All articles, Reviews, Tips

Review: CeraVe Hydraterende Crème

CeraVe Hydraterende Crème

SOS droge huid

SOS, die noodkreet slaakte ik wel vaker als het op mijn huid opkomt. Sowieso denk ik dat, als ik van top tot teen kijk, mijn lijf niet helemaal weet welk huidtype er nu op mij geplakt moet worden. In mijn gezicht heb ik de bekende T-zone, die bij vlagen glimt als een spiegel. Terwijl de huid van mijn wangen kurkdroog is. Dus de huid van mijn gezicht kan wel als ‘gemengd’ getypeerd worden. Maar de huid op mijn benen lijkt soms weer een uitgedroogde rivierbedding.

Armen en benen

Ik heb vooral last van de droge huid op armen en benen. Die is niet zo droog dat de vellen erbij hangen of dat er wondjes ontstaan. Ik heb ook geen last als jeuk of iets dergelijks. Wel is de huid dan zo droog dat, als erover wrijft, de huid schilfert. In de zomer niet zo fijn als je in korte broeken en rokjes rondrent. En laten we afgelopen zomer ruim de kans daarvoor hebben gehad.

Winter

In de winter is het voor de buitenwereld niet zo zichtbaar, maar wel voor mij als ik ’s avonds de kleren uittrek en de schilfers in het rond zie vliegen. Het devies is dan: veel smeren. Daarvoor heb ik dan ook al onnoemlijk veel soorten en merken crèmes geprobeerd.

Best tevreden

Op zich heb ik de laatste jaren wel een merk gevonden waar ik eigenlijk best tevreden over ben. Maar als ik de kans krijg om een nieuwe crème te proberen, dan waag ik graag nog een keer een kans. En die kans kreeg ik nu. Ik mocht de hydraterende crème van voor mij nieuwe merk CeraVe uitproberen.

CeraVe Hydraterende Crème

CeraVe

CeraVe is een Amerikaans merk, dat al meer dan 10 jaar succesvol is de Verenigde Staten en daar zelfs tot marktleider is uitgegroeid. Blijkbaar wordt het merk daar ook geregeld door dermatologen aangeraden. Dus was ik wel heel benieuwd hiernaar. Twee weken geleden kreeg ik mijn testpakket toegestuurd en ik was sowieso al tevreden over de verpakkingsgrootte. Ik kreeg namelijk meteen een grote tube. Dus niet alleen een zakje om twee keer te smeren maar echt voldoende om een tijdje te kunnen testen.

Werking

De crème moet zorgen voor een continue hydratatie. Zo bevat de crème ceramiden, die belangrijk zijn voor de werking van de beschermende huidbarrière, en hyaluronzuur. Ook hebben ze een technologie ontwikkeld, die ervoor moet zorgen dat er een verlengde afgifte van actieve stoffen plaatsvindt, zodat je huid gedurende de dag gehydrateerd wordt, zonder dat je de hele tijd bij moet smeren. Verder is de crème hypoallergeen en bevat geen parabenen (conserveringsmiddelen waar nogal wat controverse over bestaat).

Wat vind ik ervan?

Dat klinkt allemaal heel leuk en aardig, maar belangrijk is natuurlijk wat ik er zelf van vind. Zeker omdat het een vaak gehoorde claim is onder de cosmeticamerken. En ik moet zeggen, de eerste indruk is echt wel goed. Op de langere termijn moet nog blijken hoe het effect is, zeker als we zo meteen echt de koude maanden ingaan en ik het meeste last heb van de droge huid op de benen. Maar het korte termijn resultaat stemt me al best positief.

CeraVe Hydraterende Crème

Fijne crème

Het is in het gebruik zeker een fijne crème. Totaal niet vettend en trekt echt waanzinnig snel in. In tegenstelling tot menig andere crème die ik in het verleden heb geprobeerd (van die crèmes waar je eerst een half uur moet wachten voordat je je panty aan kan trekken, zeg maar). Een ander voordeel is dat de crème ongeparfumeerd is. In eerste instantie vond ik dat jammer. Ik kan namelijk ontzettend genieten van een heerlijk geurende crème. Maar het voordeel is dus dat je nog gewoon parfum kan gebruiken zonder dat dat met een ander luchtje moet gaan vechten.

Het gezicht

Nu had ik al wat reacties van anderen gelezen en ik zag dat er heel wat testers de crème ook als gezichtscrème hadden gebruikt. Maar ja… die T-zone van mij, weet je nog? Daar ga je toch geen crème voor droge tot zeer droge huid opsmeren. Al helemaal niet als je huid op die plekken ook wat aanleg heeft voor jeugdpuistjes (best cool om dat laatste te kunnen zeggen op mijn leeftijd, hoewel dat wel een wat twijfelachtige eer is, want wie wil nu jeugdpuistjes).

