Gebak & meer, Koolhydraatarm, Alle Recepten

Citroen & Frambozen Mug Cake

Citroen & Frambozen Mug Cake / Lemon & Raspberry Mug Cake

Een super sappige, citroenige, koolhydraatarme mug cake om die plotselinge zoete honger te stillen! Zonder schuldgevoel!

Mug cakes. De nieuwe liefde in mijn leven. Mijn redding als ik ineens waanzinnig zin heb in cake. Wat meestal later op de avond is. En natuurlijk komt die zin in cake als er geen enkele kruimel in huis te bekennen is (ja, ik weet, hoe is dat überhaupt mogelijk?!). En aangezien ik dan nog eens de enige ben (mijn man houdt niet zo van cake, behalve als er witte chocolade mee gemoeid is), maak ik een eenpersoons mug cake voor mezelf.

Omdat ik nog wat verse frambozen in de koelkast had liggen, dacht ik dat ik met deze mooie rode pareltjes wel wat kon maken. En wat past er nu goed bij frambozen? Juist, witte chocolade kwam inderdaad als eerste in me op. Maar ik wilde iets minder zoets, iets frissers. Citroen! Ja, citroen.

Oh ja, en het moest zonder schuldgevoel zijn. En dit is het geworden: mijn koolhydraatarme, Citroen Frambozen Mug Cake! Je hebt slechts een paar minuten nodig om van deze heerlijke traktatie te genieten…

Meng in een kleine kom 1 eetlepel amandelmeel, 1 eetlepel kokosmeel en ¼ theelepel bakpoeder.

Meng in een andere kleine kom 1 ei, 1 eetlepel melk naar keuze, ½ – 1  theelepel citroenextract (afhankelijk van hoe citroenig je ’t wilt hebben), 1/4 theetlepel vloeibare zoetstof (kun je ook vervangen door een theelepel van je favoriete zoetstof, bijv. Zusto of Tagatesse) en 1 eetlepel gesmolten kokosolie of plantaardige olie.

Giet de natte ingrediënten bij de droge en meng goed door elkaar.

Giet beslag in een ingevet schaaltje, kopje of mok en druk er lichtjes zo’n 5 à 6 frambozen in.

Gaar in de magnetron gedurende ca. 60 seconden (de exacte tijd hangt een beetje af van je magnetron). Indien nodig, gaar no even verder, telkens per 10 seconden.

Serveer met wat geklopte slagroom en een paar extra frambozen (dit is optioneel, maar zeer aan te raden!).

En nu lepel erin en genieten maar!

Citroen & Frambozen Mug Cake

2 Comments

 • Reply

  Ilona

  maart 13, 2019

  Dit klinkt echt super simpel en lekker! Ik ga eens kijken of ik vergelijkbare ingrediënten in huis heb. En of mijn magnetron nog werkt want die gebruik ik echt nooit 😉

  • Reply

   Nicole

   maart 13, 2019

   Je kan ook de oven gebruiken. Gewoon alles in een klein ovenvast schaaltje/ramekin en zo’n 20 minuten op 180°C 🙂

Geef een reactie