Koolhydraatarm, Hoofdgerechten, Alle Recepten

Gepocheerde Zalm & Pesto-Courgette-Spaghetti

Poached Salmon

Het nieuwe jaar is vier dagen oud. Heb jij goede voornemens voor dit jaar? Ik niet. Ik geloof niet echt in goede voornemens. Begrijp met niet verkeerd. Ik geloof wel in het reflecteren, het overdenken van je leven, het besluiten om dingen in je leven te veranderen. In het zetten van doelstellingen, plannen maken. Maar ik geloof niet dat zich dat zou moeten beperken tot één keer in het jaar en dan specifiek op 1 januari. Waarom zou je tot Nieuwjaar moeten wachten om iets in je leven te veranderen?

Helaas sneuvelen heel veel goede voornemens al na een paar dagen. Some zelfs al na een paar uur. Vaak worden deze voornemens in een opwelling gemaakt. Of omdat men het idee heeft ‘dat het van je wordt verwacht’. Maak geen goede voornemens om wat de maatschappij denkt. Maak geen goede voornemens ‘omdat iedereen dat doet’. Denk er goed over na. Wat wil ik veranderen? Wil ik stoppen met roken? Wil ik gewicht verliezen? Meer sporten? Vriendelijker zijn? Wanneer je weet wat je in je leven wil veranderen, kun je doelstellingen gaan opstellen. Wat wil je bereiken? Denk dan na hoe je dat wil bereiken. Maar wees realistisch. Je kunt geen 20 kg in drie weken afvallen.

Misschien wil je wel helemaal niets veranderen. Misschien ben gewoon tevreden met hoe het gaat. Dat kan natuurlijk ook. Maar als je echt iets wil veranderen, waarom zou je dan tot 1 januari wachten? Denk er eens over na: als je tot 1 januari wil wachten, wíl je dan ook werkelijk iets veranderen? Misschien is dat wel één van de redenen waarom goedwe voornemens zo snel naar de maan zijn…

Hoe dan ook, goede voornemens of niet, als één van je doelstellingen is om gezonder te eten (of om gewoon wat van één of ander feestmaal te compenseren), heb ik een heerlijk recept voor je. Mijn testpanel (oftewel mijn eega en onze jongens) gaven het een dikke duim. Borden en schalen volledig schoon gepoetst!

Deze maaltijd is laag in vetgehalte, laag in koolhydraten, glutenvrij en zo ontzettend lekker: Gepocheerde Zalm & Pesto-Courgette-Spaghetti.

Kooktijd is echt minimaal, maar het vergt wel wat voorbereidingstijd. Je kunt de groente ook voorbereiden goed afgesloten in de koelkast bewaren. Of je kunt voorgesneden groente gebruiken. Bij sommige (grotere) supermarkten kun je tegenwoordig zelfs groente-spaghetti kopen.

4 van 1 stem
Print

Gepocheerde Zalm & Pesto-Courgette-Spaghetti


Course Main Course, Side Dish
Servings 4 personen
Author Nicole

Ingredients

 • 2 stengels prei (medium)
 • 1 wortel (medium)
 • 4 stk zalm (ca. 125 g per stuk)
 • 1 liter visbouillon (of kippenbouillon)
 • 2 courgettes (medium)
 • 2 eetl. pesto

Instructions

 1. Snijd de prei en wortel in dunne reepjes (julienne).

 2. Snijd de courgettes in lange dunne slierten.

 3. Verhit een beetje (olijf)olie in een pan en sauteer de prei en wortel lichtjes. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Laat sudderen to de groente bijna gaar is.

 4. Verhit een beetje (olijf)olie in een pan, voeg de courgette-slierten toe en roerbak lichtjes.

 5. Voeg in de tussentijd de zalm toe aan de bouillon en zet het vuur laag (de bouillon mag niet meer koken!).

 6. Wanneer de courgette begint te slinken, roer de pesto erdoor en zet het vuur uit (de courgette mag niet te ver garen).

 7. Draai de zalm na 3 minuten voorzichtig om en laat nog eens 3 minuten verder garen. Bij dikkere stukken is de pocheertijd iets langer (8-10 minuten). De zalm moet net gaar, maar niet meer rauw zijn.

 8. Haal de zalm voorzichtig uit de bouillon en leg even apart.

 9. Giet de groente af en leg op een groot bord of schaal. Leg de zalm op de groente.

 10. Serveer met de Pesto-Courgette-Spaghetti.

 11. Optioneel: strooi wat lente-ui of verse tuinkruiden over de zalm.

4 Comments

 • Reply

  ElsaR

  januari 5, 2017

  Hmmm… Ga het zeker een keer proberen te maken!

  • Reply

   Nicole

   januari 7, 2017

   Leuk! Hier vonden ze ‘t in ieder geval voor herhaling vatbaar 🙂

 • Reply

  Kreanimo's Ilse

  januari 7, 2017

  Hmmm, ziet er goed uit!

  Zo leuk dat je meedoet, Nicole, met de Crea-Cross.

  • Reply

   Nicole

   januari 7, 2017

   Ik vind het ook een heel leuke uitdaging. En zo leuk om te zien hoe anderen een bepaald thema invulling geven. Zal proberen bij meer thema’s mee te doen 🙂

Geef een antwoord

Recipe Rating