All articles, Reviews, Tips

Ondergoed voor mannen – de Schiesser 95/5 lijn

Ondergoed voor mannen - de 95/5 lijn van Schiesser

Ondergoed. Je ziet het niet, maar het is een belangrijk onderdeel van je garderobe. Tenminste, voor (de meeste) vrouwen dan toch. Ook al ziet bijna niemand je ooit in je ondergoed, het voelt gewoon fijn als je een mooi setje onder je kleding draagt. Voor mannen is dat toch vaak anders, hoe het ondergoed eruitziet doet er vaak niet zo toe.

Als het maar goed zit

Hoe het ondergoed eruitziet zal voor menig man een worst zijn, als het maar goed zit. Oké, het mag meestal niet te opzichtig zijn, te fel gekleurd of met een patroon. Maar verder? Gaat het erom dat het functioneel is en comfortabel zit. Voor mijn man is dat niet anders.

Boxershort

Zo ver als ik kan terugdenken draagt mijn man boxershorts. Slips komen er bij hem niet meer in. En in al die jaren heeft hij heel wat soorten boxershorts geprobeerd. Dure, goedkope, katoenen, stretch, lange pijpen, korte pijpen, met naad, zonder naad… Hoe ‘onbelangrijk’ ondergoed dan ook mag zijn, toch blijkt mijn man nog best kieskeurig te zijn.

Kwaliteit

Soms denk je ook een mooie kwaliteit boxershort te pakken te hebben en dan blijkt dat na de eerste keer wassen toch niet zo te zijn. Of dat de pasvorm net niet zo comfortabel zit als je had gehoopt. Heel wat merken hebben de revue gepasseerd. Als mijn man dan eindelijk de ideale boxershort heeft gevonden, dan wordt ook gelijk groot ingeslagen.

T-shirts

Net zo gaat dat ook met T-shirts. Mijn man draagt onder overhemden en polo’s ook áltijd een strak T-shirt. Als een soort onderhemd dus. Het vaakst gebeurt het toch dat T-shirts na een paar keer wassen geen pasvorm meer hebben of te kort worden. Héél lang geleden kochten wij voor hem T-shirts bij Piet Kerkhof. Ideale shirts. Jammer genoeg bestaat deze winkelketen al een hele tijd niet meer en werd het een enorme zoektocht naar een goed alternatief.

Gevonden

Nu hebben we inmiddels onze vaste adresjes voor zowel boxershorts als voor T-shirts, maar sinds kort hebben we ook één merk gevonden dat allebei heeft: Schiesser. Schiesser was mij al heel lang bekend voor de mooie dameslingerie. Als we een dag in Duitsland gaan shoppen, struin ik geregeld in de grote warenhuizen de lingerie-afdeling af. Maar nu hebben we dus ook dé lijn voor manlief gevonden.

95/5

Schiesser heeft een lijn genaamd 95/5. Zelf noemen ze deze lijn de ‘Wohlfühlformel’, oftewel de formule voor ultiem draagcomfort. De stof is namelijk samengesteld uit 95% katoen en 5% elastaan. Comfortabele pasvorm, sluit perfect aan, zacht op de huid. Manlief is helemaal weg van deze lijn. Een enorm pluspunt van de T-shirts: ze zijn lang genoeg. Dat betekent dat ze perfect in de broek blijven zitten, ook bij lange mannen. Zelfs ná het wassen.

De 95/5 lijn van Schiesser - ondergoed voor mannen

Vervangen

De ‘oude’ voorraad boxershorts en T-shirts begint langzaam weer te slijten en is binnenkort wel aan vervanging toe. Deze lijn is zeker niet de goedkoopste, maar voor de behoefte van mijn man wel de beste. Wat hem betreft dus de beste koop. En gaan we dan langzaamaan de oude shorts en shirts vervangen. Want hier is er één nu héél tevreden met zijn nieuwe ondergoed. Schiesser is o.a. te koop bij HemdVoorHem.nl.

Is voor jullie ondergoed ook een belangrijk onderdeel van de garderobe?

xoxo

Nicole

 

Wij hebben een set voor een review mogen ontvangen. Wat hierboven is beschreven berust op eigen mening en ervaring en is op geen enkele wijze beïnvloed.

 

Geef een reactie