Koolhydraatarm, Diversen, Alle Recepten, Snacks

Gemengde Noten met Pure Chocolade & Zeezout

choccoverednuts_titlenl

Gemengde noten met pure chocolade en zeezout. Dat is een hele mond vol voor zo’n mini snack. Nou ja, is misschien een mini snack, maar met maxi plezier. Ik ga je beter meteen waarschuwen: deze noten zijn uitermate verslavend!

Eigenlijk is het best gênant om hier een recept van te plaatsen. Want eigenlijk kun je ’t niet een echt recept noemen. Maar ik vind ze zó onwijs lekker, ik moet dit gewoon delen.

Het is eigenlijk alleen een zakje noten (pak gewoon de noten die je lekker vindt), schud ze in een schaal met gesmolten chocolade, roer tot alle noten zijn bedekt, verdeel over een plaat of bord, strooi wat zeezout erover en voilà… je snack is klaar.

choccoverednuts1 choccoverednuts2 choccoverednuts4

Voor deze noten met chocolade kun je elke chocolade gebruiken die je lekker vindt. Ik ben dol op echt pure chocolade, liefst met 85 or 90% cacao-aandeel. Maar minder is natuurlijk ook goed. Als je koolhydraatarm of suikervrij eet, lees dan goed de labels. Het suikergehalte in bijvoorbeeld 85% pure chocolade kan variëren van een paar gram per 100g product, tot wel 20-30g per 100g product.

Ik heb deze 90% chocolade van Lindt gevonden, die heeft slechts 7g suiker per 100g. Vooral als je deze bij het koken of bakken gebruikt, is deze chocolade best geschikt bij een koolhydraatarm dieet. Voor dit recept gebruik je 200g noten en 100g chocolade. Per portie is de suiker dan bijna te verwaarlozen. Tenzij dat je de hele schaal in één keer eet. En nee, ik geef niets toe… ?

choccoverednuts3

Soms gebruik ik suikervrije chocolade, maar die is gezoet (met suikervervangers). Deze 90% chocolade is zeker niet ieders smaak. Het is best bitter, maar ik vind dit heerlijk zo puur bij een goed kopje koffie of op deze noten met een beetje zeezout. Voor mij een hemelse combinatie.

choccoverednuts15

Gemengde Noten met Pure Chocolade & Zeezout

Author Nicole

Ingredients

  • 200 g gemengde ongezouten noten
  • 100 g pure chocolade (70-90%)
  • Beetje grof zeezout

Instructions

  1. Smelt de chocolade.

  2. Doe de noten erbij.

  3. Roer goed door totdat alle noten zijn bedekt met chocolade.

  4. Verdeel op een met bakpapier beklede plaat of bord.

  5. Strooi wat zeezout erover.

  6. Laat in de koelkast uitharden (10 minuten).

Recipe Notes

Ik heb 85% chocolade gebruikt, maar je kunt ook een andere chocolade gebruiken. Als je een koolhydraatarm of suikervrij dieet volgt, kijk dangoed op de voedingsinformatie. Gebruik eventueel suikervrije chocolade.

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Geef een reactie

Recipe Rating