Voor de kids, All articles, Reviews, Tips

Film Days 2017: Bigfoot Junior

Bigfoot Junior

Bigfoot Junior

Afgelopen week waren weer de BNP Paribas Fortis Film Days. Vier dagen lang kun je in een aantal bioscopen in België voor de helft van de prijs naar de film. Een uitgelezen moment om weer eens met de kinderen te gaan. Dus keken we wat er op woensdagmiddag allemaal zou draaien. Ons oog viel meteen op Bigfoot Junior.

Trailer

Ik bekeek de trailer en dacht gelijk dat deze film wel in de smaak zou vallen bij de jongens. Grappig dat we nog helemaal niets over deze film hadden gehoord en toch draaide hij al vanaf 2 augustus. Dus online kaartjes besteld en de reservering geprint.

Het verhaal

Bigfoot Junior is het verhaal van de 13-jarige Adam, een tiener die al op zeer jonge leeftijd zijn vader heeft verloren en op school door een paar bullebakken wordt gepest. Vooral om zijn enorme warrige haardos. Op een dag vindt hij een doosje met daarin allemaal brieven gericht aan zijn moeder, de laatste nog maar een twee weken oud. De afzender? Zijn vader! Boos en verdrietig, dat zijn moeder eigenlijk altijd tegen hem heeft gelogen, gaat hij op zoek naar zijn vader.

Zo vader, zo zoon

Adam vindt zijn vader en schrikt zich werkelijk een ongeluk: zijn vader is Bigfoot. In eerste instantie overheersen ongeloof, afschuw, schrik. Al snel merkt Adam dat Bigfoot c.q. zijn vader niet slecht of boosaardig is en dat hij eigenlijk best een aantal eigenschappen van zijn vader heeft geërfd. En die zijn echt wel cool. Adam komt het hele verhaal te weten over waarom zijn vader destijds spoorloos is verdwenen en waarom hij niet terug naar huis kan komen.

De slechterik, want die mag natuurlijk niet ontbreken, wil genetisch onderzoek op Adams vader uitoefenen om een haargroeimiddel te ontwikkelen. Om dat te bereiken gaat de slechterik bijna over lijken. En om zijn vrouw en zoon te beschermen, is Adams vader zoveel jaar geleden verdwenen. Wat volgt is een spannend gevecht tegen het kwaad, met leuke en grappige elementen erdoorheen.

Slechte recensies

Ik ben blij dat ik geen recensies ben gaan lezen vóór de film. Over bijna de hele linie krijgt deze film wel lof voor de animaties, maar verhaaltechnisch krijgt de film er flink van langs. Ik wist pas na afloop dat de film een Belgisch-Franse productie is en is geregisseerd door o.a. Ben Stassen, die ook films als Sammy’s Adventures, Robinson Crusoe en Fly me to the Moon op zijn naam heeft staan.

Er worden vergelijkingen getrokken met Dreamland en Pixar en dat deze film daar niet aan kan tippen, maar moet dat dan? Ben Stassen weet wel met een vijfde van het budget wat de andere grote jongens ter beschikking hebben een prachtige film neer te zetten.

Lege zaal

Nu weet ik niet of de film hier is geflopt of dat het er gewoon aan ligt dat de film al een tijdje draait, maar op één wat oudere meneer na waren wij drietjes de enige in de zaal. Nu moet ook gezegd dat er 5 films draaiden en er misschien 15 man in totaal waren. De bioscoop was dus gewoon leeg. Zegt nog niks over onze film.

Bigfoot Junior

Geweldige film

Wij vonden het in ieder geval een geweldig leuke film. Ik vond het verhaal eigenlijk wel goed. Met sprekende dieren, magische krachten en al. Je moet er ook niet met volwassen ogen naar kijken, denk ik. Wat verwacht je van een animatiefilm voor kinderen? De karakters waren niet uitgediept. Het verhaal is wat plat. So what?? Onze jongens hechten daar echt geen waarde aan. Zij vonden het verhaal spannend, grappig en het eerste wat ze riepen toen de film afgelopen was: die willen we straks op dvd, dan kunnen we de film zo vaak kijken als we willen!

Bigfoot Junior

Misschien dat Sinterklaas wel de dvd al te pakken kan krijgen, anders moeten de hoop op de kerstman vestigen 😉

Bedankt voor het lezen!

Dit is géén gesponsord artikel. Ik krijg hier geen vergoeding voor, in welke vorm dan ook. Wat ik hierboven heb geschreven, is gebaseerd op mijn eigen mening.

6 Comments

 • Reply

  Cynthia

  oktober 2, 2017

  Het klinkt inderdaad als een mooi verhaal!

  • Reply

   Nicole

   oktober 2, 2017

   We vonden het ook echt heel leuk!

 • Reply

  Kreanimo

  oktober 3, 2017

  Oh tof zo alleen in de zaal dat hebben wij ook eens gehad toen de film al wat langer draaide!
  Ik heb ook heel veel films die ik deze zomer wilde kijken ‘gemist’! Verschrikkelijke ikke 2 en de nieuwe Cars…

  • Reply

   Nicole

   oktober 3, 2017

   Die draaien allebei nog, dacht ik. Misschien nog niet te laat om toch nog op het grote doek te gaan kijken? 🙂

 • Reply

  Lodi

  oktober 8, 2017

  Fantastisch dat jullie met zijn drieën in de zaal aten. Ik snap er af en toe niets van. Wij aren gisteren naar de Lego film, die draait net ander halve week. De bios was voor een kwart vol. Super dat je voor de helft van de prijs kan gaan.

  • Reply

   Nicole

   oktober 8, 2017

   Ja, was een bijzondere ervaring zo alleen. Maar wel bizar. En net wat je zegt, soms snap je niet dat er zo weinig bezoekers zijn.

Geef een antwoord