Zuivelvrij, Drankjes, Koolhydraatarm, Alle Recepten

Warme kokos-chocolademelk

Coconut Hot Chocolate

Het is bijna kerst. Zo’n mooie tijd. Ik ben echt op deze tijd van het jaar. En ja, ook al is het wat zoetsappig, ik ben ook dol op al die kerstmuziek die je nu overal hoort. De hele dag op de radio. Ik denk dat ik ‘Driving home for Christmas’ van Chris Rea wel 20 keer gehoord heb vandaag! Geen kerst zonder Chris Rea :).

Geen sneeuw

Erg jammer dat we dit jaar geen sneeuw hebben. Eigenlijk breken we elke nieuwe records. Eerst was het de warmste november ooit sinds het begin van de metingen in 1901. Nu is het ook al de warmste december.
Het is gewoon zo verwarrend. Ook voor de natuur. Bomen lopen uit, we moeten nu het gras maaien. Overal in de tuin groeit en bloeit het onkruid. Het is net of we de winter hebben overgeslagen en gelijk van de herfst over zijn gegaan naar de lente.

Te warm (maar niet voor mij)

Bijna 16 graden Celsius. Ook al vind ik die temperatuur helemaal niet erg (ik begin me pas comfortabel te voelen vanaf een graadje of 25, tot groot ongenoegen van mijn man die het liever onder min 20 zou willen), het klopt gewoon niet. Het zou nu gewoon koud moeten zijn. Zodat we lekker onder een dekentje kunne kruipen en een warme chocolademelk kunnen drinken. Een lekker koude milkshake zou nu beter passen.

Warme chocolademelk

Ach, wat maakt het uit, ik maak toch lekker een warme chocolademelk, ga lekker opkrullen op de bank en een filmpje opzette. Laten we gewoon doen alsof het buiten vreselijk koud is, een sneeuwstorm woedt en we ’t binnen lekker warm hebben. En nu het bijna kerst is, kom toch maar op met die sneeuw. Want ik wil een WITTE KERST!!!
Alsjeblieft?

Kokosmelk

Om toch een beetje dat hele calorieën-geweld te balanceren (want ja, ik geniet met volle teugen van al dat lekkers dat bij de kerst hoort), maak ik een wat gezondere variant van een warme chocolademelk. Ik gebruik kokosmelk (uit een pak, bijv. van Alpro) en geklopte kokosroom (het vaste gedeelte uit een blikje kokosmelk). Het is echt net zo lekker romig en lekker als een gewone warme chocolademelk.

Ingrediënten

240 kokosmelk (ik gebruik Alpro Coconut Original)

1 el cacaopoeder (ongezoet)

1/2 tl zoetstof naar keuze

1/2 tl vanille-extract

1 el geklopte kokosroom*

Extra geklopte kokosroom* ter garnering

Instructies

Breng kokosmelk, cacaopoeder en zoetstof aan de kook.

Zet het vuur meteen laag.

Voeg de room en vanille-extract toe. Nu kun je eventueel extra zoetstof naar smaak toevoegen.

Serveer met een extra toef geklopte kokosroom.

* Zet een blik kokosmelk een aantal uur in de koelkast. Het blik niet schudden. Open het blik en schep het vaste gedeelte bovenin het blik eruit en klop tot een luchtige room.

Geniet ervan!

Als je toch liever een koud drankje hebt, dan is deze Frozen Hot Chocolate precies wat je zoekt.

Warme Kokos Chocolademelk

Geef een reactie