Persoonlijk, All articles, Tips

Nachtmode – slaap jij met of zonder?

Nachtmode - slaap jij met of zonder?

Nachtmode – slaap jij met of zonder?

Nachtmode. Slaap jij met of zonder? Ik kan niet zonder, ik moet altijd iets aanhebben. En daarmee bedoel ik wel meer dan alleen een onderbroek. Manlief slaap steevast alleen in boxershort, ook in de winter. Een gewoonte die de jongste (zeker in de zomer) ook al overneemt. Onze oudste is wat dat betreft meer zoals ik, die wil eigenlijk ook altijd wat aanhebben.

Verdeeld

Hier in huis is het dus een beetje 50/50 verdeeld. Maar ook in de rest van het land lijkt het zo verdeeld te zijn. Niet alleen binnen gezinnen, maar ook onder ‘experts’ als je ziet hoeveel artikelen er te vinden zijn over waarom je juist wel en waarom je juist niets in bed zou moeten dragen.

Persoonlijk

Ik ga die adviezen uit die onderzoeken per definitie al niet lezen. Of het nu wel of niet beter voor je is, ik wil in bed een nachthemd of pyjama aan. Dat is mijn persoonlijke keuze. Persoonlijk ga ik dan ook het liefst voor zacht en makkelijk. En nee, dat hoeft niet meteen oubollig te zijn, hoor. Nachtmode kan ook heel hip zijn.

Comfortabel

Maar nachtmode moet voor mij wel comfortabel zijn. Dan kom ik bij zachte stofjes uit. Setjes die niet te los maar ook niet te strak zitten. Helaas voor mijn man zijn dat dan niet van die mooie satijnen negligés of een sexy slipdress. Nu hoeft hij ook niet bang te zijn dat het wijde katoenen bloemetjesgevallen zijn.

Modieus

Wat dan wel? Nou, modieuze shortama’s of pyjama’s. En die zijn er echt genoeg tegenwoordig. Van die mooie setjes waar je je ook niet in hoeft te schamen als op zaterdagochtend de deurbel gaat en je je een ongeluk schrikt omdat je nog in je pyjama rondloopt. Nou ja, misschien voor je ongekamde haar dan.

Koukleum

Er is echter nog een andere héél belangrijke reden voor mij om nachtmode te dragen: ik ben een ontzettende koukleum. Zo erg zelfs dat ik ook in de zomer nog regelmatig sokken aan doe omdat mijn voeten zo koud zijn dat ik niet kan slapen. Als ze eenmaal warm zijn gaan ze wel uit, hoor. Maar zo moet ik er ook niet aan denken om zonder iets aan naar bed te gaan.

Op zondag lekker in mijn zachte warme ochtendjas

Zo heb ik al enkele jaren ook een heerlijk dikke ochtend- c.q. badjas. Lekker dik teddy-stof. Die doe ik op luie, relaxte ochtenden aan, maar ook ’s avonds lekker op de bank. Om dan de rollende ogen van manlief te zien, die in T-shirt ernaast zit en het nog te warm heeft. Ach, daar zullen we het toch nooit eens over worden.

Welk team ben jij, #teampyjama of #teamlekkerzonder?

Liefs,

Nicole

Dit artikel is door een samenwerking tot stand gekomen. Lees meer over samenwerkingen in de disclaimer.

Geef een reactie