Voor de kids, Reizen & dagtrips, All articles, Hotspots, Reviews, Tips

Het Oertijdmuseum in Boxtel – een reis naar de prehistorie

Het Oertijdmuseum

Afgelopen week hadden de jongens herfstvakantie. Twee dagen zijn ze naar de opvang gegaan, de rest van de week was ik lekker met ze thuis. Tijd dus om wat leuke dingen samen te ondernemen. Onze jongens zijn nogal gek van dino’s. Daarom is het al bijna vaste prik geworden om tijdens onze vakanties in de Eifel naar een prachtig park te gaan, Dinosaurierpark Teufelsschlucht. Maar wij hebben in Nederland ook een aantal hele leuke parken en musea, o.a. het Oertijdmuseum in Boxtel.

Het Oertijdmuseum

Het Oertijdmuseum ligt voor ons ook nog eens redelijk dichtbij, maar zo’n 45 minuten met de auto. Ik kom er ook vlak langs rijden als ik terug kom van werk en telkens denk ik: oh ja, daar moeten we echt nog eens naartoe. We zijn er zo’n 3,5 jaar geleden al eens geweest en iedereen vond het echt geweldig.

Het Oertijdmuseum bestaat uit een binnen- en een buitengedeelte. Het binnengedeelte is het museum, met allerlei fossielen, modellen van dinosaurussen en andere dieren en skeletten. Sommige van de dinosaurussen zijn geanimeerd, dus bewegen en maken geluid. Als je ’t even niet verwacht, kan het schrikken zijn. Maar echt eng? Nee hoor.

Het Oertijdmuseum

Ook is het Oertijdmuseum met vernieuwingen bezig. Toen we de eerste keer daar waren, hadden ze al her en der wat interactieve zuilen staan, maar nu stonden op meerdere plekken computers waar de kinderen spelletjes op konden doen, quizvragen beantwoorden, dinosaurussen opzoeken en omschrijvingen lezen.

Ook vind je in het museum overal borden met goed/fout vragen. Onder een houten schuif staat dan het antwoord met uitleg. Als je wilt, kun je ook een educatieve speurtochten en oertijdspelletjes doen. Bij de kassa kun je de gratis vragenlijstjes en instructies vragen. De speurtochten kun je overigens ook digitaal met een app doen.

Het Oertijdmuseum Het Oertijdmuseum

Buiten ligt een prachtig aangelegd park in het bos, met overal levensgrote dino’s. Een hele mooie wandeling en overal is iets te zien. Wij hadden ook nog eens geluk met het weer. Het was niet te koud en de hele dag scheen het zonnetje. Na de wandeling hebben de jongens zich ook nog even in de speeltuin kunnen uitleven. Eenmaal terug binnen hebben we wat gegeten en gedronken en hebben de jongens nog wat films gekeken en op de computers gespeeld. Achteraf hebben ze ook nog wat leuks in de oertijdwinkel mogen uitzoeken.

Het Oertijdmuseum Het Oertijdmuseum

Het Oertijdmuseum heeft overigens nog iets nieuws. Er is namelijk een T.rex ontsnapt! Vanuit het Oertijdmuseum kun je het centrum van Boxtel in om hem te zoeken. En niet alleen T.rex, maar ook een aantal andere gevaarlijke dino’s. Je kunt de dino’s alleen zien met de Dino Hunter Boxtel app. Wij zijn niet aan deze extra en ongetwijfeld superleuke zoektocht begonnen, maar wil je meer informatie, kijk dan op www.dinohunterboxtel.nl. Wij onthouden deze in ieder geval voor een volgende keer.

Het Oertijdmuseum

Dit was onze tweede keer bij het Oertijdmuseum en zeker niet de laatste. Wij hebben ons wederom goed vermaakt. Het is niet groot, dus ook voor kinderen met een korte attentiespanne heel goed te doen. En voor de echte diehards blijft er dus genoeg tijd over om het hele rondje nog eens te doen.   Niet onbelangrijk is ook dat de entreeprijzen heel schappelijk zijn. Kijk voor meer informatie en de openingstijden op www.oertijdmuseum.nl. Ken jij een dino-fan die hier graag eens naartoe zou willen?

Bedankt voor het lezen!

Dit is géén gesponsord artikel. Ik krijg hier geen vergoeding voor, in welke vorm dan ook. Wat ik hierboven heb geschreven, is gebaseerd op mijn eigen mening.

Het Oertijdmuseum

10 Comments

 • Reply

  Cynthia

  november 6, 2017

  Hartstikke leuk! Wij deden dit soort dingen ook erg graag met onze kids toen ze kleiner waren. En zelf genoot ik er ook van!

  • Reply

   Nicole

   november 6, 2017

   Ze kunnen er niet genoeg van krijgen. En als zij genieten, geniet ik dubbel zo hard 🙂

 • Reply

  Kreanimo

  november 6, 2017

  Oh. Dat zou hier ook in de smaak vallen. Ik kende het niet. Bedankt voor de tip.

  • Reply

   Nicole

   november 6, 2017

   Is echt heel leuk! Ook prima om op een woensdagmiddag te doen.

 • Reply

  Krystle/Batboy

  november 7, 2017

  Ooh wat leuk zeg! Lijkt wel een beetje op dinoland in Zwolle dat vonden mijn jongens ook zo geweldig! De oudste was wel een klein beetje bang… hihi

  • Reply

   Nicole

   november 7, 2017

   Zwolle is voor ons helaas veel te ver om zo te doen, maar daar zou ik ook graag een keer met de jongens heen willen. Wie weet, een keertje combineren met een paar dagen ertussen uit 🙂

 • Reply

  Roelina

  november 10, 2017

  Wat een leuke foto’s. Nu wil ik hier helemaal graag naar toe. Dank voor deze eerlijke review. Mijn jongens zijn ook gek op dino’s, wel nog erg klein, maar ik weet zeker dat ze het leuk zullen vinden.

  • Reply

   Nicole

   november 10, 2017

   Echt wel. Toen wij er waren, waren er een aantal gezinnen met kleine kinderen, die hebben zich op en top vermaakt daar.

 • Pingback: Dinosaurussen | Van dino parken tot koekjes | Batboy

 • Pingback: Dinosaurussen | Van dino parken tot koekjes maken Batboy

Geef een reactie