Drankjes, Alle Recepten

Frozen Hot Chocolate

frozenhotchocolate_title

Frozen Hot Chocolate – een (nog) niet zo bekend fenomeen bij ons. Maar in heel wat andere delen van de wereld wel. Wat is het? Het is géén chocolade-milkshake, die doorgaans met roomijs en melk wordt gemaakt. Het is eigenlijk wat de naam aangeeft, een soort ‘bevroren’ chocomelk. Of een choco-slushpuppie. Het is een verfrissend drankje, dat veelal in de zomer wordt gedronken. Ik hoor je al denken… wie heft nu zin in een verfrissend drankje? Het is immers winter. De temperaturen zijn dan niet elke dag onder nul, maar voor mij is alles onder de 20°C al ‘ijskoud’. Dan heb ik toch eerder zin om me lekker op de bank in een wollige deken te wikkelen, met een lekker kopje hete thee. Maar voor dit drankje maak ik best graag een uitzondering. Kan me nog steeds in een lekker wollige deken wikkelen, toch?

Maar goed, hoe kom ik nu toch op Frozen Hot Chocolate? Nou, laat ik dan eerst even iets over deze superleuke nieuwe uitdaging vertellen, die bloggers en niet-bloggers uitnodigt om deel te nemen aan een wekelijkse link-party en om met mensen over de hele wereld in contact te komen. Het heet Crea-Cross 2017 en het meesterbrein achter deze uitdaging is Ilse, eigenaresse van de persoonlijke en creatieve blog Kreanimo. Ilse volgt heel wat creatieve bloggers en haar is opgevallen dat bijna iedereen een beetje binnen de ‘eigen’ werkkring blijft.

crea-crossnl

Door haar van nature nieuwsgierige aard en haar liefde voor alles wat met creativiteit te maken heeft, heeft ze het idee ontwikkeld om al die verschillende soorten handwerk en de creatieve zielen erachter met elkaar te ‘verbinden’, op een leuke en uitdagende manier. Ilse legt alles haarfijn op haar eigen blog uit (zowel in het Nederlands alsook het Engels). In het kort komt het erop neer dat er, 52 weken lang, elke week een ander thema uitgewerkt wordt. Ilse en minimaal één of twee andere bloggers zullen iets uitwerken wat op de één of andere manier met het thema van die week te maken heeft. In de post van Ilse en in de posts van de bloggers die haar die week bijstaan komt een link-up te staan. Daarmee kunnen andere bloggers en niet-bloggers hun interpretatie van het thema eveneens delen. Vorige week ging het project van start en hebben al meerdere bloggers hun creaties gedeeld. Zo grappig om te zien dat iedereen de uitdaging op zijn/haar eigen manier interpreteert.

Maar wat doet nu een foodblogger hier? Creativiteit uit zich op vele manieren. Ik dacht in eerste instantie ook alleen aan handwerk als in scrapping, haken, schilderen, etc. Maar koken en bakken is toch eigenlijk ook een creatieve bezigheid, toch? Dus, ik ben de uitdaging aangegaan. ‘Officieel’ ben ik pas in week 23 aan de beurt, maar ik heb besloten om ook andere weken te proberen om mee te doen. Nu bleek Ilse deze week toch nog een mede-blogger nodig te hebben, dus je vindt onderaan de pagina de link-up. Dus als je graag mee wil doen, zet je link er maar bij en laat je creaties zien!

En het ‘codewoord’ van deze week is: Frozen/Bevroren.

crea-cross-challenge2

Yep, het eerste waar ik aan dacht was inderdaad een Elsa-taart. Vanzelfsprekend. Nou ja, misschien ook niet. Weet niet of de jongens het mij in dank hadden afgenomen als ik een meisjes-taart voor ze had gebakken.

