All articles, Reviews, Tips

De zoektocht naar de perfecte agenda

Personal Planner

Het einde van het jaar nadert met rasse schreden. Zo ook het einde van mijn agenda. Overal in de winkels liggen al heel wat nieuwe agenda’s, planners en kalenders voor 2018. Een hele ruime keus, maar wat wil ik nu precies?

Chaoot

Ik ben slecht in plannen. Of beter gezegd, ik kan wel redelijk plannen, maar ben slecht in zaken noteren. Vergeet de helft van de tijd afspraken en dergelijke op te schrijven. Niet dat ik ze vervolgens helemaal vergeet, gelukkig onthoud ik dat allemaal wel. Maar soms voel ik me zo’n chaoot omdat ik overal weer moet zoeken naar wat ik ‘ergens’ heb opgeschreven.

We hebben hier ook al van alles geprobeerd. In de keuken een week- of jaarkalender gehangen, op de eettafel een agenda neerleggen en dit jaar had ik een familie-agenda (Piens Planner). Die laatste is op zich een hele fijne agenda waarin je, net als op de familieplanners voor aan de muur, per persoon allerlei afspraken in kan zetten. Toch werkte deze agenda voor mij niet optimaal.

Chronologisch

Voor mijn gevoel heb ik niet voldoende overzicht, ook als ik wél zaken heb genoteerd. Chronologisch klopt het voor mij niet. De bovenste kan goed de laatste afspraak van die dag zijn, terwijl de middelste misschien de eerste is van die dag. Omdat je per regel een persoon hebt staan en per naam afspraken. Dus toch maar geen familieplanner meer voor mij.

Ook wil ik nu een agenda met ringband. Vind het veel handiger als ik de agenda gewoon open kan leggen, zonder dat ik de rug om moet wringen of dat de pagina’s terug dicht vallen. Helaas geen ringbandagenda kunnen vinden, die aan mijn eisen c.q. wensen voldoet. Ik wil namelijk graag de dagen verticaal hebben, dus naast elkaar en de uren onder elkaar.

Eigen ontwerp

Toch maar weer googelen. Ik weet niet waarom ik dit niet eerder was tegengekomen, maar ik vind vrijwel meteen de website van Personal Planner. Op deze website kun je je eigen agenda en zelfs planner voor aan de muur ontwerpen. Hoe cool is dat?

Eerst kies je het gewenste formaat. Vervolgens kun je de omslag kiezen. Wil je een enkele kleur of een design? Je kunt ook je eigen ontwerp of foto uploaden. Ook kun je de tekst op de voorkant kiezen.

Personal Planner

Dan ga je de binnenkant ontwerpen. Hoe wil je de indeling? Je kunt uit een aantal talen kiezen (helaas (nog) geen Nederlands), hoe de pagina-indeling moet worden (wel/geen regels, gekleurde regels, kleur van het liniaal, wel/geen tijden, extra velden onder aan de pagina, persoonlijke data invullen, design bovenkant).

Personal Planner

Personal Planner

Personal Planner

Personal Planner

Personal Planner

Verder heb je ook nog 48 pagina’s die je ook verder zelf kunt bepalen. Zo kun je jaaroverzichten toevoegen, een maandoverzicht vóór elke nieuwe maand, wereldkaart, Sudoku-spelletje, kleurpagina’s, blanco pagina’s etc.

Personal Planner

Personal Planner

Personal Planner

Personal Planner

Als laatste kun je de tekst op de eerst pagina bepalen, zoals een boodschap als iemand de agenda vind (mocht je die kwijtraken) en je persoonlijke contactgegevens. En dan je bestelling plaatsen. Je krijgt er ook een plastic insteekhoesje en stickers bij, maar je kunt er ook extra bestellen. Ook kun je een extra liniaal en elastieken in verschillende kleuren bestellen.

Personal Planner

Personal Planner

Personal Planner

De agenda’s worden in Zweden gemaakt en worden zonder verzendkosten wereldwijd verstuurd. Op de site geven ze aan dat het 3 tot 4 weken duurt voordat je de agenda in huis hebt. Ik heb ‘m besteld en ik had mijn helemaal gepersonaliseerde agenda binnen 2 weken in huis. Moet ‘m natuurlijk nog gaan uitproberen, maar ik ben er nu al super blij mee. Overigens kun je de beginmaand zelf kiezen en ik heb gewoon voor januari gekozen.

Nu is dit een agenda helemaal voor mij, naar mijn wensen ingericht. Om voor de jongens de weekplanning toch inzichtelijker te maken, hebben we een whiteboard met weekindeling opgehangen in de keuken. Per persoon schrijven we nu per week op wat er staat te gebeuren. De jongens vinden dit in ieder geval heel fijn.

Wat voor agenda/planner gebruiken jullie?

Agenda

Dit is géén gesponsord artikel. Ik krijg hier geen vergoeding voor, in welke vorm dan ook. Wat ik hierboven heb geschreven, is gebaseerd op mijn eigen mening.

4 Comments

 • Reply

  Kreanimo

  oktober 16, 2017

  Ik zoek ook nog steeds naar de perfecte planner voor de mega chaoot…
  Dit ziet er wel tof uit.
  We hebben hier in de keuken ook een bizzy board.

  • Reply

   Nicole

   oktober 16, 2017

   Ben er echt heel blij mee. Maar goed, moet nog blijken of dit dan wel werkt voor deze chaoot 😉

 • Reply

  Gerdi

  oktober 17, 2017

  Wat tof! Ik ga eens snel een kijkje nemen op hun website..

  • Reply

   Nicole

   oktober 17, 2017

   Ja, gaaf hè!

Geef een reactie