Ontbijt, Glutenvrij, Koolhydraatarm, Alle Recepten, Bananenbrood & Co

Bananenpannenkoekjes

Banana Pancakes

Pannenkoeken zijn altijd een succes. Of ik ze nu maak voor het ontbijt, lunch of avondeten (vooral als ik ze dan ook nog eens met spekjes maak), ze gaan er hier altijd goed in. Favoriet bij de kinderen, maar ik denk dat de meeste volwassenen net zo blij zijn als de kinderen als het op pannenkoeken aankomt. Onze favoriet zijn toch wel de karnemelk-speltpannenkoeken. Die maken we echt het vaakst.

Maar soms wil je toch eens wat anders. Of wil je wat balans in je eten brengen door koolhydraten te minderen. Of je hebt vrienden op bezoek die geen gluten verdragen. Dan komen deze bananenpannenkoeken van pas. Ik had al eerder bananenpannenkoeken gemaakt en vond ze ook echt lekker. Maar op de één of andere manier heb ik ze na die eerste niet meer gemaakt. Waarom niet? Heb er gewoon echt niet meer aan gedacht. Nu barst het internet de laatste tijd van de recepten van bananenpannenkoeken. En voor mij werkt het internet echt als een soort geheugensteuntje. Dus nu werd ik eraan herinnerd dat ik toch echt deze pannenkoeken weer eens moest maken. En: dit is weer een andere lekkere manier om een (over)rijpe banaan op te maken. Deze pannenkoekjes zijn supersimpel, superlekker, graan- en glutenvrij.

Ik heb wat kokosmeel toegevoegd voor de textuur. Voor de rest zitten er alleen bananen eieren en een beetje bakpoeder in. En ze zijn uitermate lekker!

bananapancakes12 bananapancakes14

Ik heb er eentje met bessen en kokosbloesemsuikersiroop gegeten. En eentje met (zelfgemaakte) Nutella. Maar je kunt erop doen wat je maar wilt. Pannenkoekenparadijs ?

Eet smakelijk!

Bananenpannenkoekjes

Servings 5 kleine pannenkoekjes
Author Nicole

Ingredients

  • 2 (over)rijpe bananen
  • 2 medium eieren
  • 2 eetl. kokosmeel
  • 1/2 theel. bakpoeder

Instructions

  1. Prak de bananen met een vork en meng er het kokosmeel en de bakpoeder door.

  2. Voeg de eieren toe en meng door elkaar.

  3. Verwarm wat boter of olijfolie in een pan en verdeel het deeg in hoopjes in de pan (ik heb ongeveer 2 eetlepels per pannenkoek gebruikt).

  4. Bak tot het ei wat stolt (anders kun je de pannenkoekjes niet omdraaien) en de onderkant mooi bruin is geworden.

  5. Draai de pannenkoekjes om en bak de andere kant mooi bruin.

Save

Save

Save

Save

5 Comments

Geef een antwoord

Recipe Rating