ook een leuke activiteit om samen met je kinderen te doen. Of je verrast ze gewoon. Zet alles op tafel en kijk naar hun reacties. Té leuk. Veel hoef je er ook meestal niet voor in huis te halen, een aantal dingen heb je misschien in de voorraadkast of koelkast liggen.

Hartig of zoet

Je kunt alle kanten op met de traktaties. Zowel hartige snacks als zoete lekkernijen. Om te beginnen, maakten we mummies van koekjes, het monster van Frankenstein van cakejes en bloederige vingers van bladerdeel.

Mummies

Mummies mogen tussen de Halloween-traktaties natuurlijk niet ontbreken. En deze zijn echt supermakkelijk. Je kunt eigenlijk elk soort droog koekjes wel hiervoor gebruiken. Wij gebruikten kleine spritsen, die hadden ook wel een leuke vorm. Maar ronde koekjes of lange vingers werken ook.

Smelt witte chocolade met een lepeltje kokosolie. Wentel de koekjes door de gesmolten chocolade en leg ze op een rekje of op een bord met bakpapier. Zet ze een paar minuten in de koelkast. Haal ze er terug uit en doe de rest van de chocolade in een spuitzakje en ga heen en weer over de koekjes om een mummie-effect te creëren. Maar zonder spuitzakje kan het ook, ik heb zelf gewoon een lepeltje gebruikt. Steek er vervolgens twee oogjes op. Geen oogjes in huis? Gebruik suikerpareltjes of mini-smarties. Zet tot gebruik in de koelkast.

Mummies

Monster van Frankenstein

Deze is ook erg leuk. Wij hebben in dit geval langwerpige Madeleine-cakejes gebruikt, maar andere cakejes of koekjes kun je uiteraard ook gebruiken. Smelt wederom witte chocolade met een lepeltje kokosolie en meng er wat groene kleurstof door.

Dip de helft van een cakeje in de chocolade en leg op een rekje of een bord/plaat met bakpapier. Strooi op de bovenkant wat chocoladehagel, maak twee oogjes (donkere suikerparels, oogjes of smarties), steek stukjes zoute stengel in de zijkanten en maak een mondje met suikerstift (in de supermarkt te krijgen). Zet tot gebruik in de koelkast.

Monster van Frankenstein

Bloederige vingers

Snijd rechthoekige stukjes bladerdeeg. Leg in het midden wat aardbeien- of frambozenjam.

Bloederige vingers     Bloederige vingers

Bevochtig de randen, klap dicht en druk aan. Draai met de naad naar beneden en vorm een vinger. Pak een lepeltje en druk een ‘nagelriem’ in het deeg. Draai de lepel om en druk een beetje aan om een ‘nagelbed’ te maken.

Bloederige vingers     Bloederige vingers

Doe wat jam op het ‘nagelbed’ en leg een geschaafde amandel erop. Bestrijk met een losgeklopt eigeel en strooi nog wat suiker en kaneel op de vingers. Bak ca. 15-20 minuten tot de vingers goudbruin zijn.

Bloederige vingers     Bloederige vingers

Smullen maar!

Bloederige vingers

Hartige hapjes

Hartige hapjes mogen natuurlijk ook niet ontbreken. Vorig jaar maakt ik als eens mummies van broodjesdeeg en knakworstjes. Nu hadden we nog een rol bladerdeeg liggen, dus gingen we dat gebruiken. Ook hielden we nog wat balderdeeg van de bloederige vingers over en dat hebben we dan weer gebruikt om er zoute vleermuiscrackers van te maken.

Vleermuiscrackers

Hiervoor is het wel handig als je Halloween-uitsteekvormpjes hebt, maar je kunt natuurlijk ook andere vormpjes gebruiken. Wij kozen voor de vleermuis. Simpelweg vleermuisjes uitsteken, op een met bakpapier beklede bakplaat leggen, bestrijken met losgeklopt eigeel, Parmezaanse kaas en eventueel nog een beetje zeezout erover strooien en ca. 10-15 minuten afbakken op 180°C.

Vleermuiscrackers

Mummie-worstjes

Snijd van bladerdeeg lange reepjes van het bladerdeeg. Wikkel twee reepjes om een knakworstje.

Mummie-worstjes    Mummie-worstjes

Bak ca. 20 minuten op 180°C.

Mummie-worstjes

Als dat geen feestje wordt!

Zoete Halloween-traktaties    Hartige Halloween-traktaties

Afgelopen vrijdag, de laatste dag voor de herfstvakantie, had ik de jongens nog verrast. In hun lunchdoosjes vonden ze ieder griezelige bammetjes: een spookje en een vleermuis. Helemaal te gek, vonden ze dat. Oh, en of ik dat niet vaker wilde doen. Zucht…

Griezelige bammetjes

En omdat we zo in de flow waren, hebben we ’s avonds ook maar een Halloween-pizza gemaakt. Met kaas in de vorm van dezelfde spoken en vleermuizen. Daarvoor had ik plakken oude Goudse kaas gepakt, die smelt wat minder hard en behoudt beter zijn vorm dan bijvoorbeeld mozzarella of jonge kaas. Volgens de twee jonge heren smaakte deze pizza nog veel lekkerder dan anders. Hoe kan dat nou?? Oh ja, het oog eet ook mee. Zoiets was het.

Halloween-Pizza

Doen jullie mee met de Halloween-gekte?

Veel griezelplezier!

PS: Als je nog iets meer tijd hebt, maak dan deze superleuke Halloween Verrassingcake!

Halloween Traktaties

7 Comments

 • Reply

  nicole orriens

  oktober 31, 2017

  Superleuke Halloweeen snacks zeg. Ze zien er heel mooi uit en ze zijn nog lekker ook.

  • Reply

   Nicole

   oktober 31, 2017

   Dank je, Nicole! En ja, ze waren heul lekker 🙂

 • Reply

  Gerdi - Blond&Bruin

  oktober 31, 2017

  Jummie dit ziet er echt heerlijk uit allemaal.. ondanks het halloween thema!

  • Reply

   Nicole

   oktober 31, 2017

   Ja hè, eigenlijk wel schattige traktaties. Als de jongens ouder worden, zullen ze waarschijnlijk ietwat engere dingen willen 😉

 • Reply

  Cynthia

  november 1, 2017

  Wat leuk zeg!! En ze zien er ook nog eens erg smakelijk uit!

 • Reply

  Roelina

  november 10, 2017

  Zo leuk, en je hebt ze ook allemaal echt gemaakt. Enorm gaaf! Wij hadden vorig jaar op het werk de bloederige vingers (die had onze bakker gemaakt) en dit jaar kregen we cupcakes met bebloede oogballen

  • Reply

   Nicole

   november 10, 2017

   Oh, geweldig, cupcakes met bebloede oogballen! Hadden de jongens echt te gek gevonden. Project voor volgend jaar 😉

Geef een reactie