Nu werden we afgelopen weekend getroffen door een kleine winterprik, die de straten hier in korte tijd in ware ijsbanen veranderde. Het was best gevaarlijk om naar buiten te gaan. Zelfs de hond uitlaten was een hachelijke onderneming. En bij vrieskou hoort echt ‘comfort food’, zoals een stevige soep of een stamppot. En dat was ook waar ik naartoe ging werken. De voor de hand liggende uitwerking van het thema: een (hart)verwarmende maaltijd wanneer de wereld buiten letterlijk ‘bevroren’ is.

Maar… toen ik mijn notities aan het doorlopen was (en ja, dat doe ik nog steeds in een ouderwets schrijfboekje, waar ik recepten opschrijf en uitwerk, notities maak en allerlei ideetjes neerkrabbel), kwam ik dit recept tegen dat ik vorig eens had opgeschreven: Frozen Hot Chocolate. En toen was er geen weg meer terug, ik kreeg er toch zó’n zin in. En ik dacht: wat kan die kou mij schelen, ik ga dit maken. En hier is het recept:

5 van 1 stem
Print

Frozen Hot Chocolate

Course Drinks
Servings 1
Author Nicole

Ingredients

 • 250 ml milk*
 • 50-60 g pure chocolade 85%**
 • suiker of zoetstof naar smaak
 • 12 ijsklontjes***
 • Beetje slagroom en chocoladeschilfers ter garnering

Instructions

 1. Verwarm de melk met de chocolade op middelhoog vuur tot de chocolade volledig is gesmolten.

 2. Voeg suiker of zoetstof naar smaak toe.

 3. Laat de chocolademelk volledig afkoelen.

 4. Doe de koude chocolademelk en de ijsklontjes in een blender.

 5. Pureer totdat alle ijsklontjes fijn zijn gemalen.

 6. Giet in een groot glas, garneer met de slagroom en chocoladeschilfers en ... GENIET!

Recipe Notes

*Ik heb normale volle melk gebruikt, maar je kunt dit door een elke andere melk vervangen. Consistentie kan hierdoor wel anders zijn.

**Je kunt ook andere soorten chocolade gebruiken, maar hoe hoger het cacao-gehalte, des te voller de smaak en des te lager het suikergehalte.

***Ik heb de NutriBullet gebruikt, een krachtige kleine blender. Als je een blender met minder vermogen gebruikt, is het misschien beter om de ijsklontjes eerst fijn te hakken.

TIP: probeer ook eens andere smaakmakers, zoals vanille, kaneel etc.

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Sharing is caring 🙂

11 Comments

 • Reply

  Kreanimo's Ilse

  januari 12, 2017

  Geweldig, Nicole – Ana en Elsa willen dit vast ook op hun feestje ! Yummy!

  • Reply

   Nicole

   januari 12, 2017

   Noah vond alleen het drankje al feest gisteren 😉

 • Reply

  Marije

  januari 12, 2017

  Wat een leuke invulling heb je aan het thema gegeven. Klinkt echt super lekker! En hele leuke manier om met eten creatief bezig te zijn.

  • Reply

   Nicole

   januari 12, 2017

   Zo anders om met zo’n challenge recepten en ideeën uit werken. Dat wordt normaal ingegeven door ‘waar hebben we nu zin in en wat ligt er in de koelkast’ 😉

 • Reply

  ElsaR

  januari 12, 2017

  Hmmmm lekker!!!

  • Reply

   Nicole

   januari 16, 2017

   🙂

 • Reply

  Helma

  januari 13, 2017

  Mjammie…. dat ziet er echt heel goed en ook super lekker uit 🙂
  Leuk ook voor het thema “frozen”.

  Groetjes, Helma

  • Reply

   Nicole

   januari 13, 2017

   Dank je! 🙂

 • Reply

  Lodi

  januari 16, 2017

  Super idee, al bewaar ik het idee even tot het wat warmer is. Erge leuke invulling van de crew-cross.

  • Reply

   Nicole

   januari 16, 2017

   Haha, snap ik helemaal! Hoewel ik moet toegeven dat het ook met koude weer erg lekker was 😉

 • Pingback: Januari uitgelicht: Crea-Cross 2017 linkparty - Kreanimo

Geef een reactie