All articles, Reviews, Tips

De Samsung Galaxy S9 – 5 redenen waarom ik er zo blij mee ben

Foodfotografie met de S9

Dit artikel bevat reclame

Sinds ruim 2 maanden heb ik nu het nieuwe vlaggenschip van Samsung, de Galaxy S9. Toegegeven, een prijzig ding, maar voor mij is het echt de moeite waard. Mijn oude telefoon, eveneens een Samsung, had een intensieve dienstperiode erop zitten en dat begon zich in kleine eigenaardigheden te vertonen. Niets ernstigs, maar hij mocht van mij op pensioen. En dan komt de vraag: wie wordt de opvolger?

Ik was zeer tevreden over Samsung en wilde ook graag bij dat merk blijven. Mijn oude A5 had inmiddels al menig opvolger en aangezien ik over de A5 heel tevreden was, keek ik daar dan ook in eerste instantie naar. Maar als je al eens een Samsung hebt gekocht, krijg je uiteraard ook productupdates en zo kwam met enige regelmaat de nieuwe S9 langs.

Een toestel om van te kwijlen. Maar ja, de prijs. Voor mij persoonlijk toch echt een flinke investering. Mijn laptop heeft minder gekost. Heel wat uitgetrokken haren later hakte ik dan toch de knoop door. Op de laatste dag van de pre-order periode bestelde ik mijn nieuwe Samsung Galaxy S9. En ik heb geen minuut spijt ervan gehad.

Dit zijn de 5 redenen waarom ik zo blij ben:

Camera

Dit is wel de belangrijkste reden, de camera. Ik maak ontzettend veel foto’s. Bijna al mijn foto’s op de blog zijn met de telefoon genomen. Ik fotografeer tijdens het koken en bakken alle stappen en dan is het niet handig om een grote spiegelreflex steeds te moeten oppakken. Maar ook buiten de blog om leg ik veel vast. Zo heb ik tijdens onze vakantie bijna 1000 foto’s met de telefoon gemaakt.

De telefoon heeft een 12.0 megapixel camera met waanzinnige eigenschappen, zoals bijvoorbeeld een dubbel diafragma. Zo kunnen ook in slechte omstandigheden nog goede foto’s worden genomen omdat er meer licht binnen wordt gelaten (hallo restaurantfoto’s). En de snelle flits zorgt ervoor dat onderwerpen niet zo gauw worden overbelicht.

Verder kun je diverse modi kiezen. Standaard gebruik ik automatisch, maar voor het definitieve gerecht kies ik soms voor de modus ‘voedsel’, ‘prof’ (hierbij kun je alles handmatig instellen zoals bij een normaal fototoestel) of ‘selectieve focus’. Die laatste heb ik recent ontdekt en vind ik echt tof. Je kiest een plek die scherp moet worden en de rest wordt vaag. Ik heb deze modus bijvoorbeeld gebruikt bij de titelfoto van de vegan brownies. Of zoals hieronder bij de lavendel en hortensia.

Foto's genomen met de S9 en selective focus

Ik ben echt heel tevreden over de camera. En ik heb lang nog niet alles ontdekt en gebruikt. Bij TechGirl kun je ook een review lezen over de camera (en nog meer artikelen over de Samsung Galaxy S9 vinden).

Geheugen

Bij de A5 kon ik al niet over het geheugen klagen. Nochtans duurde het best een tijdje voordat ik een melding kreeg dat ik ruimte vrij moest maken. Maar de S9 heeft 4GB RAM en een mooie 64GB geheugen. Je kon zelfs kiezen voor een model met nóg meer geheugen (256GB), maar dat ging qua prijs mij dan toch echt te ver. Maar de 64GB is zelfs uitbreidbaar middels een MicroSD (tot wel 400GB). Tenminste, als je de DUAL SIM niet gebruikt.

DUAL SIM

Dat is ook wel één van de redenen dat ik overstag ben gegaan. Ik woon in België, maar een groot deel van ons leven speelt zich nog steeds in Nederland af. Mijn Nederlandse abonnement heb ik dan ook nooit opgezegd (een oud abonnement met onbeperkt data en nauwelijks kosten speelt ook nog wel een ‘kleine’ rol), terwijl ik in België ook een mobiel abonnement heb afgesloten.

Ja ja, ik hoor het al: maar roaming is toch afgeschaft, dan heb je dat toch niet meer nodig. Klopt, daarvoor niet meer. Maar ik bestel geregeld wat in Nederland en geef me wel eens ergens voor op en dan komt het helaas nogal eens voor dat je bij de telefoongegevens enkel een Nederlands telefoonnummer kunt ingeven. Suf, maar het is niet anders. En het Belgische nummer is toch wel handig voor ons leven hier (met hier en daar dezelfde redenen). Dus joepie, geen twee telefoons meer (beetje extra rechtvaardiging om voor zo’n duur toestel te gaan mag ook wel).

Vingerafdruk

Iets wat ik niet had gedacht dat voor mij een verschil zou maken: de telefoon ontgrendelen met je vingerafdruk. Zo, wat is dat handig! Je scant vooraf zowel je rechter as je linker wijsvinger en dan kun je altijd met je vinger op de sensor in een fractie van een seconde je telefoon ontgrendelen. Ik ben er inmiddels zo aan gewend geraakt, dat het me irriteert als ik eens in de zoveel tijd om veiligheidsredenen een keer mijn pin moet ingeven. Wat overigens alleen maar goed is, natuurlijk.  Maar hé, moet wat te zeuren hebben.

