Drankjes, Alle Recepten

Amaretto cocktail met advocaat

Amaretto cocktail met advocaat

Een lekkere Amaretto bij een kopje koffie na het eten… een klassieker om een etentje af te sluiten. Maar wist je dat Amaretto het ook heel goed doet in een cocktail? Een Amaretto Sour of Amaretto Fizz zijn waarschijnlijk wel de bekendste Amaretto-cocktails.

Goede kwaliteit

Smaak is natuurlijk heel persoonlijk, dus wat je een kwalitatief goede Amaretto vindt kan ook heel persoonlijk zijn. Via de Foodybox die ik van Kroon op het Werk kreeg leerde ik een voor mij nog volledig nieuwe kennen. Limoncello van Villa Massa kende ik al (en ik ben fan), maar ik wist nog niet dat ze ook Amaretto hadden. En ik moet zeggen: top.

Winters

Nu we midden in de herfst zitten en langzaam richting winter gaan past een winterse cocktail het beste. Ik struinde het internet af naar ideeën en kwam een Eggnog Amaretto tegen. Eggnog is bekend vanuit Amerika, geen Thanksgiving en kerst daar zonder Eggnog, al dan niet met alcohol.

Eggnog

Wat is Eggnog eigenlijk en hebben wij een vergelijkbaar drankje? Eggnog is wat wij hier eierpunch noemen en wordt gemaakt van geklopt eiwit, eigeel, melk, room en dan al dan niet aangevuld met sterke drank (zoals bijvoorbeeld rum). Onze advocaat is anders dan een Eggnog en wordt o.a. alleen met eigeel gemaakt, niet met eiwit.

Advocaat

Nu zou je zelf Eggnog of eierpunch kunnen maken voor de Eggnog Amaretto (voor de cocktail kun je dan een verhouding van 1 deel Amaretto en 8 delen Eggnog aanhouden), maar ik bedacht een variant waar je onze eigen vertrouwde advocaat kunt gebruiken. Een heerlijk drankje voor de wat donkere dagen, dat je ook tijdens kerst prima kunt serveren. Geniet, maar drink met mate!

Voor twee glazen:

40 ml Amaretto

100 ml advocaat

100 ml room

IJsblokjes

Instructies

Meng de Amaretto, advocaat en room door elkaar. Dat kan in een kan/maatbeker met garde of in een cocktailshaker.

Doe ijsblokjes in twee glazen en verdeel de cocktail erover.

En nu… genieten maar!

Amaretto cocktail advocaat PIN afbeelding

Amaretto cocktail met advocaat

Servings 2 glazen
Author Nicole

Ingredients

  • 40 ml Amaretto
  • 100 ml advocaat
  • 100 ml room
  • IJsblokjes

Instructions

  1. Meng de Amaretto, advocaat en room door elkaar. Dat kan in een kan/maatbeker met garde of in een cocktailshaker.

  2. Doe ijsblokjes in twee glazen en verdeel de cocktail erover.

  3. Serveer onmiddellijk.

Geef een reactie

Recipe Rating