Persoonlijk, All articles

Snack Tag: wat zijn jouw snack-gewoontes?

Snack Tag

Merel van Lotus Writings bedacht een tijdje terug de Snack Tag. Een tag waarin je je helemaal blootgeeft wat betreft zoete zondes en alle andere guilty pleasures (snack-gerelateerd dan hè). Oké, nu klinkt dit alsof dit het meest ongezonde lijstje ooit zou kunnen worden. Want snacken, dat is vooral ongezond. Toch? Nee, dat hoeft helemaal niet.

Snack Tag vraag en antwoord

Maar vrees niet, ik ga hier niet de health guru uithangen en alleen maar gezonde snacks noemen. Integendeel. Ik ga alles naar eer en geweten invullen. Maar er zijn ook heel wat gezonde snacks en soms vind ik die ook oprecht lekkerder. En er zijn genoeg mensen die echt wel gruwelen van een BigMac of een patatje oorlog (uhm, daar ben ik overigens geen van, hoor). Anyway, ik vond dit zo’n leuke tag (o.a. omdat ik van snacken houd) dat ik ‘m absoluut een keer wilde overnemen. Dus bij deze.

Wat is je favoriete fastfoodrestaurant?

Ik was altijd dol op de McDonald’s, maar sinds wij in België wonen heb ik een nieuwe favoriet, de Quick. De burgers zijn echt lekkerder, maar ik ben vooral fan van de salades. Waar een salade bij de Mac vooral een bak ijsbergsla is, zit hier echt véél meer in. Superlekker.

Zoet of zoute popcorn?

Absoluut zoute popcorn. Als kind vond ik dat al lekkerder. Ik vind de zoete niet vies, maar ik ga meestal voor de hartige snacks, dus ook bij popcorn. Stiekem is dat dan eigenlijk nog wel een hele gezonde snack. Geen toegevoegde suikers, nauwelijks vet. Maar dat is bijzaak 😉

Wat is je favoriete ijsje?

Echt Italiaans schepijs, en dan hazelnoot of citroen. Maar er zijn tegenwoordig zoveel smaken, vaak probeer ik dan ook iets nieuws. Pas nog hemelse modder (bijna een soort chocomousse) en fleur de sel (karamel met zeezout) op. Als je ’t dan over guilty pleasures hebt…

Snack Tag - Ice Cream

Beschrijf de allerlekkerste taart die je ooit op hebt

Dat was zo’n 10 jaar geleden in een eetcafé. Bij de toetjes stond Voodoo Taart, een killer-chocoladecake. En inderdaad, die was killing. Maar dan op een goede manier, een ‘wat was dit lekker maar ik kan nu echt niet meer’ manier. De smeuïgste chocoladecake met een chocoladeganache én chocoladeglazuur. Een mini-puntje met maxi effect. Mijn ultieme brownie heeft overigens een vergelijkbaar effect 😉 

Thuisbezorgd.nl of zelf iets te snacken maken?

Thuisbezorgd.nl hebben we hier niet. Nu zijn er wel vergelijkbare diensten in België, maar hier zo in de buurt is er weinig. En we zijn dan ook net zo snel even zelf op en neer gereden naar de pizzeria of snackbar. Dus eigenlijk maken we meestal zelf iets te snacken. Dat kan een lekkere dip zijn of een kaasplankje.

Ga je voor het kaasplankje of een schaaltje M&M’s?

Ook al ben ik dol op chocolade, ik ga toch eerder voor iets hartigs, dus het kaasplankje. Lekker kaasje, wijntje…

Snack Tag - Cheese Platter

Wat is je favoriete tussendoortje?

Goh, dat ligt er maar net aan. Eigenlijk pak ik nooit chocolade of een koek echt als tussendoortje, dat pak ik eerder bij de koffie of na het avondeten een stukje. Tussendoor vind ik fruit of groentjes (zoals snackkomkommers, -tomaten en -paprika’s) lekker. Maar een worstje of kaasje gaat er ook wel in.

Snack Tag - Veggies

Warme of koude appeltaart?

Allebei lekker. Maar ja, warme appeltaart met vanille-ijs…

Wat bestel je het liefst op een terrasje?

Vraag is als maaltijd of bij een drankje. Als maaltijd vind ik een salade of met kaas overbakken nacho’s echt zalig. Als snack bij een drankje gaat niks boven een kaasje, worstje en lekkere bitterballen.

Welke snack ligt er naast je patat?

TIk heb heel lang de sito-stick als favoriet gehad. Maar een mexicano of goulashkroket is ook wel heul lekker. Onze vaste snackbar heeft nu echter iets zo onwijs lekkers: zelfgemaakte loempia’s. Lijkt een beetje op een Vietnamese loempia, maar dan groter. Wij zijn inmiddels allemaal fan.

Wat is je favoriete chipssmaak?

Bolognese. Die staat met stip op één, maar je maakt me gelukkig met alle soorten chips. Ben een echte chips-fan. Zet een schaaltje neer en ik kan er niet vanaf blijven.

Nu ben ik ook wel heel benieuwd naar jouw snack-gewoontes. Ben je blogger en neem de tag over? Laat het even weten, dan kom ik langs! Vermeld dan ook even dat Merel deze tag bedacht heeft.

Bedankt voor het lezen!

De Snack Tag

8 Comments

 • Reply

  Merel

  november 27, 2017

  Leuk dat je hem hebt overgenomen. Ben heel benieuwd naar die killing chocoladecake. Klinkt heerlijk! En de Quick ga ik onthouden voor als we een keer richting het zuiden rijden. Ben benieuwd ?

  • Reply

   Nicole

   november 27, 2017

   Vond het ook echt leuk om ‘m in te vullen. Had alleen vreselijke trek naderhand 😉

 • Reply

  Kreanimo

  november 28, 2017

  Wat leuk om te lezen…

  Quick lekkerder? Ik heb er nog nooit een salade gegeten …

  • Reply

   Nicole

   november 28, 2017

   Véél lekkerder, maar dat is mijn bescheiden mening 😉

 • Reply

  nicole

  november 28, 2017

  Bah warme appeltaart! Ik heb de mijne juist het liefst lekker koud. Dat vind ik veel lekkerder.

  • Reply

   Nicole

   november 28, 2017

   Haha, oh echt? Heerlijk vooral als de appeltaart zo uit de oven komt. Maar, over smaak valt niet te twisten 🙂

 • Reply

  Cynthia

  november 28, 2017

  Dat is bijzonder lastig te zeggen. Omdat mijn snack gewoonten meer ticks zijn.. Maar eerder een kaasplankje dan snoepgoed ook!

  • Reply

   Nicole

   november 28, 2017

   Ja, echt hè, voor kaas kun je me wakker maken 🙂

Geef een antwoord