Gebak & meer, Koekjes, Alle Recepten, Bananenbrood & Co, All articles, Tips

Valentijnsdag – 8 x romantische recepten en cadeautips

Tips voor Valentijn

Wil jij dit jaar je Valentijn verrassen of jullie liefdesband verdiepen? Dit zijn acht romantische recepten en cadeautips om de liefde tussen jullie te laten bloeien.

1. Recept: Griekse Yoghurt Mousse met Frambozen

Een superromantisch dessert waarmee jij je liefde en genegenheid voor jouw Valentijn uitdrukt. Als je zijn of haar hart nog niet gestolen hebt, dan doe je dat wel met deze heerlijke mousse met frambozen in een hartvormig bakje van witte chocola.

Tip: als je E-nummers wil vermijden, kies je een natuurlijke kleurstof zoals rode bietenpoeder of vers granaatappelsap.

2. Cadeautip: Hartvormige Geurkaarsjes

Hartjes horen bij Valentijn, dus waarom geen hartvormige kaarsjes? Met een heerlijke geur van rozen of jasmijn openen ze je hart en versterken ze gevoelens van liefde. Je geeft ze aan je Valentijn om je liefde te delen.

Je kunt je geliefde met deze kaarsjes ook bij jou thuis ontvangen met een heerlijke geur en zacht licht. Steek de kaarsjes aan met de aandacht bij je geliefde. Dat versterkt je gevoelens van tederheid en toewijding aan jullie relatie.

Beleef plezier en geniet van de geur, het kaarslicht en van elkaar. Wees niet verrast als de geur van jasmijn een verlangen naar genot opwekt.

3. Recept: Red Velvet Bananenbrood

Nog zo’n romantisch recept is dit red velvet bananenbrood. Met de rode kleur en de zoete smaak van de liefde schotel jij je Valentijn letterlijk een portie hartstocht voor. De glazuur en roze snippers kun je weglaten, maar ze maken het wel extra romantisch.

4. Cadeautip: Hartjes Hanger

Wat is er mooier dan je geliefde een hart te geven waarmee je laat zien dat je om hem of haar geeft? Als je een hartjes hanger geeft, kan je geliefde deze ook nog eens dicht bij het hart dragen. Zo zijn jullie ook bij elkaar als jullie niet samen zijn. Hoe romantisch is dat?

Leuke ideeën voor Valentijnsdag

5. Recept: Red Velvet Wafels

Hartjes, hartjes en nog eens hartjes… Als het voor jou niet romantisch genoeg kan, maak dan deze Red Velvet Wafels op Valentijnsdag. Geniet er samen van als ontbijtje of bij de koffie.

Wat dacht je trouwens van een toetje in de vorm van deze wafels met een grote dot slagroom? Helemaal romantisch is het als jullie elkaar kleine hapjes laten nemen.

6. Cadeautip: Beschermengel beeldje of sieraad

Een origineel en betekenisvol cadeautje voor je geliefde is een hanger of beeldje van een engel. Engelen staan immers symbool voor onvoorwaardelijke liefde.

Als je een engel kiest van bergkristal, geef je een mooie boodschap mee. Deze heldere edelsteen wordt namelijk geassocieerd met een eigenschap als liefde.

Ook amazoniet is een mooie steen om te kiezen voor je engel. Deze steen staat voor universele liefde en het in balans brengen van mannelijke en vrouwelijke energieën.

7. Recept: Koekjes met een lieve tekst

Verras je geliefde met een koektrommel vol zoete koekjes waar de liefde uitspreekt. Het recept vind je hier. Gebruik romantische uitsteekvormpjes als hartjes en stempels met lieve teksten. Zo bereik je dat je Valentijn iedere keer aan je denkt als hij of zij een koekje uit de trommel haalt.

8. Cadeautip: Rozenkwarts edelsteen

Wist je dat rozenkwarts dé liefdessteen bij uitstek is? Deze edelsteen zou een positieve invloed hebben op relaties. Een goed cadeau dus om aan je geliefde te geven op Valentijnsdag.

Je kunt kiezen voor een ruwe of geslepen rozenkwarts. De steen is ook een geliefd materiaal om te verwerken in sieraden, zoals armbanden en oorhangers. In de Oudheid geloofde men dat de godin van de liefde, Aphrodite, deze steen zelf had geschapen. Romantischer kan bijna niet.

Dit gastartikel is geschreven door Annemiek van Zentana voor Cookies & Carrot Sticks.

Geef een reactie