Voor de kids, Reizen & dagtrips, All articles, Reviews

Vakantie op de boerderij

Vakantie op de boerderij. De één moet er niet aan denken, voor de ander de ideale gezinsvakantie. Wij hebben vier jaar geleden voor het eerst voor een vakantie op een boerderij gekozen. Helaas waren de eerste paar keer wat teleurstellend. Anders dan de beschrijving deed voorkomen, was er behalve overnachten (in overigens heel goede accommodaties) niets te doen op de boerderijen zelf. Blijkbaar hadden we toch een andere voorstelling van een vakantie op de boerderij. Wij wilden namelijk niet alleen een appartement huren, maar waren juist op zoek naar een plek waar de kinderen ook echt met dieren en andere facetten van het boerderijleven kennis konden maken.

Baby Cows Bunnies Baby cows

Na twee teleurstellingen nog maar eens een derde poging gedaan. Drie keer is scheepsrecht, toch? Ik ging vastberaden op zoek naar een boerderij in de Eifel, een streek die een paar jaar geleden ons hart heeft gestolen. Ik zocht een plek waar de kinderen ook echt op de boerderij zelf van alles zouden kunnen doen. Via www.bauernhofurlaub.de hebben we Bauer Walter gevonden. En eindelijk een bestemming, die waarmaakt wat er in de beschrijving staat.

Herding the cattle Herding the cattle

Chicken Goats

Herding the cows Herding the cows

Werkend boerenbedrijf

Een nog werkend boerenbedrijf met een 40-tal melkkoeien, kalveren, kippen, konijnen, pony’s, geiten en een heleboel ruimte voor de kinderen om zich grenzeloos te vermaken: een hooischuur, een speeltuin, een boomhut, vrije toegang tot de stal, drijven van de koeien, helpen bij het melken, meerijden op de tractor (afhankelijk van de werkzaamheden en het weer), kinderfietsen, skelters, traptractors en steps. Heb je stoepkrijt mee? Dan mag je de hele plaats naar hartenlust vol kliederen. Advies: neem kleding en schoeisel mee dat vies mag worden en kapot mag gaan. En voldoende douchegel en shampoo ;-).

Mini tractor Cycling

High up Milkin the cows

Racing Riding along

Sudoku Nine Men's Morris

We zijn dit jaar voor de 5de keer bij Bauer Walter op vakantie geweest. Drie keer zomervakantie en twee keer herfstvakantie. De kinderen kijken telkens weer reikhalzend uit naar het volgende bezoek. En niet alleen om wat ze daar allemaal kunnen en mogen doen. Bauer Walter en zijn vrouw Monika zullen er alles aan doen om het de gasten naar hun zin te maken. Zo kun je bijvoorbeeld elke dag broodjes en andere lekkernijen voor het ontbijt bestellen. Terwijl Bauer Walter nog de koeien in de ochtend staat te melken, rijdt zijn vrouw elke ochtend, 7 dagen in de week, rond 8 uur naar de bakker en legt de bestelling bij eenieder voor de deur (of het raam).

In het winkeltje staan elke dag verse eieren, je hoeft alleen een briefje met de naam en het aantal eieren dat je pakt, in een bakje te doen. Ook als je andere lekkernijen uit het winkeltje meeneemt, zoals bijvoorbeeld zelfgemaakte vlierbloesemsiroop, appelsap of likeur. Betaling volgt dan bij de eindafrekening. Voor melk hoef je uiteraard ook niet naar de supermarkt. Elke dag kun je verse melk gaan halen. Zo lekker… onze melkconsumptie lag tijdens de vakantie dan ook ietsie pietsie hoger dan normaal 😉

Met z’n allen

En als dat nog niet genoeg is, kan het ook zomaar zijn dat er weer een pizza- of barbecueavond wordt georganiseerd. Voor de pizza-avond kun je het deeg bij Bauer Walter bestellen. Voor beleg zorg je dan zelf. De pizza’s worden dan in een grote steenoven (in het ‘bakhuis’) afgebakken en samen aan lange tafels genuttigd. Bij goed weer buiten, bij slecht weer in de ‘Grillhütte’. Voor de Grillhütte wordt er op een barbecueavond ook op een grote barbecue boven houtvuur door Bauer Walter gegrild. Vlees wordt door een slager verzorgd en verder brengt iedereen wat mee. De kosten voor het pizzadeeg en de het barbecuevlees wordt wederom bij de eindafrekening meegenomen. Je bent natuurlijk niet verplicht om mee te doen, maar deze avonden met de andere gasten zijn echt super gezellig!

