Ontbijt, Nagerechten, Diversen, Alle Recepten, Pimp My Mix

Wafels met mango, feta en koriander

Verse wafels met mango en feta

Wafels met mango, feta en koriander? Klinkt misschien gek maar is echt onwijs lekker. Het zoete van de wafels, het exotische van de mango, het zilte van de feta en daarbij een vleugje koriander. Dat laatste kun je trouwens ook weglaten, als je koriander niet lekker vindt. Of vervangen door verse munt, dat gaat ook hel goed in deze combinatie.

Sappige mango en zilte feta

Pimp My Mix

Met dit recept heb ik dan eindelijk ook weer eens iets voor mijn rubriek Pimp My Mix. Deze rubriek bedacht nadat ik vorig jaar had deelgenomen aan een leuk bakevenement van Homemade bakmixen én ook nog eens kort daarvoor een doos met hun bakmixen had gewonnen. Ik stelde toen ook vast dat hun bakmixen echt wel supergoed zijn en was oprecht positief verrast door de kwaliteit.

Nu bak ik nog steeds uitsluitend from scratch, maar kan deze bakmixen dus absoluut aanraden voor wie niet makkelijk zelf bakt of voor wie het een keer echt snel moet gaan. Want al wat je hoeft te doen is water toe te voegen. Wat overigens niet wil zeggen dat je je bakmix niet zou kunnen pimpen. En om dat te laten zien, bedacht ik deze rubriek. Die ik het afgelopen jaar wel wat heb verwaarloosd, dus ik zal proberen hier eens wat vaker iets voor te bedenken.

Wafels

Deze keer staan dus wafels in de schijnwerper. Een pak wafelmix kun je net zo goed dus pimpen door er van alles aan toe te voegen. Ik ging de exotische toer op met mango, feta en koriander. Maar je kunt eigenlijk van alles toevoegen. Blauwe bessen en witte chocolade, pure chocoladedruppels, gehakte nootjes, of ga helemaal hartig door er geraspte kaas en eventueel ook wat Italiaanse kruiden aan toe te voegen. Bijna onbeperkte mogelijkheden, dus laat je gaan ;). Wil je toch liever helemaal zelf wafels bakken zonder mix, gebruik dan mijn recept voor verse wafels als uitgangspunt.

Ingrediënten

1 bakmix voor wafels of 1 basisrecept wafels

½ mango

100 g feta (of meer naar smaak)

Handjevol verse koriander

Instructies

Gebruik je een wafelmix, maak dan het beslag zoals aangegeven op de verpakking. Let trouwens goed op of je ook andere ingrediënten bij je mix moet toevoegen, dat kan per merk namelijk helemaal anders zijn. Wil je wel helemaal zelf from scratch maken, maak dan het beslag zoals in het recept voor verse wafels aangegeven. De vanille kun je al dan niet weglaten uit het recept.

Snijd de mango in kleine blokjes.

Verkruimel de feta.

Hak de koriander.

Schep de mango, feta en koriander onder het beslag.

Bak de wafels volgens instructie van je wafelijzer.

Eet smakelijk!

Wafeks met mango, feta en koriander PIN afbeelding1

Wafels met mango, feta en koriander

Author Nicole

Ingredients

 • 1 bakmix* voor wafels of 1 basisrecept wafels
 • 1/2 mango
 • 100 g feta (of meer naar smaak)
 • Handjevol verse koriander (optioneel)
 • Boter/olie om het wafelijzer in te vetten

Instructions

 1. Bereid het beslag voor zoals op de verpakking van de wafelmix staat aangegeven of volg de stappen van het recept voor verse wafels.

 2. Snijd de mango in kleine blokjes.

 3. Verkruimel de feta.

 4. Hak de koriander als je die gebruikt.

 5. Schep de mango, feta en koriander onder het beslag.

 6. Bak de wafels volgens instructie van je wafelijzer.

Recipe Notes

*Let op wat er eventueel nog aan ingrediënten bij de wafelmix moet, per merk kan dat anders zijn.

Wafels met mango en feta PIN afbeelding

Geef een reactie

Recipe Rating