Gebak & meer, Alle Recepten, Pimp My Mix

Cream Cheese Brownies

Cream Cheese Brownies Titelfoto

Als ik één favoriet gebak moet kiezen (wat ik wel lastig vind, want ik vind alles wel lekker) dan zijn het toch wel brownies. Liefst wel van die heerlijk smeuïge, dat je je bijna afvraagt of ze wel gaar zijn. Daar heb ik ook een perfect recept voor. Maar wil je eens net even iets anders, dan heb ik me nu toch iets lekkers voor je: Cream Cheese Brownies.

Cheesecake

Cheesecake (de gebakken versie) staat op een zeer goede tweede plek. Eigenlijk de Duitse Käsekuchen (jeugdsentiment). En met deze Cream Cheese Brownies combineer ik dus twee van mijn twee favo smaken in één onweerstaanbaar lekker gebakje.

Mix of from scratch?

Over het algemeen maak ik alles zelf, helemaal from scratch. Maar niet iedereen vindt het even makkelijk om helemaal zelf te bakken. Of vind het te omslachtig. Afgelopen week werd ik daarnaast geconfronteerd met een nooit eerder tegengekomen probleem: er was nérgens nog bloem te krijgen. Overal weggehamsterd. Wat er nog wel stond: bakmixen. En ineens bedacht ik iets.

Pimp my mix

Op het event van HomeMade bakmixen had ik een mooie goodie-box met bakmixen gekregen. Al wat je nog toe hoeft te voegen is water. En ook al ben ik voorstander van gewoon lekker zelf bakken moet ik ook zeggen dat deze mixen echt wel heel goed zijn. Dit zeg ik ook absoluut niet omdat ik ze heb gekregen. Zo zal ik ook zeker niet overstappen op alleen maar bakmixen, maar wil ik wel laten zien dat je ook met een bakmix nog je eigen creativiteit erop los kan laten. Een nieuwe rubriek is geboren: Pimp my mix.

Basisrecept

Waar mogelijk zal ik ook een basisrecept geven of naar een basisrecept linken waar je geen bakmix voor nodig hebt, maar die je dan net als een bakmix kan pimpen. In dit geval dus mij eigen brownies. Die kun je net zo goed gebruiken om deze Cream Cheese Brownies te maken. Dus, bak je liever zelf én heb je alle ingrediënten in huis, of gebruik je een bakmix, het kan allebei.

Ingrediënten

1 mix voor brownies

OF

1 recept voor de ultieme brownies

Voor de roomkaasvulling:

200 g verse roomkaas

1 ei

50 g suiker

1 tl vanille-extract

Instructies

Verwarm de oven voor op 180°C (of 160°C hete lucht) en bekleed een brownievorm met bakpapier. Je kunt uiteraard ook de vorm gebruiken die in het pak zit. Hier hoef je geen extra bakpapier in te doen. Een tip als je wel bakpapier gebruikt: Froemel het papier eerst op, dan kun je het heel makkelijk in de vorm vouwen.

De bakvorm voorbereiden

Bereid het beslag van de brownies zoals op de verpakking staat aangegeven. In dit geval was dat 150 ml water mengen met de inhoud van het pak. Kind kan de was doen.

Of bereid het beslag zoals in dit recept voor brownies aangegeven.

Giet het beslag in de brownievorm.

Klop roomkaas, ei, suiker en vanille-extract tot een glad mengsel.

Beslag en vulling voorbereiden.

Schenk het roomkaasmengsel voorzichtig op het browniebeslag.

Draai nu met een mes of lepel het mengsel een beetje door het beslag zodat je straks een gemarmerd effect krijgt.

Beslag in vorm doen en de vulling er doorheen 'draaien'.

Bak ca. 40 minuten in het midden van de oven.

Laat volledig afkoelen alvorens in stukken te snijden.

Cream Cheese Brownies - klaar om op te eten

Eet smakelijk!

Het pak mix voor brownies kreeg ik in een goodie-box tijdens een event. Dit recept maakte ik op eigen initiatief en mijn mening is niet door HomeMade beïnvloed.

Author Nicole

Ingredients

 • 1 mix voor brownies

OF

 • 1 recept voor de ultieme brownies

Voor de roomkaasvulling

 • 200 g verse roomkaas
 • 1 ei
 • 50 g suiker
 • 1 tl vanille-extract

Instructions

 1. Verwarm de oven voor op 180°C (of 160°C hete lucht) en bekleed een brownievorm met bakpapier.*

 2. Bereid het beslag van de brownies zoals op de verpakking staat aangegeven. In dit geval was dat 150 ml water mengen met de inhoud van het pak.

 3. Of bereid het beslag zoals in dit recept voor brownies aangegeven.

 4. Giet het beslag in de brownievorm.

 5. Klop roomkaas, ei, suiker en vanille-extract tot een glad mengsel.

 6. Schenk het roomkaasmengsel voorzichtig op het browniebeslag.

 7. Draai nu met een mes of lepel het mengsel een beetje door het beslag zodat je straks een gemarmerd effect krijgt.

 8. Bak ca. 40 minuten in het midden van de oven.

Recipe Notes

*Je kunt uiteraard ook de vorm gebruiken die in het pak zit. Hier hoef je geen extra bakpapier in te doen. Een tip als je wel bakpapier gebruikt: Froemel het papier eerst op, dan kun je het heel makkelijk in de vorm vouwen.

Pinafbeelding Cream Cheese Brownies

Geef een reactie

Recipe Rating