Koekjes, Voor de kids, All articles, Pimp My Mix, Tips

Regenboogkoekjes – eetbare paashangers

Regenboogkoekjes - eetabre paashangers

Pasen staat voor de deur en hier in België is de Paasvakantie begonnen. Tijd dus om met de kinderen iets leuks te verzinnen. Hetzij een knutsel, hetzij iets lekkers in paassfeer. Nu had ik in de goodiebox van HomeMade, die ik tijdens een event had gekregen, nog een mix voor regenboogkoekjes en wist ik het: hier gaan we eetbare paashangers van maken.

Paashangers

Het oorspronkelijke idee kreeg ik eigenlijk al tijdens kerst. Wie heeft al niet eens kerstkransjes in de kerstboom gehangen? Bij mijn schoonmoeder hangen met kerst altijd chocoladekransjes in de boom, die de kleinkinderen dan mogen pakken. Waarom doen we zoiets niet ook een keer met Pasen? De regenboogkoekjes zijn daar perfect voor geschikt.

Recept

Nu gebruikte ik deze keer een mix, waarmee dit ook prima past in de nieuwe categorie Pimp My Mix valt. In het pak zitten drie zakjes, elk een aparte kleur, dus je hoeft zelf geen kleurstof meer toe te voegen.  Maar je kunt hier natuurlijk ook gewoon zelf koekjesdeeg voor maken. Gebruik dan het recept voor Butterplätzchen. Maak in dat geval eerst het deeg, verdeel dat in porties en kneed dan kleurstof door het deeg.

Knutselidee

Dit is dan ook niet zozeer een recept, maar eerder een knutselidee. Maar deze regenboogkoekjes worden wel eetbare knutsels. Hier zijn ze in ieder geval met veel enthousiasme ontvangen. Helaas ook door de kat, dus de hangers moesten heel snel opgegeten worden, anders hadden we waarschijnlijk geen paastakken meer staan. Gelukkig had ik maar de helft in de takken gehangen, de rest van de koekjes ging in de koekendoos. Niet dat die het heel lang heeft overleefd, want ze zijn alweer op. Snel nog maar een portie maken voor Pasen ;).

Hoe ga je te werk?

Bereid het deeg voor zoals op de verpakking staat of bereid het deeg volgens het recept van de Butterplätzchen. Bij dat laatste verdeel je het deeg in drie (of meer) porties en voeg je zelf levensmiddelenverf per portie toe.

Deeg voor regenboogkoekjes kneden

Verpak het deeg in huishoudfolie en laat ongeveer een half uur tot een uur in de koelkast rusten.

Verwarm de oven voor op 180°C (160°C hete lucht) en bekleed een bakplaat met bakpapier. Heb je twee bakplaten ter beschikking, zet die dan allebei klaar. Dan kun je na de eerst ronde gelijk de tweede bakplaat in de oven schuiven.

Haal het deeg uit de koelkast en kneed het even door. Maak dan kleine bolletjes van het deeg en leg ze op een met bloem bestoven werkblad, strak tegen elkaar. Druk wat plat en rol het dan uit. Om te voorkomen dat de stukken niet goed aan elkaar vastzitten, heb ik het deeg nog een paar keer dubbelgevouwen en nogmaals uitgerold. Je krijgt dan een mooi gemarmerd effect.

Deeg mengen en uitrollen

Ik gebruikt een uitsteker in eivorm, maar je kunt natuurlijk ook andere uitstekers gebruiken. Om ze straks op te kunnen hangen, moet je vóór het bakken al gaatjes maken. Het makkelijkst gaat dat met een rietje.

Koekjes uitsteken en gaatjes maken

Leg de koekjes op de bakplaat en bak 10-12 minuten. Haal ze uit de oven en laat de koekjes helemaal afkoelen. Let op: ze zijn nog zacht als je ze uit de oven haalt. Ze worden stevig als ze afkoelen.

Pak wat touw, garen of cadeaulint en hang de koekjes in de takken. Superleuke activiteit om de kids te doen.

resultaat van de regenboogkoekjes

Vrolijk Pasen!

 

Pinafbeelding 1 regenboogkoekjes

Pinafbeelding 2 regenboogkoekjes

De bakmix had ik tijdens een event gekregen waarvoor ik was uitgenodigd. Dit knutselidee en de nieuwe categorie Pimp My Mix zijn door mij bedacht en niet door een andere partij beïnvloed.

Geef een reactie