Voorgerechten, Zuivelvrij, Glutenvrij, Hoofdgerechten, Alle Recepten, Snacks

Thaise springrolls met snelle pindadip

Thaise springrolls met snelle indadip

Thaise springrolls had ik al héél lang op mijn lijstje staan om te maken. Ze zijn heel makkelijk te maken, er komt ook geen echt koken aan te pas, maar op de één of andere manier was het er toch nooit van gekomen. En dat terwijl ik ze echt ook superlekker vind.

Gezond

Ze zijn ook best wel gezond te noemen. Vetarm, vergeleken met een hoop andere snacks ook veel lager in koolhydraten en daarnaast ook nog glutenvrij. Prima als snack of als een lichte maaltijd. En nu denk je wellicht: ja maar, dat maak je teniet met die pindadip. Maar dat valt dus mee.

Pindameel

De pindadip maakte ik niet met pindakaas, maar met pindameel. Pindameel is in feite gemaakt van gemalen pinda’s waar een groot deel van het vet eruit is gehaald. Het is vetarm en heeft daarnaast een hoog proteïnegehalte en is rijk aan vezels. Helemaal niet slecht dus ;). Pindameel is steeds beter verkrijgbaar, vooral online is een groot aanbod. Ik bestelde de mijne bij Koro-Shop.

Lekkere dip

Het is niet alleen een lekkere dip maar ook in no time gemaakt. Manlief vond het een wat droger mondgevoel hebben, maar ik had dan ook geen enkele vetstof aan toegevoegd. Voor een extra smeuïg resultaat zou je wat vetstof toe kunnen voegen, zoals raapzaad- of sesamolie. Die laatste geeft ook nog eens een lekkere smaak, maar is niet per sé nodig.

Springrolls

Wat de vulling van de springrolls betreft… anything goes. Ik deed er wat wortel, ijsbergsla, glasnoedels, verse rode peper voor wat pit, verse koriander en roze garnalen in. De jongste lust geen garnalen, dus maakte ik voor hem een paar met gerookte kip. Maar je kunt ook andere groente zoals komkommer, radijs, courgette, avocado etc. gebruiken. I.p.v. garnalen of gerookte kip kun je ook gebraden kip, kipfilet, reepjes ham of gerookte zalm gebruiken. Of omeletreepjes voor een vegetarische variant, of ga helemaal vegan.

Ingrediënten

Voor de springrolls:

Vellen rijstpapier, reken met 2 à 4 per persoon

Glasnoedels, klaargemaakt volgens instructies op verpakking

Verse groente naar keuze zoals bijvoorbeeld geraspte wortel, ijsbergsla in heel dunne reepjes gesneden, komkommer in julienne gesneden, radijs, taugé etc.

Roze garnalen (of gerookte kip, geroosterde kip, vega reepjes, omelet)

Verse koriander en chilipeper in ringetjes (optioneel)

Voor de dip:

1 el pindameel

1 tl sojasaus (bv. Kikkoman)

½ tl sriracha (of meer naar keuze)

Water

Instructies

Zet een diep bord of schaal klaar met warm water. Ik gebruik een ovenschaal, daar past een vel rijstpapier makkelijk in.

Zet ook alle ingrediënten klaar die je wil gebruiken.

Pak een vel rijstpapier en leg het in het water zodat het zacht wordt.

Haal eruit, laat even afdruipen en leg op een glad oppervalk.

Ik begon met een paar garnalen, chilipeper en verse koriander op de onderste helft te leggen. Houd voldoende ruimte aan de zijkanten en onderkant vrij om straks op te kunnen rollen.

Leg vervolgens groente naar keuze en wat glasnoedels erop.

Vouw de onderkant eroverheen, duw vanaf boven iets aan (trekkende beweging naar beneden). Vouw de zijkanten naar binnen en rol vervolgens strak op.

Meng voor de pindadip het pindameel met de sojasaus en de sriracha en voeg beetje bij beetje water toe tot de gewenste consistentie is bereikt.

Doordat je pinda in poedervorm gebruikt en geen enkele vetstof heeft de saus een wat korrelig mondgevoel. Je zou eventueel een beetje olie toe kunnen voegen voor een ietwat smeuïger resultaat.

Eet smakelijk!

Thaise springrolls met pindadip PIN afbeelding

Thaise springrolls met snelle pindadip

Author Nicole

Ingredients

Voor de springrolls

 • Vellen rijstpapier, reken met 2 à 4 per persoon
 • Glasnoedels, klaargemaakt volgens instructies op verpakking
 • Verse groente naar keuze zoals bijvoorbeeld geraspte wortel, ijsbergsla in heel dunne reepjes gesneden, komkommer in julienne gesneden, radijs, taugé etc.
 • Roze garnalen (of gerookte kip, geroosterde kip, vega reepjes, omelet)
 • Verse koriander (optioneel)

Voor de pindadip

 • 1 el pindameel
 • 1 tl sojasaus (bv. Kikkoman)
 • 1/2 tl sriracha (of meer naar keuze)
 • Water

Instructions

 1. Zet een diep bord of schaal klaar met warm water. Ik gebruik een ovenschaal, daar past een vel rijstpapier makkelijk in.

 2. Zet ook alle ingrediënten klaar die je wil gebruiken.

 3. Pak een vel rijstpapier en leg het in het water zodat het zacht wordt.

 4. Haal eruit, laat even afdruipen en leg op een glad oppervlak.

 5. Ik begon met een paar garnalen en verse koriander op de onderste helft te leggen.Houd voldoende ruimte aan de zijkanten en onderkant vrij om straks op te kunnen rollen.

 6. Leg vervolgens groente naar keuze en wat glasnoedels erop.

 7. Vouw de onderkant eroverheen, duw vanaf boven iets aan (trekkende beweging naar beneden). Vouw de zijkanten naar binnen en rol vervolgens strak op.

 8. Meng voor de pindadip het pindameel met de sojasaus en de sriracha en voeg beetje bij beetje water toe tot de gewenste consistentie is bereikt.

 9. Proef of de smaak naar wens is. Voeg eventueel extra sriracha of andere smaakmakers naar keuze toe.

 10. Door dat je pinda in poedervorm gebruikt en geen enkele vetstof heeft de saus een wat korrelig mondgevoel. Je zou eventueel een beetje olie toe kunnen voegen voor een ietwat smeuïger resultaat.

Geef een reactie

Recipe Rating