Ontbijt, Nagerechten, Hoofdgerechten, Alle Recepten

Chocolade-Pannenkoekjes

Chocolate Pancakes

Ik ben dol op pannenkoeken. Vooral Amerikaanse pancakes, dus van die kleine, dikke pannenkoekjes. De pannenkoeken die we hier kennen zijn plat en zo groot als een bord. Verder niks mis mee natuurlijk, maar ik kan er vaak niet eens één hele op. En ik houd ervan om meerdere soorten toppings te gebruiken. Dus de kleine pannenkoeken komen dan goed van pas. Ik kan er meerdere van eten en eentje eet ik dan met stroop (vooral als er spek in zit), eentje met aardbeienjam en misschien nog een derde met Nutella. Wanneer de kinderen om pannenkoeken vragen, maak ik meestal mijn karnemelk-spelt-pannenkoeken. Altijd een succes. Maar ik had laatst deze heerlijke chocolade-kersen-pannenkoekjes gezien op Food, Family and Fun with Alexis Knibbs en ik kon aan niets anders meer denken dan chocolade-pannenkoeken.

Vorige week hadden de jongens vakantie. Op woensdag ging de oudste ’s middags naar een verjaardagsfeestje, dus ging ik met de jongste en een vriendje naar de film Robinson Crusoe, ene hele grappige ‘remake’ van het klassieke verhaal. En na de film heb ik pannenkoeken gebakken, Als de jongens vriendjes hebben uitgenodigd die ook blijven eten, komt meestal het verzoek om pannenkoekjes te maken. Natuurlijk heb ik mijn beproefde recept gemaakt, de karnemelk-spelt-pannenkoekjes, en… chocolade-pannenkoekjes!

Zoals ik al zei, ik kreeg die chocolade-pannenkoeken maar niet uit mijn hoofd. Ik moest er gewoon maken. Ik wist niet zeker of de jongens de chocolade-pannenkoekjes ook lekker zouden vinden, dus had ik besloten om beide te maken. Ik haal inspiratie vaak uit recepten en foto’s op het internet (zit graag op Instagram!). Als ik dan een gerecht voor me zie, maak ik er meestal mijn eigen creatie van. Nu werd ik door Food, Family and Fun with Alexis Knibbs. En hier is ‘ie dan, mijn eigen versie van chocolade-pannenkoekjes.

Ze hebben een diepe chocoladesmaak en gaan perfect samen met aardbeien- of frambozenjam. Of gewoon met wat stroop en poedersuiker. Ik kreeg later in de avond plotseling enorme trek. Ik heb toen een chocolade-pannenkoekje met pindakaas besmeerd en daar nog wat hagelslag op gedaan (meer chocolade is altijd goed) en een minuutje in de magnetron opgewarmde. Want… chocolade _ pindakaas… Het was heerlijk!

Toen ik de pannenkoekjes op tafel zette en onze gast de ‘zwarte’ schijfjes zag liggen, vreog hij: ‘Oh, zijn die verbrand?’ Ik kwam echt niet meer bij. ‘Nee, lieverd, dat zijn chocolade-pannenkoekjes’. ‘Oh, oké!’ en hij ging er meteen van smullen :).

Eet smakelijk!

Chocolade-pannenkoekjes

Servings 15 pannenkoekjes
Author Nicole

Ingredients

 • 80 g speltbloem
 • 60 g havermeel*
 • 50 g cacaopoeder
 • 1 theel. bakpoeder
 • 1 theel. baking soda
 • 1/4 theel. zout
 • 200 ml melk
 • 125 g Griekse yoghurt
 • 60 ml ahornsiroop
 • 2 medium eieren
 • 2 theel. vanille-extract
 • 50 ml plantaardige olie

Instructions

 1. Meng speltbloem, havermeel, cacaopoeder, bakpoeder, baking soda en zout in een grote kom.

 2. Meng dan de melk, Griekse yoghurt, ahornsiroop, eieren vanille-extract en olie in een aparte kom.

 3. Giet de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten en mix goed door elkaar, maar niet teveel.

 4. Laat 15 minuten rusten.

 5. Verwarm een beetje boter of olie in een pan.

 6. Giet het beslag in de pan (ik gebruik een ijsbolletjesschep) en bak tot er kleine putjes bovenop de pannenkoeken ontstaan (na ca. 2-3 minuten).

 7. Keer de pannenkoekjes dan om en bak nog ongeveer een minuut tot ze klaar zijn.

Recipe Notes

*Je kunt gewoon havervlokken in een keukenmachine fijn malen.

Save

Save

Save

Save

Save

Geef een reactie

Recipe Rating