All articles, Reviews, Tips

Review: De Purpuz Planner – meer structuur en balans in je leven

De Purpuz Planner

Plannen is absoluut niet mijn sterkste kant en ik kan op dat vlak nog wel wat hulp gebruiken. Ik dacht dat een goede agenda mij zeker zou helpen en na jaren had ik vorig jaar dan eindelijk eentje waarvan de indeling in ieder geval aan mijn eisen voldeed. Ik was ook echt heel erg blij met mijn Personal Planner. Toch bracht hij mij niet wat ik ervan had gehoopt.

Weer op zoek

Ook voor dit jaar ging ik weer op zoek naar een nieuwe agenda of planner. Ik twijfelde nog of niet gewoon weer zo’n zelfde als afgelopen jaar zou pakken. Het is en blijft wel een fijne agenda. Maar dan moet ik hem wel (goed) gebruiken. Het was inmiddels halverwege januari en ik was er nog steeds niet uit. En toen kwam de Purpuz Planner op mijn pad.

Meer dan een planner

De Purpuz Planner is meer dan een gewone planner of agenda. Je schrijft hier niet alleen al je afspraken in, maar het is de bedoeling dat je jezelf ook concreet doelen gaat stellen. Dat is volledig nieuw voor mij. En behoorlijk wennen. Nu is meestal mijn doel om de week zonder al te veel kleerscheuren door te komen en dat doel haal ik meestal ook wel. Ook al is dat door als een kip zonder kop gewoon door te gaan.

Doelen stellen

Het wordt dus tijd om te leren om concrete doelen te stellen en daar gericht naartoe te werken. Op deze manier zou ik meer balans in mijn leven moeten kunnen brengen, want eerlijk gezegd schort het daar nog behoorlijk aan. Voor mijn gevoel loop ik constant achter de feiten aan.

Tools

Maar hoe kan mij deze planner daar dan bij helpen? Een doel stellen kun je ook zonder zo’n ding. Toch? Gelukkig gaat de Purpuz Planner een heel stuk verder. Je krijgt 8 tools aangereikt om je doelen uiteindelijk ook te bereiken. Voor in de planner worden ze één voor één (o.a. aan de hand van duidelijke voorbeelden) uitgelegd.

Uitleg hoe de Purpuz Planner werkt

Stap voor stap

De eerste vier tools helpen je om je dromen om te zetten in haalbare doelen. De volgende twee helpen je plannen en de laatste twee helpen je reflecteren over je vooruitgang. Stap voor stap leer je op die manier concreet doelen voor jezelf te stellen en het hele proces, om je doelen ook te halen, in kleinere stappen op te delen.

De 8 tool van de Purpuz Planner

Plannen

Als je met de tools in de planner je doel(en) hebt uitgewerkt, kun je middels de maand-, week- en dagplanning de tussenstappen plannen, deeldoelen maken en uiteraard ook al je andere afspraken en agenda-items opschrijven. Per dag, per week en per maand kun je zo ook je voortgang bijhouden, stilstaan bij wat je wel of niet hebt gehaald en bijsturen waar nodig.

Tips hoe je met de Purpuz Planner kan plannen

Inspirerende quotes

Wat ik ook mooi vind en waardoor ik eigenlijk nu (meerdere keren per dag soms) de planner pak, is het lezen van de vele inspirerende quotes. Een simpel zinnetje kan je soms net dat ene duwtje geven dat je die dag nodig had. ‘Tegenwind doet een vlieger stijgen’ is één van de vele voorbeelden. Ik kan wel telkens gaan vloeken als iets tegenzit. Maar als ik eerlijk ben, zorgt het er vaak wel voor dat ik net iets harder ga werken of creatiever met een probleem omga. Het resultaat is dan vaak nog vele malen beter.

Inspirerende quotes in de Purpuz Planner

Conclusie

Waar ik nu als eerste werk van moet gaan maken, is concrete doelen stellen. Hier ligt ook nog wel wat werk voor mij. Maar met de Purpuz Planner moet ook dat zeker gaan lukken. Het is alleen een volledig nieuwe manier van werken voor mij. Ik heb er wel zin in, want ik denk dat dit mij persoonlijk wel enorm kan helpen. Betere structuur, haalbare doelen, meer balans. Meer balans voor mij, maar ook voor mijn gezin. In die zin ben ik al erg blij met deze planner.

In eerste instantie vond ik het formaat wel tegenvallen. De planner is erg groot en kan dus niet makkelijk mee elke dag. Van de andere kant is een kleiner formaat ook helemaal niet handig voor wat je eigenlijk met deze planner allemaal gaat doen. Omdenken op dat vlak dus. Voor een volgende editie zou ik het ook wel handig vinden als ook de Vlaamse feestdagen en schoolvakanties opgenomen zouden worden.

Ken jij de Purpuz Planner al? Zo ja, wat is jouw ervaring?

xoxo

Nicole

Review van de Purpuz Planner

De Purpuz Planner kreeg ik toegezonden voor een review. Ik ben oprecht enthousiast over deze planner. Wat ik hierboven heb geschreven is volledig gebaseerd op mijn eigen mening en ervaring.

 

 

 

 

2 Comments

 • Reply

  Ilona

  februari 22, 2019

  Wat een gave planner Nicole! Ik maak zelf mijn bulletjournal maar deze hou ik in gedachten.

  • Reply

   Nicole

   februari 22, 2019

   Ja, hij is echt tof. Wat cool dat je je eigen bulletjournal maakt, ik begin aan zoiets enthouasiast en doe het daarna niet meer. Deze planner geeft me in ieder geval wat meer ‘begeleiding’.

Geef een reactie