All articles, Reviews, Tips

Kerststress: cadeaus voor mannen

Kerstcadeau voor mannen

Niet alleen met kerst, maar er bekruipt mij altijd een soort stress als ik een cadeau voor mijn man moet bedenken. Dat ik heb ook als ik voor zijn verjaardag vraag: wat zou je graag willen hebben? Dan krijg ik steevast het antwoord: niets.

Niets is geen antwoord

Dat ‘niets’ is geen antwoord. Oké, nu moet ik wel toegeven dat ik dat ook wel regelmatig al heb gebruikt als antwoord. Maar er is altijd wel ‘iets’ wat je graag zou willen hebben. Vraag is dan natuurlijk of dat ‘iets’ wel reëel is. Oftewel, betaalbaar en/of verkrijgbaar. Budget speelt nu eenmaal ook een rol. Een nieuwe auto, dure software en dergelijke… niet echt een optie.

Typisch man

Maar wat zijn dan cadeautjes die typisch zijn om een man te geven? Die zijn er eigenlijk best wel wat. Jammer is alleen dat je met die typische cadeautjes mijn man niet echt blij mee maakt. Of hij vindt er echt niks aan. Of hij heeft het al. Ik heb het al te vaak gegeven. Zucht. Dus je begrijpt mijn stijgende stress vast wel.

Een geurtje

De meesten mannen houden wel van een lekker geurtje. Toch? Helaas, mijn vent maak ik er niet echt blij mee. Nou ja, niet blij is misschien iets te kort door de bocht. Hij is niet zo van de geurtjes (hij heeft nog vijf volle flessen of meer in het badkamerkastje staan). Mij daarentegen maak je daar echt wel blij mee (mits je het juiste geurtje koopt). En ik denk dat er best wat mannen zijn die een lekker nieuw geurtje ook echt weten te waarderen. Zeker nu met de feestdagen in aantocht zijn er overal aanbiedingen en zijn ook nog eens leuke geschenksets te krijgen.

Een stoer sieraad

Dat is iets waar een man wel van moet houden. Niet elke man houdt van sieraden. Mijn man eerst ook niet, maar nu vindt hij stoere ringen en armbanden echt heel tof. Dus dit zou zeker een idee zijn. Alleen… dit heb ik al meerdere keren cadeau gedaan. Dit jaar misschien even niet. Maar denk je dat jouw kerel dit wel ziet zitten? Heel wat juweliers en bijouterieën hebben hele mooie mannencollecties (o.a. Lucardi, mooi en betaalbaar). Een mooi horloge, een stoere lederen armband, een mooie stalen ring.

Drank

Drank? Yep, drank. Tenminste, als je man wel van een lekker drankje houdt. Dat kan echt van alles zijn. Geef een goede wijn. Houdt je man van speciaal bier? Stel een leuk bierpakket samen (kijk bijvoorbeeld bij Beerwulf). Of geef een bon voor een proeverij. Mijn man is echt een liefhebber van whisky. En dan in het bijzonder Schotse Single Malts, liefst met een sterke rooksmaak, dus een ‘peated’ whisky (op turf gestookt).

Cadeau voor whiskyliefhebber

Zelf gruwel ik er echt van, kan dus ook niet op mijn eigen smaak afgaan. Wel probeer ik heel bijzondere whisky’s te vinden. Met wat mijn man vertelt over de whisky’s in mijn achterhoofd.  Ook geen verstand? Laat je dan goed adviseren (je moet natuurlijk wel een beetje weten waar je man van houdt). Ga naar een speciaalzaak of een drankenwinkel waarvan je weet dat de eigenaar wel enige kennis heeft van whisky en liefst net zo gepassioneerd is. Zo heb ik mijn man al verscheidene keren écht kunnen verrassen.

Liefde gaat door de maag

Oké, mega cliché en vreselijk afgezaagd misschien. Toch kun je ook hiermee iets. Maak een leuke tegoedbon en neem je lief mee naar een goed restaurant. Houdt je man niet alleen van alles opeten, maar vindt hij koken ook leuk? Geef een workshop cadeau. Vorige maand kon je over mijn avontuur bij de Crole Hoeve lezen. Niet alleen kun je daar kwaliteitsvlees bestellen, ze geven ook nog eens hele gave workshops, zoals een BBQ-workshop. Maar er zijn nog veel meer plekken door Nederland waar je zoiets kunt doen.

Kleren maken de man

En ja, deze mag toch ook niet ontbreken. Er zullen echt wel weer heel wat sokken, zakdoeken en stropdassen onder de boom liggen dit jaar. Ik weet, ik hoor het al: afgezaagd, saai. Hoeft niet! Kijk eens bij HemdVoorHem.nl. Een webwinkel helemaal voor mannen. Manlief heeft deze winkel overigens ook al ontdekt. In ieder geval kun je hier ook mooie cadeaus vinden. En het leuke is, er kan ook een geurtje en zelfs drank bij! Dat zijn nog eens toffe pakketten, zoals dit pakket van mooie sokken (in zijn lievelingskleuren) en twee Italiaanse biertjes (nog nooit geproefd).

Cadeau voor mannen van HemdVoorHem.nl

Voor elk budget is er wel wat te vinden. Bovendien kun je alles prachtig in laten pakken. Dan kan ook al bij één paar sokken. Scheelt ook weer een beetje in de kerststress. Ik heb natuurlijk weer tot op het laatste moment gewacht, dus extra stress. Als ik je een tip mag geven, wacht dus niet te lang. Wil je zeker zijn dat je cadeau op tijd binnen is, bestel dan tijdig. Gelukkig is het nog net op tijd binnen voor kerst en kan ik me nu eindelijk met het kerstmenu bezighouden (daar ga ik nu maar over stressen, want ook daar ben ik weer véél te laat mee).

Fijne dagen!

Xoxo

Nicole

Het sokken-bier-pakket heb ik van HemdVoorHem.nl ontvangen. Alles wat ik schrijf is gebaseerd op mijn eigen mening en ervaring.

Oh, en het pakket is heel voorzichtig uitgepakt en héél netjes weer terug ingepakt. Merkt manlief niets van ;).

2 Comments

 • Reply

  Kreanimo

  december 26, 2018

  Hopelijk was hij er super blij mee! 🙂

  • Reply

   Nicole

   december 27, 2018

   Heel blij 😀

Geef een reactie