Voorgerechten, Glutenvrij, Koolhydraatarm, Bijgerechten, Alle Recepten

Spinazieschijfjes – koolhydraatarm & glutenvrij

Spinazieschijfjes / Spinach Patties

Koolhydraatarme en glutenvrije spinazieschijfjes, heerlijk als voor- of bijgerecht!

Dit stond al een tijdje op mijn lijstje om te maken. Ik wilde graag spinazieschijfjes maken, die laag in koolhydraten zouden zijn. Maar ze raakten zo ver naar beneden op mijn lijstje (er zitten nog zoveel dingen in mijn hoofd die ik wil maken), dat ik ze volledig was vergeten. Tot ik dus een paar dagen geleden een foto zag van spinazieballetjes. Normaalgesproken worden deze schijfjes/balletjes/kroketjes met bloem en/of broodkruim gemaakt, En ik dacht: dat kan ik volgens mij makkelijk door een koolhydraatarme optie vervangen.

Ik had nog een zak verse spinazie in de koelkast. Met de nadruk op ‘had’. Die was dus niet zo vers meer. Ik moest de hele zak helaas weggooien. Kon wel janken. Ik heb er een gruwelijke hekel aan om eten weg te moeten gooien. En ik moest dus een nieuwe zak spinazie halen. Nu dat ik weer aan de spinazieschijfjes had gedacht (en ze dus mentaal weer bovenaan het lijstje stonden), moest en zou ik dus ook gaan maken. Meteen. Hup, naar de winkel dus.

Ik denk dat je dit ook prima met bevroren spinazie kunt maken, maar dan moet je de spinazie eerst volledig ontdooien en goed uit laten lekke, Ik heb dat nog niet geprobeerd, dus kan het resultaat niet garanderen.

Verwarm eerst de oven voor op 200ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Hak dan 200 g verse spinazie in fijne reepjes, de harde steeltjes kun je weggooien.

Meng in een grote kom de spinazie, 4 grote eieren (L), 100 g geraspte kaas (ik heb gewoon Gouda gebruikt, maar je kunt ook andere kaas gebruiken), 80 g amandelmeel, 3 eetlepels fijn kokosmeel, 1/2 – 1 theelepel zout (hoeveel hangt een beetje af van de kaas die je gebruikt) en 1/4 theelepel peper. Laat het ‘beslag’ een paar minuten rusten.

Rol het beslag dan in balletjes, Het beslag is vrij nat en niet echt makkelijk om mee te werken, Leg de balletjes op de bakplaat en druk lichtjes aan zodat schijfjes ontstaan.

Bak ca. 20 minuten in het midden van de oven. Draai de schijfjes halverwege het bakproces om.

De jongens vonden ze echt heerlijk! Ik heb ze als avondeten geserveerd, met een pittig dipsausje en gebakken chorizo-worstjes. Zo ontzettend lekker!

Eet smakelijk!

Spinazieschijfjes

 

2 Comments

 • Reply

  Danielle

  januari 3, 2022

  I just want to say, I absolutely LOVE this spinach patty recipe. It is now my go to recipe for spinach patty’s. I did add some minced garlic and diced onions to it gave it extra yummy flavor.

  • Reply

   Nicole

   januari 3, 2022

   So glad you like them, Danielle! And great idea to add garlic and onions!

Geef een reactie