Niet-comedogeen

Niet-comedogeen, een dure term om te zeggen dat het de poriën niet verstopt. Vooruit dan maar, dacht ik dus. Ik ga de crème ook in het gezicht proberen. En, wat is het resultaat na een aantal dagen? Geen verbetering, maar dat had ik ook niet verwacht als je een crème voor droge huid op vettige plaatsen smeert. Maar… ook geen verslechtering. De huid wordt er niet vetter van, maar reageert ook niet op een andere wijze negatief. De huid blijft rustig. Poeh, dat was een pak van mijn hart.

Oordeel

Mijn eerste indruk, na twee weken, is zeker positief. Voor de lange termijn, vooral met de koude maanden op komst, is het nog even afwachten. Maar ik ben wel blij met de eerste resultaten. Het heeft mij in ieder geval ook nieuwsgierig gemaakt naar de rest van het gamma aan producten.

Wat is jouw favoriete verzorgingsmerk?

xoxo

Nicole

Ik heb de crème mogen ontvangen om te testen. Wat ik hierboven heb geschreven is gebaseerd op mijn eigen mening en ervaring. Wil jij je ook aanmelden om producten te testen? Kijk dan op Sampleo voor meer informatie.

18 Comments

 • Reply

  Kyra | A Loving Lady Travels

  oktober 19, 2018

  Ik dacht dat ik ongeveer de enige was met droge huid op de benen en armen. Ik had er vooral afgelopen zomer wat last van, maar niet zo heel ernstig. Smeren helpt vaak al snel, ook al doe ik het niet elke avond omdat ik het meestal gewoon vergeet. Dan krijg je van die last minute paniek aanvallen de dag voor een date bijvoorbeeld, haha.

  • Reply

   Nicole

   oktober 19, 2018

   Haha, nee, zeker niet de enige! En die paniekaanvallen ken ik ook 😉

 • Reply

  Shirley

  oktober 19, 2018

  Ik ga deze even opschrijven met name in de winter kan mijn huidje wel wat extra’s gebruiken. Thanks 🙂

  • Reply

   Nicole

   oktober 19, 2018

   Precies, dat heb ik dus ook 🙂

 • Reply

  Laura

  oktober 19, 2018

  Ik zag dit merk gisteren bij m’n apotheek staan, maar had er nog nooit van gehoord! Leuk dat ik hier even je ervaring kan lezen ermee! Top!

  • Reply

   Nicole

   oktober 19, 2018

   Ik kende het ook nog niet, maar mijn eerste (korte) ervaring er nu mee is echt wel goed.

 • Reply

  Britt

  oktober 19, 2018

  Gelukkig heb ik nooit last van een droge huid dus heb ik dit soort producten niet nodig. Hij ziet er in ieder geval wel erg fijn uit!

  • Reply

   Nicole

   oktober 19, 2018

   Inderdaad heel fijn 🙂

 • Reply

  Stefaan De Winter

  oktober 20, 2018

  oh ik kan ook zo last hebben van droge armen! ik ga dit is opzoeken!

  • Reply

   Nicole

   oktober 20, 2018

   Echt heel fijn, en ongeparfumeerd, dus echt door iedereen te gebruiken.

 • Reply

  Wanda

  oktober 20, 2018

  Zeker in de winter is wat extra verzorging geen kwaad, dan merk ik wel dat mijn huid een stuk droger aanvoelt. Meestal heb ik iets van Nivea of l’Oreal.

  • Reply

   Nicole

   oktober 20, 2018

   Inderdaad ook in de winter er veel meer last van. Van Nivea werkt bij mij nogal altijd het ouderwetse potje crème het beste.

 • Reply

  Sherry

  oktober 20, 2018

  Ik ben erg benieuwd naar deze crème. Ik ga het zeker kopen.

  • Reply

   Nicole

   oktober 20, 2018

   Benieuwd wat je ervan vindt. Ik was in ieder geval heel blij verrast.

 • Reply

  Karin

  oktober 22, 2018

  ik heb dit merk ook nog nooit uitgeprobeerd In de winter smeer ik meestal niet, maar gebruik ik een oliebadje. Het enige nadeel daarvan vind ik inderdaad het parfum. Ik moet kiezen; mijn olie of mijn parfum want ze passen totaal niet samen. In mijn gezicht en voor mijn handen ben ik nog altijd fan van de blauwe pot van Nivea.

  • Reply

   Nicole

   oktober 22, 2018

   Oliebadje is ook wel lekker. En inderdaad, het oude vertrouwde blauwe potje Nivea crème 🙂

 • Reply

  Lindsey Beljaars

  oktober 22, 2018

  Oh je hebt me eigenlijk wel erg nieuwsgierig gemaakt! Fijn om te lezen dat hij je blij heeft verrast!

  • Reply

   Nicole

   oktober 22, 2018

   Mijn eerste indruk is echt wel heel goed. Ben benieuwd de komende maanden, maar ik heb goede hoop 🙂

Geef een reactie