Persoonlijk, All articles, Tips

ShopLog #1: Heb je dat nu echt nodig?

Shoplog #1

Heb je dat nu echt nodig? Die vraag ligt regelmatig op de lippen van mijn lieftallige wederhelft. Toch heeft hij geleerd die vraag nog maar zelden uit te spreken. Maar een zucht, hangende schouders of rollende ogen zeggen ook wel hetzelfde. Ik moet toegeven dat ik die vraag zelf ook regelmatig stel. En vaak is het antwoord ook: nee, ik heb het niet nodig. Niet echt. Jawel. Toch wel. Ach, wie houd ik nu voor de gek? IK WIL HET GEWOON HEBBEN!

En nee, het gaat niet om kleren, sieraden, tassen of schoenen (oké, dat zou ook zomaar kunnen), maar het gaat om keukenspullen. Of eigenlijk alles wat met eten, koken of bakken te maken heeft. Keukengadgets, bakvormen, pannen, messen, apparatuur, etc. etc. etc. En sinds ik aan het bloggen ben geslagen, komen daar ook allerlei ‘props’ bij. Leuke schaaltjes, borden, plankjes, tafelkleden, decoratiemateriaal…

Leuke winkels

Er zijn dan ook een aantal winkels waar ik héél graag kom, maar wat eigenlijk best ‘gevaarlijk’ is. Gevaarlijk in de zin van: daar kom ik zelden buiten zonder iets te kopen. Want er zijn zoveel leuke spullen. Ik ben dol op winkels als Xenos, Dille & Kamille, Action, Big Bazar en Flying Tiger. Flying Tiger kende ik al uit onze tijd in Denemarken. Sinds een paar jaar kun je deze winkel ook in Nederland vinden, o.a. in Eindhoven. En daar is nog zo’n gave Deense winkel bijgekomen: Søstrene Grene.

Søstrene Grene

Søstrene Grene is zo’n winkel waar je van alles en nog wat kan vinden, van decoratie voor je huis tot speelgoed, van knutsel- en schildermateriaal tot keukenkruiden. Het is zo’n winkel waar je altijd wel íets koopt. Gelukkig kom ik niet zo vaak in Eindhoven, maar toen we vorige week met z’n tweetjes een hapje gingen eten en de winkels elke zondag open zijn, kon ik het niet laten natuurlijk. Ik moest even naar die winkel.

Te leuk

Ik heb me ingehouden, echt, maar een paar spulletjes kon ik niet laten liggen. Zoals een mooi raspje. Zeg nu zelf, die is toch té leuk! Een heel klein, goudkleurig raspje. Speciaal voor nootmuskaat of gember. Ga ik dat vaak gebruiken? Vast niet. Een hebbeding dus.

Shoplog #1

En verder een spatel. Heb je zoiets nog niet? Jawel, maar nog niet zo’n kleine. Vast heel handig om potjes mee leeg te maken. Altijd zo’n ellende met een lepel. En een grote spatel gaat er vaak niet goed in. Ja, dat komt vast heel goed van pas.

Shoplog #1

Maatlepels

En ik kwam nog deze mooie goudkleurige maatlepels tegen. Niet dat ik nog geen maatlepels had, uhum. Maar nog geen goudkleurige! En je kan nooit genoeg maatlepels hebben. Hoe vaak ik niet meerdere theelepels nodig heb tijdens het bakken. Kan echt niet met dezelfde maatlepel alles afmeten. Of ik moet de lepel telkens afwassen tussendoor. Dus extra maatlepels komen echt van pas. Oké, ik heb er alleen wel al heel veel. Ach…

Shoplog #1

Shoplog #1

Verjaardag

Maar we hebben niet alleen voor mijn verslaving ingekocht. Binnenkort hebben we een kinderfeestje thuis, onze jongste wordt 7. We wisten nog niet in wat voor thema we zouden doen, maar dat idee kwam zomaar tijdes ons bezoek aan Søstrene Grene: het wordt een piratenfeestje. Met een paar extra aankoopjes bij SoLow is het aardig compleet.

Shoplog #1

Dus al met al heb ik me ingehouden en best nuttige zaken gekocht. Toch?!

Bedankt voor het lezen!

Sharing is caring 🙂

6 Comments

 • Reply

  Roelina

  oktober 10, 2017

  Wauw, wat een leuke items. Vooral die spulletjes voor het piratenfeest. Super gaaf. ik kon die winkel niet maar wat een leuke spullen hebben ze er zeg?

  • Reply

   Nicole

   oktober 11, 2017

   Is echt zo’n leuke winkel. Ben zo’n blij ei dat ze nu ook in Nederland zitten (met inmiddels al 10 winkels). Mijn wederhelft is iets minder blij 😉

 • Reply

  Els

  oktober 11, 2017

  Wat een leuke aankoopjes! Voor de piraten spullen zijn heel gaaf!

  • Reply

   Nicole

   oktober 11, 2017

   Ja, erg leuk, hè. De bijna jarige is er ook heel blij mee 🙂

 • Reply

  Cynthia

  oktober 11, 2017

  Echt heel leuke spulletjes hoor. En best nuttig, toch?

  • Reply

   Nicole

   oktober 11, 2017

   Vind ik wel 😉

Geef een reactie