Persoonlijk, All articles, Tips

Mijn telefoon – meer dan een toestel om mee te bellen

Mijn telefoon

Mijn telefoon is heel belangrijk voor mij. Best raar om te zeggen, zeker ook in het licht van de huidige discussie over verslaving aan games en social media. Tot een paar jaar geleden snapte ik ook niet waar iedereen zich zo druk over maakte. Ik had mijn toestel echt enkel om te kunnen bellen als ik ergens was of om berichten te versturen.

Blog

Maar sinds ik een blog heb is daar behoorlijk verandering in gekomen. In het begin nog niet zo, want toen was mijn blog niet meer dan een online kookboek voor mezelf. Aan promotie van de blog deed ik niet, wist niet eens wat er allemaal mogelijk was. Facebook gebruikte ik sporadisch en Instagram kende ik enkel van naam.

Serieus

Maar zo’n twee jaar geleden ging ik serieus met mijn blog aan de slag. Ik had de smaak te pakken en verdiepte me in het hele gebeuren rondom de blog. En daar kwam ineens naast het hele technische verhaal met plugins, Google Analytics en SEO-tools ook de social media om de hoek kijken, met Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest.

Interactie

Om te groeien op social media is het niet voldoende om een bericht op de diverse platforms te plaatsen. Je moet ook echt aanwezig zijn. De interactie aangaan. Met je volgers, als ze op berichten reageren. Maar ook zelf actief op anderen reageren. Dat kost behoorlijk wat tijd. Lastig daarin is om dat te doseren. Een goed voorbeeld geven doe ik dan ook niet. Hoe kan ik tegen mijn kinderen zeggen dat ze minder op hun schermen moeten kijken, als ik er zelf zoveel mee bezig ben.

Fototoestel

Een ander, heel belangrijk, aspect van mijn telefoon is de camerafunctie. Mijn telefoon is mijn fototoestel. Ik heb ok een grote digitale spiegelreflexcamera. Sterker nog, we hebben er zelfs twee. Toch gebruik ik mijn telefoon veel vaker. Die heb ik simpelweg altijd bij me. Met een echt fototoestel kun je natuurlijk veel meer, veel betere foto’s maken. Maar ik ben een complete nitwit op het gebied van fotografie, dus die extra kwaliteit haal ik daar niet mee.

Bescherming

Mijn telefoon is dus op meerdere vlakken heel belangrijk voor mij. Daarom moet ik er ook goed voor zorgen. Bescherming van de telefoon is dan ook essentieel. Dat begint al met het scherm vergrendelen. Zo voorkom ik dat ik zelf per ongeluk toetsen druk en per abuis iets verwijder terwijl de telefoon in mijn kontzak steekt of in mijn tas zit.

Maar nog een reden om het scherm te vergrendelen is dat niemand anders zomaar in mijn telefoon kan zitten rommelen. Daarom moet ik of met pincode ingeven of met vingerafdruk te telefoon ontgrendelen. Af en toe je pincode veranderen kan dan zeker geen kwaad. Zo bescherm ik mijn gegevens én mijn foto’s.

Kluns

Ik kan nogal een kluns zijn. Als in heel makkelijk mijn telefoon laten vallen. Of zonder goed uit te kijken de telefoon ergens opleggen, me omdraaien en achter me de telefoon op de grond horen kletteren. Zou echt niet de eerste keer zijn. Sterker nog, denk dat die keren niet op twee handen te tellen zijn. En tot nog toe ben ik er echt goed vanaf gekomen en dat heb ik aan aantal zaken te danken.

Valbescherming

Laat ik het dus maar valbescherming noemen. Ten eerste gebruik ik een goed hoesje. Nu is er een grote keus aan soorten telefoonhoesjes, maar mijn voorkeur is een bookcase-model dat de telefoon aan alle kanten beschermt. Liefst dan ook met vakjes voor pasjes (zo neem ik makkelijk mijn rijbewijs mee en heb ik verder niets nodig als ik de jongens van school ga halen). En als het kan ook een ritsvak, maar dat zie je maar weinig.

Bij voorkeur heeft zo’n bookcase-model een siliconen rand. Helaas heb ik in het verleden, met een andere telefoon, een hoesje gehad met een harde kunststof rand. Die brak op meerdere plaatsen, zonder vallen of stoten. Gaf het een herkansing, maar ook de tweede ging op dezelfde manier al na een paar dagen stuk. Siliconen beschermt niet alleen goed, maar is ook behoorlijk duurzaam.

Breekbaar

Het meest breekbaar, en meest dure om te vervangen, is je scherm. Zelf nog nooit gehad dat het kapot gebroken is, maar dat was een paar keer toch meer geluk dan wijsheid (bij wat oudere telefoons). Bij mijn huidige telefoon, een Samsung S9, heb ik niets aan het toeval over willen laten en had bij aankoop gelijk een screenprotector erbij gekocht. Geen folie tegen krassen, maar sterk glas. En jawel, die heeft mijn telefoon al meerdere keren gered.

Ik heb er nu het derde glas op zitten. De screenprotector gaat namelijk stuk, maar niet het scherm van je telefoon. Ook al meerdere merken geprobeerd (o.a. PanzerGlass) en over allen ben ik dik tevreden. Dergelijke screenprotectors kun je voor elk model telefoon wel krijgen, o.a. bij hoesjesdirect.nl. Ik ga voor de zekerheid ook weer eentje als reserve bestellen. Zodat ik meteen een nieuw glas op het scherm kan zetten.

Better safe than sorry

Maar goed, laten we hopen dat het überhaupt niet nodig is (want dat zou betekenen dat ik weer niet goed opgelet heb). Better safe than sorry, zeg ik altijd, dus ik ga voor maximale bescherming. Omdat ik best gehecht ben aan mijn telefoon (geef ik grif toe), maar ook omdat ik nu eenmaal niet het budget heb om meteen weer zo’n telefoon te kopen. Want laten we wel wezen, mijn laptop was goedkoper…

Hoe belangrijk vinden jullie je telefoon? En wat doen jullie om die te beschermen?

xoxo

Nicole

Dit artikel is door een samenwerking tot stand gekomen. Lees meer over samenwerkingen in de disclaimer.

Geef een reactie