Drankjes

De 4 beste drankjes voor in de winter

De 4 beste drankjes voor de winter

Als het buiten koud, winderig of regenachtig is, heb je zin in warme drankjes met romige en rijke smaken. We hebben de beste winterdrankjes voor je op een rijtje gezet. Het zal je wellicht verrassen dat er ook twee koude drankjes tussen zitten.

1. Warme kokos-chocolademelk

De ultieme winterdrank mag natuurlijk niet in dit rijtje winterdrankjes ontbreken. Dit recept van chocolamelk is trouwens net wat anders dan de traditionele variant met melk, suiker en cacao. Voor deze kop warme choco gebruik je namelijk kokosmelk. Dat geeft dit favoriete winterdrankje nét zo’n romige smaak. Misschien zelfs nog iets romiger. Kokosmelk is ook lekker zacht voor de darmen en bevat gezonde vetzuren, zoals laurinezuur en middellange keten vetzuren (MTC).

Ook de slagroom is afkomstig van de kokospalm. Hiervoor gebruik je het dikke gedeelte van de kokosmelk, dat je lekker kunt opkloppen. Natuurlijk mag de cacao niet ontbreken en ook wat zoetstof als je dat lekker vindt. Voor de zoetstof kun je eveneens bij de kokospalm terecht. Kokosbloesemsuiker is namelijk erg lekker en ook nog eens behoorlijk gezond. Deze ongeraffineerde zoetstof bevat namelijk nog al zijn vitamines en mineralen.

In kokosbloesemsuiker vind je kleine hoeveelheden vitamine B en daarnaast vitamine C, kalium, magnesium, zink en ijzer. Samen met de gezonde vetzuren uit kokosmelk en de gezonde stofjes in cacao heb zo een heilzaam drankje.

2. Warme Appeldrank met Hibiscus

Nog zo’n lekker verwarmend drankje is deze warme appeldrank met hibiscus. De basis wordt gevormd door troebel appelsap, waar je een paar eetlepels hibiscusthee en diverse specerijen aan toevoegt.

Om precies te zijn:

  • Steranijs
  • Kaneel
  • Kardemompeulen

Dit zijn stuk voor stuk verwarmende ingrediënten die de drank een heerlijke zoete en kruidige smaak geven. Bovendien zijn ze erg gezond, net als hibiscusthee. Deze laatste is onder andere goed voor de maag, lever en de bloeddruk. Je laat alles een half uurtje trekken, zodat de drank een fantastische smaak krijgt. Dan is het enkel nog maar genieten!

3. Frozen Hot Chocolate

Wil je eens wat anders dan warme chocolademelk in de winter? Bijvoorbeeld tijdens een winterse barbecue of als je rond een warme vuurkorf staat? Maak dan eens Frozen Hot Chocolate. Het principe van dit drankje lijkt op dat van ice tea, dat je maakt van koude thee. Net zo goed maak je Frozen Hot Chocolate van afgekoelde chocolademelk. Hiervoor kun je natuurlijk het bovenstaande recept gebruiken, maar je kunt ook chocolademelk maken van echte chocola en (plantaardige) melk.

Gebruik je hiervoor chocola met 85 procent cacao, zoals in dit recept, dan krijg je niet alleen een vollere chocoladesmaak. Ook krijg je hierdoor minder suiker binnen en profiteer je van alle gezonde stoffen in cacao. Je kunt nog wat zoetstof toevoegen als je dat nodig vindt. Je kunt het ook weglaten. Ga je voor zoet en gezond, dan is stevia of palmsuiker een goede keuze. Nog wat ijsklontjes toevoegen en in de blender. En dan: enjoy!

4. Green Power Smoothie

Een smoothie in de winter? Jazeker! Deze Green Power Smoothie bevat namelijk alle voedingsstoffen die je juist in dit koude en natte seizoen nodig hebt. Denk aan weerstandsvitamines en -mineralen als ijzer, koper, vitamine A, C, B6 en folaat (de natuurlijke variant van foliumzuur). Deze vitamines en mineralen dragen bij aan je weerstand tegen ziekteverwekkers, die gemakkelijk overleven in de kou. Ook helpen ze je om sneller weer de oude te worden als je toch een koutje hebt opgelopen.

Je kunt de smoothie nog verrijken door er superfoods aan toe te voegen. Dit zijn producten die bijzonder rijk zijn aan voedingsstoffen. Bekende superfoods zijn tarwegras, algen en ginseng. Superfoods zijn los verkrijgbaar en daarnaast als kant-en-klare mix. In dit artikel vind je de beste superfood blends, waar je trouwens ook een gezond groen sapje van kunt maken.

Dit gastartikel is geschreven door Annemiek van LeefPuurNatuur.nl voor Cookies & Carrot Sticks.

Geef een reactie