Snelheid

En last, but not least, de snelheid. Deze telefoon reageert echt waanzinnig snel. Bij het scrollen vliegen de beelden onder je vinger door. Applicaties openen in no time. Nu zullen andere toestellen in deze prijsklasse niet onderdoen van de S9, maar ik merk een significant verschil met mijn oude A5.

Al met al ben ik echt superblij met mijn investering. Voor mijn blog, maar ook daarbuiten.

Bedankt voor het lezen en tot snel!

Liefs,

Nicole xoxo

Het toestel is door mijzelf aangeschaft. Alles wat ik hierboven heb geschreven is volledig gebaseerd op mijn eigen ervaring en persoonlijke mening.

5 redenen waarom ik zo blij ben met de Samsung Galaxy S9

22 Comments

 • Reply

  Cynthia

  juni 12, 2018

  Heerlijk toch he, die Samsungs?! Ik heb nu een Apple, maar wat zal ik blij zijn als ik deze maand mijn telefoon mag verlengen. Ik kies dan voor een Note, zo mooi. De hoes heb ik al twee maanden liggen; een roze. ?

  • Reply

   Nicole

   juni 12, 2018

   Hahaha, geweldig, je koop eerst de hoes en dan de telefoon. Waarom verbaast me dat niet eens 😀 . Ik wil echt geen ander merk meer, zo’n fijne toestellen van Samsung.

 • Reply

  Kreanimo

  juni 12, 2018

  Ik ben ook helemaal fan! Die camera! Ik kan als blogger echt niet meer zonder hoor!

  De vingerafdruk gebruik ik niet.

  Mooie review, ik kan er me helemaal in vinden!

  • Reply

   Nicole

   juni 12, 2018

   Dank je, Ilse! Ja, echt super die camera. En dan heb ik nog lang niet alle functies geprobeerd. Was ff slikken, maar ben nu zo blij.

 • Reply

  Maartje

  juni 12, 2018

  Een goede camera is zo belangrijk!

  • Reply

   Nicole

   juni 12, 2018

   Ja, echt hè! Pas als je een betere hebt merk je wat voor profijt je ervan hebt.

 • Reply

  Kim

  juni 14, 2018

  Hier ook een Samsung fan. Ik wil gaan andere telefoon meer hoor!

  • Reply

   Nicole

   juni 14, 2018

   Was al fan, nu helemaal met dit toestel 🙂

 • Reply

  orriens nicole

  juni 14, 2018

  Fijn dat hij zo goed bevalt zeg! Zeker als bloggen is een smartphone echt onmisbaar heb ik ook gemerkt.

  • Reply

   Nicole

   juni 14, 2018

   Is echt, hè. Bij mij heeft dat ding ook nauwelijks nog de functie van telefoon.

 • Reply

  Kelly

  juni 14, 2018

  Ik heb nu een Iphone. Misschien toch maar eens overwegen om over te stappen naar een Samsung.

  • Reply

   Nicole

   juni 14, 2018

   Zelf geen fan van iPhone, maar er zijn er ook genoeg die terug naar iPhone zijn gegaan. Is natuurlijk maar net wat je fijn vindt. Ze zouden eigenlijk een soort proefperiode met die dure toestellen moeten doen, dat je er niet meteen aan vast zit als het niet bevalt.

 • Reply

  Felice Veenman

  juni 14, 2018

  ik vind veranderen van telefoon altijd zo´n gedoe…ik stel het altijd zo lang mogelijk uit. Maar als ik dan een nieuwe heb, ben ik wel blij

  • Reply

   Nicole

   juni 14, 2018

   Is inderdaad wel vaak een gedoe, maar omdat ik bij hetzelfde merk bleef en een account had bij Samsung, ging alles super makkelijk en snel. Daar was ik ook serieus opgelucht over.

 • Reply

  The lemon kitchen

  juni 14, 2018

  wow mega goede camera inderdaad

  • Reply

   Nicole

   juni 15, 2018

   Ja, ben er echt heel tevreden mee.

 • Reply

  Lindsey Beljaars

  juni 14, 2018

  Oeps, ik ben en blijf een Apple fan.. ik kan er niets aan doen

  • Reply

   Nicole

   juni 15, 2018

   Prima toch? Is maar net wat je gewend bent, denk ik. Ik ben echt zo gewend aan Android en qua merken ben ik nu echt helemaal fan van Samsung.

 • Reply

  Janet | thatonetime

  juni 16, 2018

  Je kunt er inderdaad prachtige foto’s mee maken! Ik heb alleen alles van apple en dat bevalt ook prima. Met mijn iphone kan ik ook mooie foto’s maken.

  • Reply

   Nicole

   juni 16, 2018

   Is ook maar net wat je gewend bent. En qua kwaliteit en functies doen doe twee ook niet onder voor elkaar.

 • Reply

  Xarifa

  juni 16, 2018

  De Samsung S9 lijkt mij fijn. Maar vind hem toch echt te duur!

  • Reply

   Nicole

   juni 16, 2018

   Is ie ook zeker, heb ook lang getwijfeld. Maar nog net op de valreep met de cashback en inruilactie meegedaan en dat scheelde best wel wat.

Geef een reactie