Voor de kids, All articles, Reviews, Tips

KidiCom Max® van Vtech – we hebben hem getest!

Review Vtech KidiCom Max

KidiCom Max® van Vtech – we hebben hem getest!

‘Mama, wanneer krijgen wij een eigen telefoon?’ Herken je deze vraag? Ik weet niet hoe vaak vooral de jongste deze vraag heeft gesteld. Stellig blijven wij zeggen: als je twaalf wordt. Best lastig om dat vol te houden in deze digitale tijd. Hoeveel kinderen van 8 en 9 al een eigen smartphone hebben. Dat vind ik echt nog niet nodig. Ze hebben al een tablet. Hoe blij was Noah dan ook dat hij voor zijn 9de verjaardag de KidiCom Max® van Vtech mocht gaan testen.

KidiCom Max blij ei

Smartphone

De KidiCom Max® wordt ook wel de smartphone voor kinderen genoemd. Nog een reden dat onze jongste zijn zinnen op deze coole gadget had gezet. Ook al heeft het apparaat best wat weg van een telefoon, toch vind ik de term wat misleidend. Hij is een pak groter dan ik had verwacht (helemaal niet zo makkelijk in één kleine kinderhand vast te houden) en je kunt er niet mee bellen. Maar daar is het de kinderen vaak ook niet om te doen. Wel is het hun om de apps doen.

Chatten

En natuurlijk de mogelijkheid om naar elkaar te ‘appen’. Niet met WhatsApp, maar met de eigen chat-app, de KidiConnect®. Hiervoor moet je dan wel zelf nog de app op je eigen telefoon installeren. De app is voor zowel iPhone® als Android® beschikbaar. Nadeel is alleen dat je dus alleen met iemand kan chatten die de app ook heeft. En omdat er geen simkaart in zit kun je ook alleen chatten als je ergens op WiFi zit. Maar goed, hij kan chatten!

Apps

Er staan al best wel wat apps op de KidiCom Max® (18 voorgeïnstalleerd) en je kunt ook nog twee apps gratis downloaden als je het apparaat registreert op Exlpor@ Park. Ik had al een account, van toen onze oudste de Storio2 had, al best wat jaartjes geleden. Je kunt nog veel verder uitbreiden met apps, muziek en nog meer. Nadeel is alleen dat je voor de meeste apps wel moet betalen.

Foto, video’s en meer

Erg leuk voor de kinderen blijft toch het maken van foto’s en video’s. Met de draaibare cameralens (180°) kunnen ze anderen maar ook zichzelf filmen en foto’s maken. Nu hadden ze al lol met het maken, met gekke bekken trekken en maffe filmpjes maken. Maar ze kunnen ze ook nog voorzien van grappige effecten. De stemvervormer zorgt trouwens ook voor hilariteit. Uren plezier dus gegarandeerd.

KidiCom Max apps en meer

Alles op een rijtje

Even alles op een rijtje wat de KidiCom Max® allemaal heeft/kan:

 • Chatfunctie met de KidiConnect® app
 • Muziek luisteren
 • Films kijken
 • Foto’s en filmpjes maken en bewerken
 • Voorselectie websites om de eerste stappen op internet te zetten
 • 18 geïnstalleerde apps en meer beschikbaar op Explr@ Park
 • Ouder-profiel waarmee je kun instellen hoeveel/hoelang je kind kan spelen, welke websites bezocht kunnen worden etc.
 • 8 GB intern geheugen dat je middels SD-kaart tot 40 GB kan uitbreiden
 • Zeer eenvoudig te gebruiken, ook door de kleinsten, middels de duidelijke pictogrammen
 • Robuust gemaakt, kan tegen een stootje
 • Mogelijkheid om hoofdtelefoon aan te sluiten (heel handig als ze hetzelfde lievelingsdeuntje blijven herhalen…)
 • Mogelijkheid om bestanden (foto’s, video’s en muziek) van een bv. een pc over te zetten op de KidiCom Max®.
 • Kalender (leerzaam om zo ook te leren plannen en afspraken/verjaardagen erin te zetten), rekenmachine en notities (net als op mama’s telefoon).

KidiCom Max robuust apparaat

Eindoordeel

De KidiCom Max® is echt wel een mooi apparaatje. Zeker voor kinderen die nog niet veel kennis met internet hebben gemaakt is dit perfect om zelfstandig de eerste stappen in de online wereld te zetten. Als ouder heb je de mogelijkheid de grenzen te stellen en te bewaken, waardoor je kind die wereld op een veilige manier kan ontdekken. Voor de ‘ervaren’ kinderen is dit misschien wel al gauw te ‘kinderachtig’.

Er zitten heel veel leuke en leerzame apps op en je hebt de mogelijkheid nog veel meer apps te downloaden. Let wel op dat de meeste apps niet gratis zijn, dus het uitbreiden kan een kostbaar ding worden. Een favoriet spel, dat er al standaard op zit, is bij ons de Magische Bonenstaak. Dat is een realtime spel waarbij je bonen moet kweken en oogsten. Deed mij denken aan de Tamagotchi van vroeger. Je moet je bonenstaak wel op tijd verzorgen!

KidiCom Max foto2

De chat-functie viel hier ook heel goed in de smaak en maakt dat het apparaat inderdaad veel weg heeft van een telefoon. Nadeel is dus wel dat je alleen kunt chatten met iemand die eenzelfde apparaat heeft of de KidiConnect® app heeft geïnstalleerd. Maar dat doet de pret vooralsnog niet drukken. Want hey, we ‘appen’!

Wij zijn fan

Door de jaren heen heeft behoorlijk wat Vtech speelgoed hier de revue gepasseerd. Van baby-  en peuterspeelgoed (ook toen al telefoontjes, de vormenkever, de Kiekeboe trein, Toet Toet auto’s) tot de eerste ‘tablets’ met de Storio 1 en 2. En alles daartussenin. Kortgeleden nog de KidiZoom Action Cam (die de oudste vorig jaar van zijn verjaardagscentjes kocht) en nu de KidiCom Max® voor de jongste. Dus ik denk dat we wel kunnen stellen dat wij Vtech fan zijn.

Jammer genoeg komen we nu wel langzaam aan het eind van het Vtech tijdperk. De jongens worden (te) snel groot en de ontwikkelingen op gebied van speelgoed en games gaan razendsnel. Nog even kunnen we van de mooie spelletjes en apparaten genieten. Onze jongste is in ieder geval helemaal in zijn nopjes met zijn ‘smartphone’. En lonkt nog een beetje naar de Kidizoom Smart Watch en de KidiTalkie ;).

De KidiCom Max® is o.a. te koop bij bol.com.

Dit artikel bevat affiliate links (zie disclaimer). Voor deze review hebben wij de KidiCom Max® gekregen. Alles wat ik er hierboven heb geschreven is gebaseerd op onze eigen ervaringen en op geen enkele manier beïnvloed door derden.

Geef een reactie