BBQ Pizza night

Roasting bread Stone oven

De vakantie dit jaar was niet anders. De kinderen hebben zich op de boerderij weer op en top vermaakt. De eerste week hadden we een barbecueavond, de tweede week bakten we pizza met z’n allen. De dag na het pizzabakken maakten we ook nog eens gebruik van de restwarmte in de oven en werd er vers brood gebakken. Hoe cool is dat?

Fresh bread

Uitstapjes

We zijn de boerderij nauwelijks af geweest dit jaar. Maar wil je niet elke dag op de boerderij blijven vertoeven, is dit wel de perfecte uitvalsbasis voor allerlei uitstapjes. Je kunt eindeloos in de prachtige natuur wandelen. Je kunt kastelen, burchten en grotten bezoeken. Er zijn musea, dierenparken en meer op korte en langere reisafstand. Koblenz en Trier liggen op zo’n 45-60 minuten met de auto, maar een treinreisje naar Trier (bijvoorbeeld vanuit Cochem) is ook erg leuk om te doen. Vaste prik voor ons aan activiteiten buiten de boerderij zijn Wild- und Erlebnispark Daun, Dinosaurierpark Teufelsschlucht (lees ook eens het verslag van dit te gekke dino-park) en ijsjes eten bij ijssalon Fontanella in Daun.

Walking Walking Walking

Walking Walking

Trier Trier Trier

Trier Trier

Soms denk ik dat ik best eens ergens anders heen zou willen. Maar zolang de kinderen het zo ontzettend naar hun zin hebben daar en helemaal nergens anders naartoe willen dan naar hun grote vriend Bauer Walter, dan geef ik daar maar al te graag aan toe. Als de kinderen het fijn hebben, hebben wij het ook. Voor volgende zomer hebben we de vakantie in ieder geval alweer geboekt 😉

Bedankt voor het lezen!

10 Comments

 • Reply

  Kreanimo

  augustus 8, 2017

  Wauw…. super leuk. En wat goed dat je niet hebt opgegeven…

  • Reply

   Nicole

   augustus 8, 2017

   Echt hè. En het is zo’n fijne plek!

 • Reply

  nicole orriens

  augustus 8, 2017

  Een goed teken dat je de boerderij nauwelijks afkwam. Dan konden jullie je daar dus goed vermaken! Het klinkt als een fijne vakantie!

  • Reply

   Nicole

   augustus 8, 2017

   Een SUPER fijne vakantie 🙂

 • Reply

  roelina

  augustus 8, 2017

  Wauw, dat ziet er gaaf uit… echt wat voor ons. Ik ga meteen even kijken. Dank voor de tip.

  • Reply

   Nicole

   augustus 9, 2017

   Zo fijn daar. Ondertussen ook heel wat ‘veelplegers’ leren kennen die dan ook altijd proberen rond dezelfde periode daar te zijn. Maakt het natuurlijk extra gezellig 🙂

 • Reply

  Dewi

  augustus 9, 2017

  Dat is het he..als de kids het maar naar hun zin hebben dan is alles goed. Ziet er heel gezellig uit. Ik heb zoiets nog nooit gedaan, zou het best een keertje willen doen. (midweekje dan he;) Denk dat de meiden het geweldig vinden!

  • Reply

   Nicole

   augustus 9, 2017

   Precies, dus ik ga me ook niet verzetten. Mijn wil doordrukken en dan met 3 mannen met lange gezichten zitten… Nee, nee, ik geniet liever van de rust (weinig last van ze, want alle drie zijn de hort op) 😉

 • Reply

  Cynthia

  augustus 24, 2017

  Wat lijkt me dít leuk!!

  • Reply

   Nicole

   augustus 24, 2017

   Je moet ervan houden, maar dan is het echt een topvakantie 🙂

Geef een reactie